23 juni 2012

Lefkas

“Ze zullen ongeveer 11.00 uur vanaf het vliegveld op de haven zijn, Ing”, zeg ik als we in de kuip een kopje koffie zitten te drinken. Het is half tien. “Zullen we kwart over tien naar de kant gaan, Ing?” Rrrring!! Daar gaat de telefoon. Het is Mans: “we zijn er hoor! Ik heb je zien liggen!” Godver. Hoe kan dat nou? “We hadden wind mee!!”. Ok. Als een razende raphengst in het bootje naar de kant. Het weerzien voor de deur van het kantoortje van “Sunny Sailing” is hartelijk. Hallo, daar zijn we, ja wij ook, hoe is het ermee? Goeie vlucht gehad?

daar heb je ze!

hoe is ie!?

van Frank mogen we wel meehobbelen

we moesten de koffie maar eens opzoeken

we hebben de koffie gevonden

We drinken koffie en kletsen bij op het terras vlakbij de steigers waar de boten van “Sunny Sailing” liggen. Mans, Coos, Elles en Agetha kunnen nog niet op hun boot, de “Sunny One” omdat de schoonmakers nog bezig zijn. Ze zijn alle vier een beetje brak. Dat komt voornamelijk door de bruiloft van Johan die ze gisteravond en vannacht op passende Trilobiet-wijze hebben gevierd (ik heb begrepen dat Johan, vanwege zijn schandelijke gedrag in het verleden voor het oog van de bruiloftsgangers aan de gelijknamige paal is gezet). Zij hebben vannacht dus praktisch niet geslapen. Hangende de schoonmaak zijn we in de Marina supermarkt schappen wezen doen. Deze is werkelijk te duur. Een paar zware vloeibare zaken worden aangeschaft en de rest doen we met ons bootje in de super in het stadje op de kade, die iets minder duur is. Zo, de basisvoorraad is aanwezig.

het was echt te duur, daarom alleen maar zware zaken (die waren het duurst!)

Als ze zich geïnstalleerd hebben zitten we met zijn zessen in de kuip verder bij te praten. Dan komt Rick, een van de flottieljeleiders van “Sunny Sailing”, aan boord om Manscoosellesagetha in te wijden in de geheimen van de “Sunny One”, een Bavaria 36. Hij heeft het niet makkelijk bij deze bemanning, zal moeten wennen aan de Purmerendse humor, maar blijft overeind. Geschikte gozer. Wij doen net of we d’r bij horen, maar zeggen als het ons uitkomt dat we “d’r niet bij horen, hoor!” De directie (Frank) heeft overigens desgevraagd er geen bezwaar tegen als wij er met onze boot zo’n beetje achteraan hobbelen. Mooi. De hele middag blijven we bij Coosmansellesagetha in de kuip in de weg zitten.

op de rug gezien: flottieljeleidster Nicole die nog op de boot bezig was toen Ellesagethamanscoos boodschappen loosden

Mans en ik gaan naar watersportwinkels zoeken. We vinden er één die “windscoops” verkoopt, een dingetje van doek en latjes dat je boven een openstaand luik kunt ophangen om de wind geforceerd naar binnen te laten blazen. Mans koopt eentje. Voor we het weten is het tijd om te dineren. Dat gaan we, om “het” te vieren, meteen maar buiten de deur doen op het terras van een restaurant op de kade van Lefkas. Goeie bediening (een hele gisse serveerster, goed chassis ook) lekker voedsel (kip souvlaki, diverse voorgerechten, twee flessen wijn en wat niet al) in een prettige, sfeervolle ambiance. We hebben plezier, lachen veel. Dat is niet moeilijk met Manscoosagethelles. Dat zal de hele week wel zo blijven.

ons eerste avondmaal (samen)

Na het voedselen lopen we door de stad, waar Coos en ik geld uit de muur halen en ik een nieuw paar Crocs koop, een maatje kleiner nu. De oude worden te glad aan de zool. Ze zitten wel wat krap maar ik hoop dat ze een beetje “uitlopen”. Dan wil de bemanning van de “Sunny One” naar hun boot want ze vallen om van vermoeidheid. Tot morgen! Te 23.30 uur zitten Ingeborg en ik in de kuip in de betrekkelijke rust en stilte van de avond nog even na te genieten. Morgen is te 09.30 uur de briefing, we gaan er gewoon bij zitten.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s