Zondag, 27 november 2011

Zierikzee – Ilpendam

Ik ben gisteravond vergeten mijn voorgeschreven 800 milligram Ibuprofen van de “Kruidvat” in te nemen. Dat kon ook niet want ik was in coma zodra mijn hoofd het kussen raakte. Ik ontwaakte in een wattendeken. Het voelde net alsof ik op sterk water stond. Aan de wastafel nam ik alsnog mijn roze vriendjes in. Bij het afdalen van de trap voelde ik, neen, zag ik mijn hersenen trillen zoals je bas-speakers wel ziet trillen als je de volumeknop hoog zet. Gelukkig heeft niemand anders er erg in gehad want ik liet niks merken. Anneke zette ons een uitgebreid ontbijt voor. Volop keuze uit broodjes, beleg, thee, koffie. Ik had het moeten opschrijven dan hadden wij voor de volgende keer ook geweten hoe we dat moeten doen. Philip en Marion gingen na het ontbijt weg omdat zij nog een visite hadden af te leggen (in Renesse: zij sloegen twee klappen met één vlieg). Wij hadden geen haast. Daarbij speelde natuurlijk het feit dat ik moest herstellen ook een rol, maar dat hoeft niemand te weten. Na het ontbijt vatten wij het plan op een wandeling te maken. Achter het huis van René en Anneke ligt een natuurgebied waar je over een dijkje omheen kunt lopen en dan via een landweg naar de dijk langs de Oosterschelde. De weersvooruitzichten waren niet goed maar daar lieten wij ons niet door tegenhouden. Het gevolg was dat na een halfuurtje lopen wij gevieren door de striemende regenvlagen naar huis terugvluchten, alwaar Ingeborg en ik onze spijkerpantalons mochten drogen in de wasdroger. Wij kregen van René tijdelijke broeken in afwachting van het verstrijken van het droogproces.

een geweldige broek; was zacht, warm, zat lekker en stond goed!

Ach, een mens maakt wat mee. Toen onze spijkerbroeken droog waren namen wij afscheid van Anneke en René en bedankten hen voor de ontzettend gastvrije ontvangst. Misschien komen we nog wel een keertje langs voordat we naar Sicilie terugkeren. Ik vind het ook een goed idee om alle deelnemers aan dit weekend bij ons uit te nodigen. We hebben het er wel over gehad maar zijn niet concreet geworden. Daar moeten we maar eens op terugkomen (toch, jongens? (en meisjes, natuurlijk!)). De lezer heeft inmiddels wel door dat ik dol ben op leestekens: komma’s, haakjes, uitroeptekens etc. Heerlijk! Als we wegrijden is de zon reeds een paar keer doorgebroken. Ik geloof dat we onderweg naar huis geen druppel regen hebben gehad. Natuurlijk reed ik verkeerd. Ik heb geen TomTom en zelf ben ik DomDom dus kwamen we weer door Brouwershaven, ook niet verkeerd. We zijn naar het “Koepeltje” gereden en hebben daar in de aan de rand van de parkeerplaats gepositioneerde uitspanning die god-zij-gedankt open was, een gezonde vroege luns genoten: ik patat met mayo en Ingeborg een patat met saté-saus. Gesterkt vervolgden wij onze weg, wederom over de dam langs de zee waar het vanwege de harde wind stierf van de Kite-surfers; een prachtig gezicht. Uiteraard geen foto’s (ik ga binnenkort toch eens iemand anders dan mezelf daar de schuld van geven, want ik wor er gek van!). De rest van de rit naar huis is niet de moeite van het beschrijven waard. Ik krijg steeds meer een hekel aan autorijden. Dat heeft natuurlijk met de leeftijd te maken maar ook met de toenemende hufterigheid van veel andere verkeersdeelnemers, met name bumperklevers “zie ik niet gaarne”. Mooi hè, dit soort lulkoek, dat niets van doen heeft met “Het Zeilen” dat toch centraal zou moeten staan in mijn “logboek”! Je moet het maar zien als een “bruggetje” naar het echte werk, straks als we weer gaan varen. Eigenlijk is het zo dat ik zelf niet weet hoe ik over die brug heen moet. Ik ben nu twee weken thuis en zie nu al op tegen het feit dat ik pas eind januari 2012 terugga. December gaat natuurlijk meevallen want dan wordt het gezellig met familie en vrienden maar de hele maand Januari is te lang denk ik. Afijn, we zullen zien. ……..we kwamen dus thuis, zetten de auto in de garage, gingen voor de tv liggen enne…, verder weet ik het niet meer.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

2 reacties op Zondag, 27 november 2011

  1. O ja, op de foto zie ik schroevendraaiers liggen, betekend dat de dimmer is gemaakt?

    Like

  2. jeetje zeg, jij maakt veel meer mee in hetzelfde week-end dan wij. Leuk om het zo eens na te lezen wat we allemaal gedaan hebben. Natuurlijk zonder het Brouwershaven verhaal.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s