29 tot en met 31 maart 2012

Porto Turistico Marina di Ragusa

Om te voorkomen dat de laatste berichten van maart in de categorie april terechtkomen maak ik een “drie-in-eentje”. Ik had donderdag 29 maart nog twee klanten. Twee Zweedse boten die van hun schroef een “zooitje” hadden gemaakt. Ze zagen er niet uit en het bleek vrij veel werk te zijn. De anode bij de één was nog goed maar het schrobben van de schroef viel niet mee: mijn staalborstel kon ik na afloop weggooien. Bij de ander gebruikte ik het hout van de staalborstel om de kokkels met geweld van de schroefbladen te schrapen en met een verfkrabber maakte ik de zaak af. Bij deze moest de anode, van weer een ander type, wel vervangen worden. Bovendien moest er een anode bij de aanzuigpoort van de koelkast worden vervangen: heel kleine inbus-boutjes en geen mogelijkheid om er een emmer onder te hangen. Gelukkig ging het goed. Een van de Zweden had nog een vriend, verderop aan een andere steiger, die ook zijn schroef gedaan wilde hebben. Die doe ik niet, tenzij hij toestemming gaat vragen op het havenkantoor, want ik begin me ongemakkelijk te voelen; ik wil niet onder professionele duiven schieten, straks vind ik een paardenkop in mijn bed. Na de klussen spoelden we de spullen af bij onze boot en gingen koffie drinken bij Aase & Ove aan boord van de “Cenobia”, Mats, één van de Zweden kwam er ook bij.

koffie bij Aase en Ove

Er kwam geen eind aan de dankbetuigingen dat wij dit voor hen hebben gedaan. Het was heel gezellig. De volgende dag, vrijdag 30 maart, hebben we hard gewerkt: ik heb de kachelpijpen verwijderd en schoongemaakt met de schoorsteenpijpenrager (3x woordwaarde), de boekenkast geïnstalleerd, met Ingeborg de boekenkast gevuld met wat nog niet in de bibliotheek van M.d.R. staat, de hondekooien gereorganiseerd, de printer opgeborgen en twee keer koffie gedronken.

onderdeel van de grote voorjaarsschoonmaak

zo heb je een kachel......

.....en zo heb je weer een boekenkast

Des middags heb ik de duikcilinders gevuld tot 330 bar voor ons schoonmaak-avontuur van a.s. maandag met Richard en Pippi. Ik heb de benzinetanks van de compressor en van de buitenboordmotor tot de rand gevuld en daarnaast nog een zestal glazen potten, zodat we de volgende dag twee 5-liter tankjes kunnen vullen bij het tankstation in het dorp. Het weer was prachtig, helemaal zonnig en weinig wind. De zee was volkomen vlak; ik hoopte dat het maandag ook zo zal zijn. Te 18.00 uur was er weer een “Skippers De-stress meeting” in de Marina Lounge bar. Het onderwerp was dit keer “Tips and Tricks”. Het was stampvol en de bijeenkomst zeer geanimeerd. Onder grote hilariteit passeerden veel tips en trucs de revue. Veel dingen waren voor ons niet of nauwelijks te volgen omdat het zo snel ging en de grappen vaak een typisch Brits karakter hadden en/of men niet altijd Algemeen Beschaafd Brits sprak. Toch leuk om mee te maken. Aan het eind werd door middel van de “applausmeting” vastgesteld welke de beste tip was: “een zwarte vuilniszak met wasgoed, wasmiddel en water vastgebonden op het kajuitdak in de zon onder het varen levert door het bewegen van de boot een kraakheldere was op”. De winnares kreeg een fles “Prosecco” (dat schijn je te kunnen drinken). Na afloop ging iedereen pizza eten in “Kanathé”. Wij ook met de Nederlandse kolonie mee. Het was heel gezellig en heel lekker.

heel gezellig (foto: Anneke, oh nee, dat kan niet, was het Cees of de serveerster?)

het werd nog druk op de landingsbaan (foto: Anneke)

T.a.b. gingen Ingeborg en ik meteen uitgeput naar bed. Internet deed het vandaag niet en Steve en Tracy (onze catamaran-buren) kwamen deze dag terug van L.A. Vandaag, zaterdag 31 maart, was een gezapige dag. Ik had ontzettende last van mijn rug dus ik had niet de neiging om drastische activiteiten te ondernemen. Ik kon nog wel de opgedroogde kachelpijpen opruimen en we hebben benzine gehaald met de steekkar (10 liter voor 20 euro!). Tevens flink bruin brood ingeslagen bij de Dimeglio en 16 liter carterolie voor 100 euro bij Nonsolonautica (werd aan boord bezorgd!). Des middags heb ik het windzeiltje weer om de kuip gespannen en we hebben de hele middag op de kuipbanken liggen lezen en slapen.

Terwijl ik dit schrijf “jankt” Tracy Chapman uit de speakers (die ga ik zometeen de nek omdraaien) en Ingeborg speelt een spelletje Patience op de andere computer. Ik heb “Shogun” reeds uit en ben gisteren begonnen aan een boek van Alistair Maclean (“Bloedkoraal”), dat ik ook alweer uit heb. Dat komt door dat liggen op de kuipbank, zie je. Ik ga een nieuwe uitzoeken. 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s