Dinsdag, 15 november 2011

Porto Turistico Marina di Ragusa 32

Ik zit na te denken over wat ik moet schrijven. Boven het toetsenbord. Tijdens het denken val ik in slaap bij een zoet muziekje van Dana Winner. Als dat afgelopen is schrik ik me de pleuris van Daniel Lohues die een nummertje gaat zingen: “De trein rolt verder”, onvervalste Drentse rock and roll. Het is m’n laatste avond hier in Marina di Ragusa. Morgenoggend vroeg begint de reis. Ik ben er klaar voor. De gehele dag heb ik vrijwel onafgebroken gewerkt om de laatste puntjes op de i te zetten. Gisteravond heb ik de koelkast al uitgezet. De ijskorst is zo dik dat ie nog wel 24 uur blijft koelen. De boot ziet er van binnen altijd al uit als een afvalberg, maar nu is het net of er een kruisraket is ontploft.

puinhoop

troep

whatever

Alles komt goed. Sogges weet ik niet waar ik moet beginnen. Ik doe maar wat. Ik eet een happie kaas, een koud ei, een koppie thee en ondertussen ben ik flink bezig in de kuip of in de kajuit met het verplaatsen van spullen. De zeilen gaan naar binnen, de schoten van de voorzeilen ook en het aluminium Fortress anker, de kuipstoeltjes, de kussens en de hoefijzerboei. Tussendoor doe ik de administratie: ik verzamel de papieren die mee moeten naar Nederland: belastingen, huurdingen, verzekeringen enz. Ik ben zo koortsachtig bezig dat ik pas te 11.15 uur tijd neem voor een kop koffie. Ik laad alle apparaten die we in Nederland ook nodig hebben, op en ik pak mijn koffer en gooi al mijn onderbroeken erin, een paar T-shirts, een wintermuts, sokken en verzamel alle opladers, kabeltjes, modems, harde schijven en wat dies meer zij en gooi ze in de koffer. Ik was mijn toilettas uit en de inhoud ook, maak een selectie wat meegaat en doe dat in een plastic zak en pleur dat in de koffer. Als luns neem ik een glas melk, een stuk kaas en een appel. Best wel gezond vinnik. Het is 14.00 uur als ik een beetje het gevoel krijg dat ik aardig op streek ben met de voorbereidingen. Tijd voor een douche. Deze keer denk ik goed na wat ik allemaal mee moet nemen: onderbroek, t-shirt, handdoek, shampoo, scheermes, sleutels van de boot; ja, ik heb alles! Ik wandel over de steiger en de landingsbaan naar het hek en besef opeens dat ik de Transponder van het hek en van het douchegebouw niet bij me heb. Bodverbomme, het is weer zover! Terug! Ik pak uit de lade van de kaartentafel de transponder en hang ‘m om mijn nek. Loop ik op de kade, zie ik Jean Pierre op zijn fiets in de richting van de douches fietsen. Dat gaat harder dan lopen. Shit! Dat wordt een koude douche. Ik ga eerst even naar de plee en leg de transponder aan zijn halsband op de trommel van de toiletrol, terwijl Jean Pierre staat te douchen. Als ik klaar ben doet hij de kraan dicht en op het moment dat ik in de doucheruimte kom, staat hij zich al aan te kleden, kennelijk zonder zich af te drogen. Hij wenst mij een prettige douchebeurt toe als ie weggaat. Best wel een aardige jongen. Gelukkig zit er nog een beetje warm water in en kan ik me schoon schrobben. Scheren zit er niet in want ik blijk bij nader inzien mijn scheerkrabber toch niet te hebben meegenomen en voor het schoonstampen van onderbroeken is helemaal geen tijd meer. Ik had toch een comfortabelere voorstelling van mijn (voorlopig) laatste douchebeurt hier in Marina di Ragusa. Geheel verschoond wandel ik opgewekt langs de kade naar het hek van de landingsbaan (een heel eind). Op het moment dat ik dat hek zie grijp ik naar de transponder aan de band om mijn nek. Die hangt daar helemaal niet! Ik voel in mijn zakken, waarvan er slechts 1 een bodem heeft. Godgloeiende! Ook in de plastic zakken met douchespullen zit ie niet. Ik realiseer mij op dat moment dat ik hem heb laten liggen op de toiletrolhouder in het toilet van het sanitair complex dat ik op een kwartier lopen achter me heb liggen! Grrrrrrrrrrrrrrrrrr! Ik dwing mezelf filosofisch te wezen en te blijven glimlachen tegen alle bekenden die ik tegenkom. Ik leen van Viviana in het havenkantoor haar transponder en haal mijn ding op. Gelukkig ligt ie er nog. Een mens maakt wat mee. T.o.d.b. herneemt het leven zijn gewone gang. Om te beginnen scheer ik mij alsnog met koud water. Dat heb ik vaker gedaan maar deze keer gaat het niet helemaal goed en moet ik zelfs een pleister op mijn bakkes plakken.

SUKKEL!!

De waterslang ruim ik op. Philippa krijgt van mij wat voedseldingen en ik geef Richard de reservesleutels van de deur en het Stazilock, plus nog de sleutel om de motor te starten. Tevens leg ik nog een extra lijn op de kikker van Steve (U.S.S. “At Last”) om de boot bij Noorderstormen vrij te houden van de electriciteitspaal op de steiger. Ik lig nu aan de voorkant vast met 9 lijnen. Kan dus niet verkeerd gaan, tenzij we te maken krijgen met een “Freak of Nature”. Een andere belangrijke klus is het vullen van een paar halve liter flesjes met rooie wijn (“Nero d’Avola”) die ik meeneem op mijn reis naar de luchthaven van Malta. Jaaa! , je moet het onaangename met het onverantwoordelijke verenigen! Ik denk dat ik ook nog zo’n patroon met een gin-mengsel meeneem (voor eventualiteiten!). De rest van mijn rantsoen bestaat uit drie hardgekookte eieren, een stuk Emmenthaler kaas, een stuk Edammer kaas, een Sinaasappel, 3 appels, een zakje hazelnoten (zo lekker!) en drie puntjes “koe die lacht”. Maar dat is allemaal voor morgen en overmorgen! Vandaag heb ik ook zat spullen: olijven, koud ei, appel, een heuse salade aangemaakt met tomaten en Italiaanse dressing en stukken kaas!

gezond voedsel, Ing

Ik loop morgenochtend alle lijstjes nog een keer door en dan ga ik naar Cobi en Rick voor een laatste bakkie koffie en dan is het: “Hasta La Vista”.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Dinsdag, 15 november 2011

  1. Cees Gremmen zegt:

    Goeie reis Willem en als je/jullie zin hebben kom je maar eens langs in Weesp.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s