30 augustus 2012

Epidavros – Korfos

 dag datum Wind Weer
Donderdag 30 augustus 2012 O-ZO-NO 0-5-0 Zon
vertrek aankomst logstand motoruren
13.15 uur 16.00 uur 6425 (8,21 mijl) 4004,78

Ondanks de ankerkuren van een paar boten naast ons en de “Beau” is vannacht tijdens de windstilte alles goed gegaan. Tijdens windstilten gaan boten namelijk onvoorspelbaar om hun ankerkettingen heen liggen draaien. Dat had tot gevolg dat de buurman die te dicht naast de “Beau” ging liggen gisteravond, vannacht de hele tijd op het gangboord heeft gezeten om met zijn voetjes af te houden telkens als hij tegen de “Beau” aan dreigde te komen. Onze buurman kwam gelukkig niet in de buurt. Puur mazzel want die lag ook te dichtbij. Het is een vredige ochtend. Ingeborg en ik observeren nauwkeurig hoe buurman (een dikke Italiaan met teveel passagiers aan boord) op het kajuitdak aan zijn tenen zit te punniken en vervolgens gedachteloos voor zich uit starend een plastic hoesje over een stag op en neer schuift. Ik herken dit gedrag. Ik vertoon het ook. Drie van de vier opvarenden van de “Beau” gaan naar het amfitheater. Cees kan niet mee. Hij moet op de boot passen. Hij vindt het erg jammer dat hij niet mee mag. Ik kan het niet aanzien en nodig hem uit bij ons koffie te komen drinken. Als hij een tijdje later bij ons aan boord zit wordt hij reeds na een uurtje of zo gebeld met het verzoek of hij de cultuurzoekers van de kade wil komen plukken. Ik was vergeten dat dat theater niet zo heel ver weg was, maar toch te ver om te lopen.

daar lagen we vier dagen lang; het logwieltje zat toen weer vast

Rond 13.00 uur gaan we ankerop en proberen te zeilen naar Korfos. Ik hou dat voor mijn doen nog aardig lang vol maar als de voortgang uiteindelijk beperkt blijft tot 0,01 mijl per uur de verkeerde kant op, gaat de plof erbij en gaan we van arren moede maar in de kuip staan te douchen terwijl de autopiloot de boot naar Korfos stuurt. We laten de douche (“Bart’s Buitendouche”) lekker lang lopen en staan poedelnaakt te soppen in de kuip (ik maak de volgende keer wel foto’s hiervan met de onderwatercamera). De kuip wordt schoon en wij ook. In Korfos tanken we wel weer, dus wat kan het schelen. Rond 16.00 uur meren we met de boeg naar de kade af bij restaurant “Stavedo”, waar de “Beau” en de “Le Clapotis” reeds vaak zijn geweest en goede herinneringen aan hebben. Ze hebben daar mooringlijnen en je ligt gratis als je maar bij ze komt eten. Nou, dat moet dan maar. Aardige lui, heel enthousiast, goede marketing. Ingeborg gaat met Viola en Anneke zwemmen, een eind verderop aan een strandje. Ik lees  het laatste stuk van mijn boek en voeg me daarna bij Cees en Edwin die reeds voor de boot op het terras zitten aan een “Fixje”. Ik neem er ook een. Na een tijdje komen de dames terug en douchen onder de douchekop gemonteerd naast het terras en komen dan bij ons zitten.

lekker afspoelen, naast de dinertafeltjes, moet kunnen

We komen tot middernacht niet meer van onze plek want we blijven zitten tot etenstijd en hebben dan nog wat meer op en bestellen eten (Greek Salad, Souvlaki, Mousaka en wijn en water).

heel gezellig!

Het terras raakt langzamerhand best bevolkt en de baas van het restaurant en zijn oude vader hebben het er maar druk mee. We hebben het bijzonder gezellig. Ik maak fotootjes vanaf de boot want dit moet toch vastgelegd worden!

vanaf het voordek genomen

overzicht kade bij nacht

Van de baas krijgen we gratis nog een kilo wijn, die uiteraard ook op gaat. Het is 00.30 uur als we, wonderlijk genoeg zonder ongelukken, aan boord klimmen en naar bed gaan. Het was een fijne dag. 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

3 reacties op 30 augustus 2012

 1. Paula zegt:

  Als jullie naar Turkije gaan dan zullen jullie vaker op deze wijze in baaitjes liggen. Geen liggeld betalen maar wel komen eten in de taverna’s. Is niet verkeerd hoor. De baai-eigenaren mogen geen havengeld vragen van de overheid maar moeten wel zo’n 75.000 lira betalen (jaarlijks) voor de steigers. Dus het geld moet ergens vandaan komen! Dan kan je er maar beter goed van eten…. Ik heb nog wel wat tips voor jullie in het Dalyan-Göcek-Fethye gebied.
  Ter info: de flottielje met Sunny o.l.v. Bram en Bea was super! Hun thuishaven is MarinTurk in Göcek (bij de witte ‘circustent’).
  Groetens, Paula

  Like

 2. Linda zegt:

  Gezellig hoor, dat jullie weer herenigd zijn!
  Ik tel al af tot ik naar Kos kan komen, nog steeds vreselijk veel zin in. De pindakaas staat op het boodschappenlijstje 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s