Maandag, 14 november 2011

Porto Turistico Marina di Ragusa 31

Laatste keer dat ik wakker word met zonlicht door het luik boven mijn hoofd. Vanmiddag ligt er een rubberboot op het dek. Ik moet aan het werk. Ik heb alles weer tot het laatst uitgesteld. Overmorgen ga ik al weg, sogges vroeg met de bus naar Ragusa, dan naar Pozzallo, dan met de Ferry naar Malta, dan met de bus naar het vliegveld, dan naar de koffiebar, dan naar een stoeltje in de wachtruimte en dan maar wachten. 17 november 2011 te 13.45 uur vlieg ik (Ryanair eigenlijk). Ik ontbijt met een koud gekookt ei (d.w.z. toen ik ‘m kookte was ie heet maar nu is ie koud), een stuk Emmenthaler kaas en de laatste plakken ham die ik bij de Dimeglio heb gekocht. Plus een kop thee en een sinaasappel. Ingeborg heeft bij de spaken en de filters die ze heeft opgestuurd een lijst met onderwerpen en dingen gevoegd, die ik moet doen of waar ik aan moet denken. Verstandig van haar en voor mij een houvast. Maar van de motor daar weet ze geen donder van. Dat moet ik zelf uitzoeken en ik weet er ook geen donder van. Ik ga dus toch maar aan de slag en begin met de boel rond de motorkist te ontruimen en spullen klaar te zetten. Vervolgens start ik de motor. Hij loopt meteen, maar ik hoor bij het brandstoffijnfilter wel iets sissen. Daar zit een lekje. Ik voel aan het filter en dat blijkt los te zitten! Ik draai het filter uiteraard de verkeerde kant op om hem vast te zetten en krijg een straal diesel in mijn smoel. Snel draai ik de andere kant op en het leed is geleden. Dit filter vervang ik niet want mijn diesel is altijd schoon. Het duurt een half uur voor de motor op bedrijfstemperatuur is en dan zet ik hem af. Het aftappen en het vervangen van het oliefilter is altijd een vies werkje met al die hete zwarte olie. Alles gaat goed. Dan vul ik het carter weer met 5 liter olie, gekocht in Spanje. Ik check ook de olie in de keerkoppeling. Zit nog zat in en ziet er zeer schoon uit, lijkt wel water, zo helder! Vervolgens sluit ik de buitenboordkraan van het koelwater en ga ik het koelsysteem volpompen met zoet water uit de speciekuip die ik binnen met kraanwater vul en op het laatst laat ik nog een liter of 3 antivries meezuigen, allemaal via het wierfilter. Ik maak de vloer onder de motor droog en schoon en dan ben ik klaar. Ik zoek nog even naar een anode op het koelsysteem. Ik zie in de uitlaatbocht wel een boutkop zitten maar die durf ik niet los te draaien. Als we volgend jaar terugkomen gaan we daar met Cees samen wel eens even naar kijken. Als ik klaar ben ruim ik de rotzooi op en ga lunsen: Emmenthaler kaas, een stuk Unox ham uit een aangebroken blik, een koud gekookt ei (zie boven) en een glas melk. Tijdens de luns lees ik het boek van Tess Gerritsen uit waar ik gister in het washok annex bibliotheek in ben begonnen. Luchtig niemendalletje. Wel geinig. Dan is de wubberboot aan de beurt. Die hangt nog in de davits maar dat moet niet. Die moet op het voordek. Ik trek ‘m langszij en hijs ‘m op met een val en maak ‘m met een schuursponsje en afwasmiddel schoon (onderkant). Er zitten al pokken op! Ik krijg alles er redelijk goed af en leg de boot op dek na hem hard opgepompt te hebben. Vastsnoeren, dekje eroverheen en klaar is kees.

klaar is kees, daar ligt het kreng weer, in de weg

Daarna zet ik met het steekkarretje de oliebende bij de containers buiten het hek. Daar wordt het door havenpersoneel regelmatig weggehaald. De rest van de middag rommel ik wat. Ik ben moe van al dat rondstommelen in de “machinekamer”. Cees stuurt een e-mail: “ik mis mijn Beau, wil je een paar fotootjes nemen?” Tuurlijk Cees. Ik stuur hem er vier of zo.

dit is er 1 van: zie je dat die gozer gewoon hydraulische fokrollers heeft!!! Decadent!!!

Ik besluit vroeg voor de computer te gaan zitten, een filmpje te draaien dat ik heb meegenomen uit de bieb: “Bounty Hunter” met Jennifer Anijston en Gerard Butler (nooit van gehoord). Geen ondertitels, wel aardig. Ik installeer mij met de van gisteren resterende kippepoten (drie stuks). Flacon Mayo erbij van de Remia en genieten maar. Halverwege wordt op de boot geklopt. Het is Christine van de “Isabelle” die zomaar even aan komt lopen. Gezellig! Ik zet de film stop en het eten ook (het is toch koud voer) en we zitten gezellig een uurtje of zo over van alles en nog wat te kletsen. Christine is 10 jaar jonger dan wij maar ziet toch kans samen met haar Vic (59) full time te zeilen en voor onbepaalde tijd. Een echte zeilzwerfster. Zij gaan volgend jaar (weer) naar Griekenland dus misschien komen we hen daar ook tegen. Zo’n contact maakt een vermoeiende werkdag weer goed! Rond zessen gaat zij naar haar boot en ik zet mij achter de computer want die film wil ik wel af zien.

Jennifer Anijston en Gerard Butler, hij lijkt wel wat op Ross

Te 19.45 uur is de film afgelopen (geinige film hoor, maar ja dat is elke film met Jennifer Anijston erin, ongeacht de kwaliteit van de film als geheel). En dan is het tijd om de weblog bij te werken. Volkomen blanco ga ik zitten, met mijn handen in het haar. Edoch ziet: na drie kwartier is het stukje daar! Ik heb ook nog een dvd meegenomen waarin Nico Kooi meedoet, die ga ik nu draaien.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s