28 augustus 2012

Epidavros, dinsdag

Volgens het Griekse weerbericht krijgen we vandaag een “lichte” Meltemi over ons heen: Noordenwind 6 tot 7 Beaufort. Snags begint het al te waaien uit het Oosten, tenminste zo merken wij hier die Meltemi: hij komt uit het Noordoosten en waait dan om de kaap onze baai in, waardoor het lijkt of de wind Oost is. Ik heb de hele nag buiten gelegen, tot 06.30 uur. Toen kreeg ik het een beetje “rillerig” en ben maar weer naast Ingeborg gekropen en kon nog twee uurtjes slaap meepakken, altijd meegenomen. We liggen aardig te wobbelen terwijl de wind alweer is afgenomen. Je krijgt er geen hoogte van hier! Na het ontbijt dalen we af in een zeer wiebelende rubberboot en komen redelijk droog over aan de kade van Epidavros, naast een bijboot van een ankeraar die met zijn buitenboordmotor tegen de boeg van een daar geparkeerde motorboot ligt te bonken. De hele boeg zit onder de zwarte krassen. Tis tog wat met die buitenlanders! We gaan naar de Vodafone-shop om ons contract op te zeggen (voor de derde keer). Weer vangen we bot want ze kunnen dat hier niet doen; ze verkopen producten van 3 providers en zijn niet een “echte” Vodafone-dealer. Godver. Het is bijna 1 september en we hebben 1 maand opzegtermijn. De dame zegt dat we naar Nafplion moeten, daar zit een “echte”. Ja, dat weet ik, in Amsterdam en Brussel ook! Ik laat het maar op z’n beloop. We zoeken op de eilanden wel een echte en anders betalen we maar een maandje van 20 euro extra. Ik ga heus niet in een dure marina liggen en/of een auto huren om een Vodafone-shop te zoeken. Dan maar boodschappen doen in de nabijgelegen super. Dat lukt wel, alhoewel tegen een zekere prijs. Ze hebben geen vlees, wel Frankfurters. Doe mij die dan maar. Het ritje terug naar de boot is ietwat hobbeliger en de boot staat al vol water door het lek dat ergens moet zitten. Wat een armoe! Gelukkig is het mooi weer, alhoewel een stuk koeler dan gisteren: in de kajuit komt het kwik niet meer boven de dertig graden. Ook in de kuip is het nu prima uit te houden. De dag verstrijkt gezapig. Er komen weinig bootjes langs. Ik pak een nieuw boek: “Opgelicht” (2011) van ene Josten & ene Smits (nooit van gehoord). Een Nederlands product dat zich voor een groot deel in Amsterdam afspeelt. Leuk al die bekende straatnamen langs te zien komen! Ik krijg er heimwee van. In de loop van de dag neemt de wind weer toe en aan het eind van de middag wordt de baai ook zeer onrustig. We hobbelen er flink op los. Ingeborg zegt dat ze het wel leuk vindt! Krijg nou wat! Er komt een grote Duitse tweemaster vlak naast ons liggen. Er is ruimte zat maar hij wil nou eenmaal het gelijk van zijn wetenschappelijke landgenoten van voor de Tweede Wereldoorlog (de heren H. en K.) bewijzen. Ik zou het er niet meer over hebben maar ik kan het niet laten. Het is al bijna helemaal donker als er een Bavaria aan komt scheuren en doodgemoedereerd door de boeienlijn van de zwemafdeling dendert en vlak bij het strand gaat ankeren. Hij denkt het is toch donker dus ze zien me niet. Verder geen narigheid meegemaakt of zo. Ik lees tot het donker is en dan gaan we om 22.00 uur naar bed om daar verder te kunnen lezen bij de led-lampen. Dat is wel moeilijk als je door het stampen af en toe met je kop tegen het beschot wordt geslagen, maar ja, we wouen toch zeilen op de Mediterranee? Als ik bij de epiloog van Josten en Smits ben gaat het licht letterlijk uit. Het is dan 0.00 uur .

Een paar fotootjes van vandaag:

dat vonden ze wel leuk, die Grieken, om die daar neer te zetten. waarom weet ik niet

ergens achter die berg ligt het amfitheather uit de 4e eeuw v. Chr. Dat hebben wij bezocht. (In 1998)

kiekkiek!

vissersbootjes aan de kade van Epidavros

zie je m’n dongel?

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

4 reacties op 28 augustus 2012

  1. Linda zegt:

    Ik kijk al vreselijk uit naar mijn Kos bezoek over 3 weken!

    Like

  2. metty zegt:

    Nou, die dongel heeft een mooi plekje Willem. Groet P en M

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s