27 augustus 2012

Epidavros, maandag

Het is 03.00 uur als ik klaar ben met het invoeren van de foto’s in het weblogverhaal van gisteren. Ik moest maar eens naar bed gaan. Binnen, niet op de bank buiten. Ik wor half zeven wakker met een zwaar hoofd. Bij het eerste licht ga ik liggen lezen. Ik lees “Het Kaartverbond” van ene Edward Wright uit, niet gek dat boek. Dit duurt tot 09.15 uur, dan wordt het wel erg warm in het stoofhok voorin. Ingeborg ligt nog naast me, te puzzelen. We gaan er maar uit, niet?

omdat we genoeg hebben van het uitzicht, hebben we wat lapjes opgehangen

Ik pak een nieuw boek: ”Missie Kossovo” van Brian Haig, een militaire triller, ook niet gek, en installeer me in de kuip na eerst de e-mails te hebben nagekeken en Joop, jeweetwel: van de “Ilona”, z’n weblog te hebben gelezen. Joop en Meta zijn sinds 7 augustus thuis en hebben zich in hun huisje in Frankrijk al aardig gesetteld. Zou ik ook alweer naar huis willen? We zijn nu vanaf 1 februari onderweg en het wordt zo langzamerhand weleens wat. Heb ik al gezegd dat het inmiddels reeds bloedheet is? Nee? Bij deze dan. Lekker hoor. Ik ga op een “comfortseat”, zo’n blauw stoeltje met een metalen frame erin, dat je in een paar standen kunt klikken, op de rand van de kuip onder de bimini zitten en verdiep me in het Kosovo Boek. Dat krijg ik vandaag nog wel uit, denk ik, als ik tenminste niet smelt en door de loosgaten in de kuipvloer verdwijn. Verder gaan we dus niks doen vandaag. Liggen, lezen, slapen, misschien een keertje zwemmen straks.  We zwemmen niet zo vaak. Weet je hoe dat komt? Dat komt doordat we geen zwemplatform achter hebben. We moeten over de railing klimmen bij het in- en uit het water gaan. Dan kom je er gewoon niet toe. Cees Beau gaat voor ons een RVS zwemplatform ontwerpen met van die mooie teaklatjes erop en een achterpreekstoel met een deurtje erin, dat kan hij goed, en dat laten we dan in elkaar lassen in Turkije, dat kunnen hunnie weer goed. Als we dat eenmaal hebben gaan we elke dag wel 5 keer zwemmen (maar dan moeten we d’r ook nog wel een watertank van 300 liter bij hebben voor het douchen; daar moet ik nog over nadenken, waar die moet komen (ik denk rechtop voor de mast). De wind is opgestoken uit het Zuidoosten. Bootjes komen, bootjes gaan.

flottieljes aan de kade van Epidavros

Hele flottieljes, voornamelijk van “Sunsail” en “Holiday Sailing”. “Sunny Sail” zien we hier niet, da’s (nog?) te ver weg voor hen. De koelkast moet overdag af en toe uit om de Mac op te laden; het wordt te gek. Ingeborg naait gaatjes in d’r onderbroek en in een T-shirt. Het is te 17.00 uur als het “kwallen-alarm” afgaat: kwallen!! We hoeven dus niet meer te zwemmen. Het zijn hele mooie. Ingeborg loopt een uur lang over dek om foto’s te maken (ze had toch even niks anders te doen; de gaatjes waren gestopt).

hij is wel mooi maar toch had ik graag wat schildpadden gezien hier, want die schijnen die dingen te vreten

Het avondeten bestaat uit een rvs soepkom (nog van mijn werk gejat destijds, toen ik ontslagen werd) gevuld met heerlijk fruit uit blik en door de joggert geklutst. En maar drinken, hè? Water dan; liters! Ik ga buiten slapen, Ing binnen. Het is drukkend warm. Ik lees “Kosovo” in het licht van de Feuerhand-lamp uit. Zeer onderhoudend boek. Als we straks definitief terug zijn in Nederland gaan we onze eerstvolgende vakantie vieren in een schoon land met een gematigd klimaat waar je lekker kunt eten: Duitsland (Ingeborg weet het nog niet).

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

2 reacties op 27 augustus 2012

  1. Joep zegt:

    Willem, als je weer gaat werken wil je dan voor mij ook zo een soepkom jatten?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s