Zaterdag, 17 december 2011

Ilpendam – Medemblik – Amstelveen – Ilpendam

Ha, het is zaterdag! Lekker weekend, lekker niks doen! Linda komt straks met de bus uit Amstelveen naar ons toe om mee te rijden naar Medemblik waar wij op kraamvisite gaan bij Marijn en Rianne: zij hebben een poesje in huis genomen. Dat moeten we natuurlijk zien. Het is somber decemberweer maar niet te koud. Ik geloof dat ik nog niet één keer achter ons huis op het vuile, zwarte terras ben geweest. Ik sta er alleen maar naar te kijken door de doorgaans met regendruppels betraande schuifpuien. Het staat vast dat het beton binnenkort moet worden gereinigd met de hogedrukspuit van Ma die ik van de week voor dat doel heb geleend. Beiden, dat wil zeggen Ingeborg en ik (de hogedrukspuit staat in de garage), scharrelen we wat rond in huis terwijl de tv als kleurig geluidsbehang fungeert. De eerste “ongeadresseerd-papier-bezorgster-van-het-traditionele-eindejaars -fooien-peloton” meldt zich aan de voordeur en het kind wenst ons oprecht fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar toe. Zij wordt hiervoor beloond met een hele euro en ik leg alvast een rijtje van die dingen klaar op de trap voor de rest van het peloton. Ingeborg verzamelt nog wat kerstspullen van zolder en geeft die een plaatsje in de kamer. Linda belt 12.22 uur dat zij op de tramhalte staat in Amstelveen en te 13.22 uur exact wandelt zij door de garagedeur naar binnen. Hoe is het mogelijk. De begroeting is recht hartelijk en het duurt niet lang of we zijn op weg naar Medemblik. Als we door het verbijsterende groene platte land van Noord-Holland rijden moet ik denken aan het bericht op de tv en in de krant dat gewerkt wordt aan plannen om één of zelfs meerdere bergen in Nederland “neer te zetten”. Gelukkig maar dat er af en toe zo’n bericht tussen de rampenberichtgeving (in brede zin) zit want dan kan je je weer eens lekker “te barsten lachen”! Het poesje van Marijn en Rianne (die eigenlijk een hond wilde) is echt een schatje.

Marijn heeft een hok voor Moos getimmerd

is het geen schatje?

allemaal schatjes!

deze ook! hij zet koffie voor ons!

Het is een mannetje, een rooie rakker! Hij vermaakt ons terwijl we af en toe naar de nieuwe Led-tv kijken. Koffie, een biertje en na gezellig gekeuvel is de middag supersnel voorbij. Djiezus wat gaat de tijd hard! Dat gaat nou eenmaal zo in december: dan krijg je met “Vader Tijd” te maken en die heeft altijd haast! Ik “leen” van Marijn mijn eigen Stanley-schaaf om het vloerluik in de kamer bij te schaven (zodat ie des zomers niet meer klemt) en mijn kettingzaag om thuis wat takken in handzame stukken voor de open haard te zagen. Het is plusminus 17.46 uur als we afscheid nemen en de snelweg naar Amsterdam opzoeken. Het regent en het is donker. Ik mag van Linda en Ingeborg niet hard rijden; gehoorzaam als ik ben rijd ik dan ook niet harder dan 130 km per uur. Via Purmerend, Zaandam, Coentunnel, Amsterdam-West en de snelweg naar Amstelveen staan wij te 18.45 uur op de Van Heuven Goedhartlaan Linda uit te laden. Tot volgende week, Tweede Kerstdag!! Door voor de terugweg naar Ilpendam de Zeeburgtunnel te kiezen hebben we een heel rondje Amsterdam gemaakt. Heel mooi hoor die Ringweg, maar je zit altijd in een file die behoorlijk hard rond kan tollen. En allemaal boven op elkaar zitten, als het effe kan. Zenuwslopend. Het was een fijne dag (ik geloof dat ongeveer vanaf vandaag het kerstfilm-circus op de tv op gang kwam).

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s