Vrijdag 18 tot en met vrijdag 25 november 2011

Ilpendam 1 tot en met 8

Donderdag 17 november zijn we na een haastig hapje snel naar Trilobiet gegaan om daar ondanks de “jetlag” een bakkie en een biertje te doen. Ik voelde me wel rozig en mijn oogjes brandden een beetje en daarom bleven we ook niet te lang. Thuis nog even voor de buis hangen: niks veranderd in de programma’s, geen zak an dus. Lekker naar bed. Het slapen viel niet mee. De volgende dag werd ik min of meer gebroken wakker. Langzaam kwam ik op gang. Koffiedrinken bij de WSV De Zeevang. Alle boten staan weer op de kant. Het is een soort van thuiskomen, ook hier niets veranderd: de gesprekken nog steeds over alles en niks, heerlijk! De prijs van de koffie is ook hetzelfde: 40 cent per kop. Des middags bij Ma langs. Heel gezellig. Gister is zij bij haar zuster Tine in Zaandam op verjaarsvisite geweest. Tante Tine vierde haar 98-ste verjaardag! Ze kreeg een nieuwe laptop want de oude was versleten. Het weer in Nederland stelt evenmin teleur: bijna een week lang zitten we in de mist. Op zondag natuurlijk zwemmen met Trilobiet in het zwembad. Na afloop bijpraten en koffiedrinken. Ingeborg had de auto schoongemaakt maar na een paar ritjes over de boeren-weggetjes door onze onvolprezen Purmer polder naar Edam zat ie alweer onder de bagger en de stront. We zijn op maandag met ma naar de orenboer geweest. Heel amusante ervaring. Het voelt vreemd om na zo’n lange tijd in je eigen huis te bivakkeren. Alles is anders. De meubels zijn verschoven, de tv staat op een andere plek. Het klinkt een beetje hol omdat kleden, tapijten en andere stoffering zijn opgeborgen. Het heeft voor die korte tijd dat we er zelf in zitten ook geen zin alles weer naar ons zin in te richten. We gaan langs bij Ten Dam Parket om te overleggen over de behandeling van de nieuwe eiken vloer. Ik mag een elektrische poetsmachine lenen en krijg nog een extra bus vloerolie om de vloer te behandelen.

de lege vloer

Dinsdag halen we de kamer geheel leeg, op een paar zware kasten na en maken de vloer stofvrij en schoon met een nieuw aangeschaft veeg-ding waarmee je water met schoonmaakmiddel op de vloer kunt sproeien en tegelijk vegen met een microvezel-doek.  Woensdag is het zover: ik ga op de knieën en smeer telkens een stuk vloer in met de olie, waarna ik er met de poetsmachine overheen ga. Het gaat fantastisch. Binnen een uur of twee is de gehele vloer (plm. 80 m2) in de olie gezet en ingewreven. Saves bivakkeren we boven in de grote slaapkamer omdat we niet meer op de vloer mogen lopen. We moeten buitenom via de voordeur en de garage naar de keuken voor de hapjes, drankjes etc.

we bivakkeren boven

wat je van ver haalt is lekker

De volgende dag stinkt het hele huis ranzig naar de drogende vloerolie. Dit ontvluchten wij door bij Ma koffie te gaan drinken. Elly is er ook. Altijd gezellig. Weer thuis is de vloer genoeg gedroogd om de meubels etcetera terug te sjouwen vanuit de garage en van boven. Met de “hondjes” (plankjes met zwenkwieltjes van de Gamma die zware gewichten  kunnen dragen) is dat een fluitje van een cent ook al ga je er wel van zweten. De rest van de middag verloopt gezapig, liggend voor de tv. Saves hebben we geen fut meer om naar de clubavond van Trilobiet te gaan en die brengen we dus ook liggend voor de tv door. De volgende dag heb ik een ongelooflijke pijn in mijn kont van de inspanningen van de afgelopen dagen. Rare plek om spierpijn te krijgen. De vrijdagoggend brengen we door aan de koffietafel op de zeilvereniging te Edam. De gesprekken zijn bijzonder geanimeerd maar ik kan me er niets meer van voor de geest halen en zo hoort het ook. Terug naar huis even bij de Deen in Edam langs. Gezapige middag (zie hierboven). Saves terug naar Edam voor een Algemene Ledenvergadering waarin de uitbreiding van de elektrische installatie op de steigers aan de leden wordt gepresenteerd en ter stemming voorgelegd. Zelf heb ik niets in te brengen want het is me te technisch maar in een aantal andere opzichten is het altijd een belevenis zo’n vergadering bij te wonen en je spreekt nog eens een lid dat je niet altijd tegenkomt.

bij elke ledenvergadering wordt een lid als receptionist aangewezen

de vergadering is in volle gang

Alles gaat van een leien dakje. Het voorstel wordt aangenomen en de haven zal verrijkt worden met een heleboel extra aansluitpunten en met meer ampères zodat boilers en Senseo’s naar hartelust kunnen pruttelen zonder dat de “palen” op tilt slaan. Na een drankje en een babbeltje tijgen wij huiswaarts, kijken naar “Pauw en Witteman” en dan naar bed. Morgen gaan we met de auto naar Zeeland. Het was een bijzondere week want we waren samen weer thuis.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s