Zondag, 18 december 2011

Ilpendam – Purmerend – Ilpendam

Ha, het is zondag! Lekker zwemmen! We worden te 08.10 uur wakker. Haasten dus om op tijd in het zwembad in Purmerend aan te komen. We gaan thuis niet doesen. Smerig eigenlijk. Iedereen doet dat natuurlijk niet (denk ik) als ze naar het zwembad gaan, want daar kun je “graties” doesen, maar dan wel nadat je al je virussen en bacteriën netjes in het gezamenlijke zwemwater hebt “afgezet”. Maar misschien vergis ik me wel. Vandaag gaat trainer Ron al gauw over op spelletjes in en onder water. Ik hou daar niet van. Vanaf de oppervlakte zie ik hoe iedereen onder water elkaar te lijf gaat teneinde de “puck” met een klein gemeen hockey-stickie in een klein kutdoeltje te timmeren. Ach, da’s ook wel leuk, dat toekijken bedoel ik. Af en toe een hoekduikje makend bekijk ik het gedoe; heel amusant, vooral als 5 kerels op Elles afduiken om haar de puck te ontfutselen. Zij wint uiteraard want zij heeft kieuwen. Zwager Willem weert zich ook behoorlijk, ondanks dat ie niet één van de jongsten meer is. Logisch: “van woonarken bouwen krijg je eelt op je klauwen”. Hij gaat aanstaande woensdag weer duiken in Vinkeveen, samen met Johan, nog zo’n leip. Die is wel iets jonger, geloof ik. Die Johan krijgt er helemaal geen genoeg van: in ruim een jaar heeft ie na het behalen van zijn brevet al meer dan honderd duiken gemaakt. Ik denk dat ie iets wil bewijzen en dat kan nooit kwaad (nou ja, niet altijd). Na de “training” drinken we met Willem en Jesse (kleinzoon van Willem die vaak meekomt naar het zwembad) een koppie koffie en we evalueren van alles en nog wat. Iets vroeger dan normaal gaan we naar huis. We hebben nog maar een uur en dan moeten we alweer naar Purmerend, naar het clubgebouw om deel te nemen aan de jaarlijkse kerstluns, die altijd weer door een vaste ploeg getrouwen (Bernard, Piet, Ron en zijn vrouw en nog een aantal andere leden) in de kantine van het clubgebouw wordt vorm gegeven.

onze voorzitter met kroost

Vlnr: Ingeborg, Joke, Piet, Miranda, Willem, Henk

het was heel gezellig

Het was geweldig! Heel veel soorten broodjes, gluhwein, allerlei soorten beleg, gekookte eitjes (mijn favoriete voedsel) lagen voor het grijpen. Ron bleef rondgaan met de koffie-kan. Als je dat wilde kon je je helemaal te barsten vreten en dat deed ik dan ook. De tafels raakten geleidelijk aan leeg. Vooral de kaas was snel verdwenen. Te 14.15 uur zochten Ing en ik de auto op en tuften naar huis (ons eigen huis!!!). Ik weet niet meer wat er toen allemaal gebeurde. Niets bijzonders waarschijnlijk: tv kijken, water drinken, geen avondeten want we zaten nog te vol, en daarna naar bed (waarna?). Het was een fijne dag.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Zondag, 18 december 2011

  1. willem zegt:

    Leuk geschreven willem,maar die lijpe ouwe en johan hebben vanmorgen om 9 uur wel een duikie gemaakt in vinkenveen en een heel grote snoek en baars gezien ,maar na 41 min. vonden wij het wel koud worden en zijn maar aan de koffie gegaan .
    Groetjes duikertje.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s