31 mei 2012

Kerkira Stad

08.00 uur op en samen zingen: langzalzeleven, langzalzeleven en dat doet ze: moeders is vandaag 92 geworden. Gefeliciteerd Ma! Ik zal straks onder koffietijd even bellen. Het is weer windstil en de zee als een spiegel. We gaan buiten in het ochtendzonnetje vissen kijken. Er hangt een hele school van zo’n honderd (ik heb ze geteld) visachtigen rond de boot.

als een spiegel; daar achterin ligt de “Beau”

viffe kijken

Leuk om te zien. Wij voeren ze regelmatig (heb je hem weer). Tegen half elf komen Cees en Anneke langs, ze gaan naar de wal, het Fort naast ons bekijken.

de Wing IV gezien vanaf het fort

Wij nodigen hen uit eerst bij ons een bakkie te doen. Gezellig hoor. Anneke heeft weer een stickie met foto’s bij zich. Ik zal er ook een paar van mij op zetten. We hebben het over het eventueel bezoeken van het Achilleion, het paleis dat aan het eind van de 19e eeuw hier in de buurt gebouwd werd voor keizerin Elizabeth van Oostenrijk, beter bekend als Romy Schneider in de gelijknamige films: “Sissy”. Ik wil er wel met de boot heen. Cees ook. We zullen zien hoe het loopt. 11.30 uur bellen met Ma (het is daar dan 10.30 uur). Er is al visite en terwijl ik bel komen er nog meer binnen, Kees en zijn vrouw Joke en ons dochter Linda. Geinig hoor. Zwager Willem kan niet komen want die moet wachten op mijn pijpenbundel. Leuk hoor, klaagt Ma. Kan d’r ook niks aan doen Ma! Het is de schuld van die Perkins! Ach, ach, wat een lol. Fijne dag, Ma! Nou, lezen maar weer en afwachten. Te 12.40 uur belt Willem: object ontvangen! Hij heeft op internet de boel al aangemeld bij DHL; we kiezen de dure variant: binnen een dag (morgen dus!) bezorgd in Marina Gouvia. Ben benieuwd. Ik krijg van Willem de cijfercode waarmee ik de status van de verzending op internet kan volgen. Gaan we doen. Des middags gaan Ingeborg en ik voor het eerst hier zwemmen. De watertemperatuur is prima, een graadje of 21 (hadden we van Ina van de “Lowlander” gehoord; hunne thermometer doet het wel, de mijne geeft nog steeds 50 graden Celsius aan). We snorkelen eerst naar de kant en terug en poetsen vervolgens het onderwaterschip een beetje. Het gaat er makkelijk af, een dun groen laagje zit er op. De antifouling doet het nog steeds goed. Om half zes wordt “het ding” (=ik kan het woord pijpenbundel niet meer uit mijn bek krijgen) bij Willem opgehaald door DHL. Het feest gaat beginnen. Ik krijg bijna mijn boek uit (weer zo’n hoogstaand werkje van Clive Cussler; ik krijg er nooit genoeg van. Saves tiep ik gisteren en vandaag in de weblog. Ik ben weer bij. 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op 31 mei 2012

  1. Bart en lies zegt:

    Hier weer even een berichtje,uit edam, hoi daar, je bent wel vreselijk aan het werk he, toilet koelvloeistof weet ik al niet meer, en boeken lezen daar ga je gewoon mee door, en mooi weer,gaan jullie nog verder of blijven kullie in griekenland,
    Gerard en lies gaan zaterdag 16 juni weg met de boot, ze zouden eerder, maar hij moest nog eerst aan zijn aangezichtspijn behandeld worden, een soort pijn bestrijding , hij kreeg z. n helm op zijn hooft vastgezet, hij heeft flink watpijn gehad, nu moet het beter gaan , maar hij voelt nog geen verandering, dat moet nog komen, dan moet hij gaan afbouwen met z.n medicijnen, ja ja en toch gaan ze gewoon weg, wel gedurft hoor, ik hoop dat ze het fijn hebben, jij weet een beetje wat het is, hun gaan wel verder, hier is het redelijk weer, gaat slecht worden , wij gaan 16 juni weer drie weken naar spanje, heerlijk,

    Lieve groet van bar en lies

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s