28 mei 2012

Lidl – Kerkira Stad (Korfoe Stad)

 dag datum Wind Weer
Maandag 28 mei 2012 Tot 14 knopen wind uit het N Wel wolken maar verder zonnig, niet te warm, lekker
vertrek aankomst logstand motoruren
13.30 uur 15.00 uur 5471,4 (2,93 mijl) 3850,20 (bij anker op en neer)

08.00 uur (openingstijd Lidl) bootje laten zakken en varen door ondiep water met wier aan de oppervlakte naar de wrakke steiger. Twee mannetjes rommelen daar en gebaren dat het OK is het bootje bij hen achter te laten. Mooi. We steken met onze twee steekkarretjes de vierbaans snelweg over (af en toe valt een gat van een paar honderd meter tussen de racers; je moet wel geduld hebben). We kopen vrij veel, maar nog lang niet genoeg eigenlijk, want wanneer tref je nou weer een Lidl op je ankerplaats? Het bootje zakt zowat door zijn hoeven. T.a.b. koffie! Ik spoel de wielen van de karretjes in de rooie wasmand met zoet water die achter de stuurboord granny-bar staat en zet ze in de inmiddels doorgebroken zon te drogen. Kijken in de koeltank: nog verder gezakt! Mijn broek ook! Deze keer onderin nergens water. Raadsel! Ik ga beginnen een brief te componeren voor Koos Moerman van KvT. Dan is dat maar vast gedaan. Dan kan ik hem daarover a.s. dinsdag bellen. Ondertussen komt de “Beau” hier ook voor anker. Zij gaan ook boodschappen doen in de Lidl. Ik leen hen ons steekkarretje uit, dan kunnen ze meer meenemen (want zij hebben maar 1 boodschappenkarretje, zie je). Ik wil rond 13.00 uur weg, naar Kerkira Stad om een beetje verbinding te hebben met dat Vodafone-kreng, zodat ik de e-mail kan versturen naar KvT. Cees en Anneke zien ons verbouwereerd vertrekken. Cees heeft net genoeg tijd om het steekkarretje bij ons aan boord te gooien. Ja jongens, ik ben helemaal gepreoccupeerd door mijn pijpenbundelprobleem! Sorry! Met een lekker windje zeilen we voor de wind op de kluiver langs de cruiseboten, langs de stad om het fort heen en gaan dicht bij de muur in stil water voor anker.

hier zie je waar we zijn

dit zijn er maar twee; ze konden niet alle vier op de foto

hoe vaak gaan we hier nog langskomen?

fraai front

Er ligt wederom slechts 1 boot; dezelfde die hier vorige week ook lag! Hier doet Vodafone het wel. Ik verstuur de e-mail met het hele verhaal compleet met foto’s en maten naar KvT, t.a.v. Koos Moerman, mijn hoop in bange dagen. Hèhè, email verzonden. Morgen bellen met Koos. Het is hier erg rustig. De zon schijnt volop maar de lucht is nog fris. Ingeborg vindt het in het zonnetje evengoed te warm en gaat naar binnen! Zij wil boven haar boek in slaap vallen en dat lukt haar prompt. Ga ik ook maar doen. Even later worden we plotseling overvallen door enorme (hek)golven van een in de verte voorbijscheurende ferry, waardoor het achterschip op het water slaat. Dat is niet zo erg, ware het niet dat het bijbootje een klein beetje opgehesen vlak boven het wateroppervlak hangt. Dat bootje slaat nu tijdens het “wippen” met een enorme klap op het water en bij het omhoog komen krijgen de davits een enorme ruk. Sjiezus, weer wat geleerd! Altijd hoog ophijsen! De davit waar ik normaal gesproken de buitenboordmotor mee hijs hielp ook mee de rubberboot (met aangehangen motor) te tillen. Die davit is nu dus aardig verbogen. Dure les. Moving on. Na het voedselen wor ik onrustig en zeg ineens: we gaan naar de kant. Ingeborg is het ermee eens. Ik laat het bootje zakken om in het slootje een ligplaats te pakken. Slenteren door de stad. We worden wel 30 keer vriendelijk doch dringend uitgenodigd een maaltijd te komen nuttigen in 1 van de vele restaurants: “Hello, how are you, like to try this, it’s very nice, no? Thank you, have a very nice day”. Men is op een ingestudeerde manier bijzonder vriendelijk maar toch voel ik me er niet gemakkelijk onder steeds te moeten weigeren; kan er niets aan doen. Het is gezellig en mooi in de oude stad. Voor het eerst horen en zien we een gezelschap (achter gesloten deuren) zingen en dansen op typisch Griekse manier (in een kring, handen op de schouders en zachtjes heen en weer wiegend; een soort training of zo?). Leuk hoor! Hier en daar ontdekken we nu daarentegen toch ook hoeken en gaten waar het niet zo mooi is: neergepleurd afval. Na twee keer hebben we Kerkira Stad (Korfoe stad) wel gezien. T.a.b. een Bahco’tje, wat nootjes en dat is het dan voor vandaag.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s