29 mei 2012

Kerkira Stad (Korfoe Stad)

Vannag half vier wakker. Harde wind uit het Noordoosten die om het Fort heen bij ons ook voor wat onrust zorgt; een beetje steigeren, een beetje rollen, we zijn wel wat gewend. We komen er niet eens uit. Flink van ons, hè? Als we weer wakker worden is het rustig. Mooie dag. Zonnig, niet al te warm. Vandaag is de dag dat ik Koos Moerman bellen mag. Van de zenuwen ben ik al vroeg op. Ik denk dat ik vandaag maar eens iets nuttigs ga verrichten. Daar krijg je een positief Karma van, volgens mij. Ik ga maar eens doen aan “Fault Finding”. Dat wil zeggen dat ik door één voor één alle min-draden achter het schakelpaneel los te trekken kan nagaan bij welk losgetrokken draadje het tweede lampje van de “Hull Control” weer gaat branden. Want als er 1 lampje niet brandt dan schijt elke aluminium boothouder in zijn broek dat zijn boot door de elektrolyse wordt opgevreten en teruggebracht wordt tot de staat van een poederdoos. Dit is (echt waar) het enige nadeel van een aluminium boot. Als de verf eraf valt sta ik er lachend bij te kijken, als tenminste allebei de lampjes branden. Maar oh wee, als één lampje niet brandt! Dan is “Leiden in last” en “de boot aan” (ik verveel me momenteel even, tussen twee klussen in, de kolere; vandaar deze onzin). De motor draait momenteel stroom. De zonnepanelen houden het niet bij (teveel bewolking?) en ik wil kijken of de koelvloeistof weer verdwijnt. Dat betekent een hoop herrie terwijl ik zit te tiepen. De muziek van i-Tunes staat op zijn max. anders hoor ik het niet goed. Ingeborg zit buiten te lezen en heeft daar minder last.

waar zouden we zijn zonder een boek?

Goed, moet je horen. Voor we Koos gaan bellen dus draadjes lostrekken en weer vastmaken. Onzinnig werk tot ik bij draadje nummer 29 bingo heb! Het blijkt de min te zijn van een oude antenneversterker van Renaud die op de antenne-paal op de achtersteven heeft gestaan. Dat ding is jaren geleden al gesneuveld t.b.v. de antennes van de plotters. Het draadje echter ligt nog in de boot ergens achterin waar ik er niet meer bij kan vanwege de tot compressorbak verbouwde kuipbank; die haal je zomaar niet uit elkaar. Het afgeknipte uiteinde zal wel ergens contact maken met de romp. Ik haal de min en de plus van het systeem af en trek de draad tot ergens achter de muur in de plee uit de bundel en rol ‘m op want helemaal eruit trekken is nu niet meer nodig. De meeste tijd heb ik nodig om de overige drie plusdraadjes, die wel een functie hebben, terug te freubelen in het gat van de plusbalk.

zie je dat kroonsteentje? dat zat daar eerst niet

Problem solved; Job done! Next! Tina Turner krijst “Rolling on a River”, dat nummer heb ik zelf ook nog eens gezongen (17 jaar geleden?) ter gelegenheid van het afscheid van een collega. Ik was getransformeerd tot Tina en zong een aangepaste tekst, dwars door de oorspronkelijke tekst heen. Ik was goed, joh! Ach, je moet wat schrijven en er schiet wel eens wat door je hoofd. Het is tijd om Koos te bellen. Ja, ik heb je mail gezien, zegt hij, maar nog niet gelezen want het is, zo na pinksteren erg druk. Hij zal er voorrang aan geven en ik zal hem vanmiddag om 15.00 uur terug bellen. Dat doe ik en het is dan in Nederland 14.00 uur zegt Ingeborg na het telefoongesprek tegen mij. Kan je dat niet eerder zeggen? Koos heeft het gelezen en voorgelegd aan de helpdesk, maar nog geen antwoord gekregen. Hij belt mij op als hij iets heeft vernomen. Dit klinkt niet best. Als je de helpdesk moet bellen, weet je het zelf niet, toch? Maar zo ligt het niet. Koos is kort van stof. Hij heeft het allemaal al begrepen. De vraag aan de helpdesk was waarschijnlijk of het artikel beschikbaar is en direct kan worden geleverd, want hij belt mij al gauw terug met de mededeling dat het artikelnummer 2486A966 is en dat het binnen een dag vanuit Engeland kan worden geleverd, maar hij levert pas als ik betaald heb: 949,62 euro inclusief BTW en naar een Nederlands adres want ze hebben met landen waar Perkins-importeurs zitten de afspraak dat ze niet onder mekaars duiven gaan schieten. Bummer. Ik bel zwager Willem die met zijn jacht onderweg is van de duikweek met Trilobiet in Zeeland naar huis. Hij ligt in Alphen aan de Rijn en is morgenmiddag thuis. Willem is bereid het apparaat in ontvangst te nemen en met DHL naar mij in Gouvia door te sturen. Klasse! Ik stuur hem per email de verzendgegevens en bel Koos weer en vraag wat het exacte bedrag is en bestel de pijpenbundel. Koos stuurt mij direct een factuur en ik maak het bedrag meteen over. Als ik “pech” heb is het apparaat morgenmiddag bij Willem thuis aangeboden terwijl hij er nog niet is! We gaan het meemaken. Hèhè, dat loopt! Linda belt over een paar dingetjes; heel gezellig! Tegelijkertijd komen Jenny en Robert van de “Venice Lion”, Duitsers die we van Marina di Ragusa kennen, langs om ons een paar dingen te vragen over de stad hier. We gaan Cobben! Wat een drama is dat eigenlijk. “Much ado about nothing”, ik bedoel hiermee te zeggen dat je wel een heleboel werk en troep op de hals haalt om een paar stukjes vlees te grillen, maar misschien doen we het te weinig. De Cobbstone die ik voor het eerst wil gebruiken (ik heb die doos al twee jaar in huis) krijg ik met geen mogelijkheid aan, lekker dan! Dan maar een berg briketkolen (een stuk of 14 want die 8 of 10 volgens de gebruiksaanwijzing slaat ook nergens op). Het smaakt wel heel lekker en dat maakt veel goed. Als Jenny en Robert van de stad terugkomen nodigen ze ons uit om morgenavond een glaasje bij hen te komen drinken. OK. Ook Cees en Anneke zijn vanmiddag hier in de baai gearriveerd en nodigen ons uit voor een kopje koffie bij hen aan boord. Uiteraard zijn we te vroeg: ze zitten nog te eten! Maakt allemaal niet uit, kom er bij, drink een glaasje mee! Het wordt nog heel gezellig en laat. Het is al 22.30 uur als we zonder navigatielichten in het stikdonker terug pruttelen naar de “Wing IV”. Deze keer laat ik het bootje in het water en maak de ketting met een slot vast op de hekstoel.

nog een mazzel dat we de boot terugvonden

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s