27 mei 2012

Ankerplaats om de hoek – Lidl

 dag datum Wind Weer
Zondag 27 mei 2012 ZO 3 B Geheel bewolkt, onweersdreiging
vertrek aankomst logstand motoruren
10.15 uur 11.40 uur 5468,5 3849,10

Ik wor 05.00 uur wakker omdat Albanië in de fik staat! Onweer en Bliksem aan de oostelijke horizon; een magnifiek gezicht. Terug naar bed, lezen en in slaap vallen bij een Clive Cussler (“Gouden Boeddha”, 2e en laatste keer). We staan laat op. Het is bewolkt en grauw om acht uur. We doen een tijdje niks, kijken om ons heen, naar de fraaie villa’s op de oever achter ons en drinken een bakkie koffie. Op ons gemakkie varen we naar het pompstation in de Marina Gouvia. Daar kun je hartstikke goedkoop tanken: 1,65 euro de liter! Voor 214 euro tanken we 129 liter diesel. Ik dacht dat de tanks nog redelijk vol waren; what a mistake-a to make-a! (=een beroemde one-liner van de Italiaanse kapitein in de klassieke Engelse serie: “Allo, Allo”). In Crotone had ik al 107 liter gehaald, waarvan 40 in de tank gegoten. Waar blijft die zooi?! Vandaag gaan we met de boot naar de Lidl, jaaa, dat kan hier! Alles bij elkaar draait de motor meer dan een uur voordat we ten anker liggen voor een wrak steigertje dat voor ons de (hemel)poort is naar de Lidl. De “Lowlander” ligt daar ook nog; die hebben gisteren al boodschappen gedaan en zijn nog een dagje blijven liggen. Die zijn echt al onthaast, hoor. Het is nu eerste pinksterdag. Hij zal wel niet open zijn, de Lidl. Als de motor uit is kijk ik even in de koelwatertank: ja hoor, gezakt! En er staat ook nog eens water onder de motor en het is mij een volslagen raadsel hoe dat daar komt. Voorlopig laat ik dat maar zitten. Het is wel duidelijk dat ik nu echt die pijpenbundel bij KvT moet bestellen. Dat komt dinsdag. Skypen lukt hier niet, de verbinding is bijzonder slecht. Leve Vodafone. Ik bel Ma met de dure GSM. Alles is goed. Mooi weer daar in Nederland. Hier niet. Liggen we te wachten in de onweersbuien tot de Lidl opengaat!  Het gaat me toch een partij regenen (een uurtje of twee)!

op een zomerdag voor anker bij “De Blocq van Kuffeler”

hier liggen we een dag later voor Pampus

deze von ik wel artistiek

en dat is ‘m dan: de Lidl (en dan te bedenken dat we daar jaren geleden nog niet dood op de stoep wilden worden gevonden!)

Als het is droog is verkennen we de route naar de Lidl. Het is een mooie Lidl en het is goed te doen met het bootje. We drinken een biertje en een wijntje bij Hans & Ina op de “Lowlander” en dan is de dag alweer bijna om. We bellen ook met Linda en met Marijn en Riet: zij is heelhuids uit Talibannerland teruggekeerd. Het enige verontrustende daar was dat ze altijd gewapend rond moest lopen. Verder is er niks gebeurd. Zij willen misschien ergens in juli/augustus naar ons toe komen in Griekenland. Dat zou wel heel leuk zijn. Rustige avond met veel leeswerk en niet al te laat naar bed.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s