18 september 2012

Dinsdag, 18 september 2012

Aigina – Zea Marina (Piraeus)

 dag datum Wind Weer
Dinsdag 18 september 2012 N 1 – 4 Zon met wolken ook
vertrek aankomst logstand motoruren
09.00 uur 12.30 uur 6553,2 4024,4

Niets bindt ons aan de ankerplek bij Aigina dus gaat het anker reeds vroeg eruit. Met een lekker Noordenwindje zeilen we naar Zea Marina, dwars door het veld voor anker liggende tankers, vrachtschepen, containerbakken etc. Sommige herkennen we van de vorige keer. Malaise. In de jachthaven worden we door een knul in een bootje opgevangen. Of we gereserveerd hebben. Neen, dat hebben we niet, is dat een probleem? Niets is een probleem, meneer! Nou, dat klinkt veelbelovend. Hij gaat even kijken of er een gaatje is, duurt even. Er is een gaatje, een heel kleintje. Of ik maar even een aanloop wil nemen, dan lukt het wel! De buurman, een motorboot, kijkt zuinig maar het lukt. We liggen in precies dezelfde box als vorige keer: BA 13, naast de boot die toen onze ankerpunt heeft gekrast bij het wegvaren.

beetje krap maar we liggen

Op het havenkantoor reserveren we meteen voor de volgende keer. De havenjuf vraagt mijn telefoonnummer, dan kan ze me bellen als ze weet welke “box” het wordt, weet je. Een en ander vergt wat organisatie, zie je, jawel!! Bij de buren, de Port Authority halen we weer een stempel. Dat lukt zonder problemen. We brengen de papieren terug aan boord en maken een wandeling langs de miljoenenjachten, helemaal om de haven heen tot de kop van de pier en terug.

mooi schip, beetje duur

Onvoorstelbaar, al die boten: je ziet alleen maar bemanning, vaak uit het verre oosten afkomstig, de Filippijnen of zo maar ook westerse kakkers met zonnebrillen, identieke T-shirts en een stormkapsel, die een beetje rondhangen of aan het poetsen zijn of boodschappen aan boord brengen en als er ergens een eigenaar met aanhang aan boord komt staan ze te knippen, te buigen en te slijmen dat het een aard heeft. Geinig en vreselijk, hoor.

moet je niet aan de gang; poetsen!

kakker

er is ook een strand, ik weet alleen niet zeker of er ook een riool naast ligt

Boven op de boulevard pikken we een terrasje voor een biertje en een hapje eten, hoeven we dat vanavond niet meer te doen. Het is een volkse tent, heel goedkoop: voor 2,80 euro krijgen we een broodje kip met toebehoren waar je U tegen zegt! We krijgen het niet op.

ik heb lekker gegeten, hoor, dat kun je wel zien!

Piraeus is hier en daar behoorlijk vies en stuk, valt ons weer eens op tijdens de wandeling. Na dit avontuur gaan we wederom wandelen: boodschappen halen bij de Carrefour, voor als Linda morgen komt. Als we terug zijn na met onze zwaarbeladen steekkar over de boulevard zigzaggend tussen de vele hondestrontplekken te hebben gewandeld rond de oudste natuurlijke havenkom ter wereld waar miljarden zwarte kauwgomplakken op de tegels zitten (ik weet dat ze toen al honden als huisdier hielden, maar kauwden ze in de Griekse oudheid al kauwgom?), is de motorboot verdwenen; we liggen weer wat ruimer.

motorboot is weg

De dag is inmiddels aardig gevorderd. Saves verwerk ik wat foto’s op de computer en we doen nog wat dingetjes. Vroeg naar bed. Morgen komt Linda. Het was een fijne dag. Oh ja, de havenjuf belde me toen we naar de Carrefour liepen dat de reservering was geregeld: “box” BA 21! Fijn! Toch?

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s