20 september 2012

Donderdag, 20 september 2012

Korfos – Poros

 dag datum Wind Weer
Donderdag 20 september 2012 Noord en Zuid 3 B Zon
vertrek aankomst logstand motoruren
09.00 uur 16.00 uur 6607,3 (24,2 mijl) 4034,18

Vandaag gaan we in het baaitje op het eiland Angistri, dat Ingeborg en ik reeds hebben verkend, zwemmen. Vroeg weg dus uit Korfos. Het wordt helaas een saai motorritje want er is praktisch geen wind sogges. Het is nog steeds prachtig weer, maar toch hebben wij een “gevoel van herfst”. Linda niet, die heeft een gevoel van zomer en fotografeert er op los, zit op een “comfort seat” aan dek te zonnen en te lezen, eet en drinkt en geniet.

Lin fotografeert wat af

De zee (want het is een zee, dat moeten we niet vergeten!) is als een spiegel. Onze Belgische buurman (lag naast ons bij Stavedo) lijkt ons te volgen naar het baaitje. Er is maar weinig plaats en ik wil de beste! Ik geef dus een tandje gas bij.

op weg naar baaitje blauw

blauwe baai

Wij zijn eerste! Ik laat het anker in het zand pleuren met een klein stukje ketting (15 meter, veel te weinig eigenlijk) en we maken ons direct klaar voor de plons. Belgische buurman ligt op de tweede rang. We snorkelen de hele baai rond, vooral Linda en Ingeborg want ik heb geen snorkelpijp, alleen een bril. Het is behelpen.

als een baksteen erin

vader op de bodem

Ing en Lin in het blauw

Lin en Ing houden het tamelijk lang uit. Ik heb het altijd wel tamelijk snel gezien, vooral als er niks te zien is. Als iedereen weer aan boord is en uitvoerig gedoucht heeft in de kuip trek ik het anker van het zand af en tuffen we de baai uit, linksaf, richting Methana en Poros.

even kijken of we ontvangst hebben

De wind is ietsjes toegenomen en we trachten een beetje te zeilen, maar dat lukt niet helemaal tot Poros, jammer genoeg. Het is een vrolijke boel aan boord met Linda, want die houdt de stemming er wel in hoor! Ze babbelt 5 kwartier in een uur en het snijdt nog allemaal hout ook, nou ja, het meeste dan. Heel gezellig. Hebben we gemist. We eten en drinken van alles onderweg. We moeten wel nog een gaatje openhouden voor het “Cobben” dat we vanavond gaan doen. Op de inmiddels vertrouwde ankerplaats voor Poros is voldoende plaats. Hier kun je wel merken dat het seizoen over is. Voor we naar de kant gaan voor boodschappen eerst even eten en drinken en dan een slaapje doen.

tukje doen

Linda leest een boek. Ik schrijf een beetje. Rond 17.00 uur stappen we in de bijboot en varen naar de steiger.

naar de wal, boodschappen doen

Linda aan het roer, oh wat stoer!

We maken een wandeling door Poros, over de boulevard langs de restaurants en winkeltjes, door de straten en steegjes van het hoger gelegen gedeelte.

in de straten van Poros Poseren

het smalste terras ter wereld

vader moet ook even poseren met dochter, hoor!

bloemetjes

Linda wordt uiteraard geroerd door de aanblik van de duizenden zwerfkatten en katjes. Ze haalt ze nog aan ook! Gadver! Langs de winkels terug (hoeden passen) en naar de supermarkt en de slager waar we spullen kopen voor op de Cobb.

hoeden passen

Het was effe zoeken maar we hebben biefstuk, rundvleesworsjes, kippebout en kipfilet, champignons (van het formaat schommelstoel), paprika’s en uien. Dat moet wel voldoende zijn. T.a.b. steek ik meteen de Cobbstone in de Cobb aan.

Cobben

Dat moet met aanmaakblokjes in weerwil van wat de gebruiksaanwijzing zegt (gewoon een lucifertje erbij en dan doet ie het; ammehoela!). Ondertussen maken Ingeborg en Linda de boel klaar: marineren, sausjes, brood, sjampiejons, uien en paprika snijen en de wijn opentrekken. We drinken er witte wijn bij want daar houdt Linda van, zie je. Het smaakt heerlijk allemaal.

Linda eet gecobbd voer

Ingeborg ook

kijk er maar goed naar; dit is de laatste foto die van mij is genomen!!

We zijn er tot ver “na donker” mee bezig, onder gezellige kout. Dat verhindert ons overigens niet na afloop naar de kant te tuffen en de maaltijd te besluiten met een berg ijs!

probeer in Nederland maar eens een half pond van dat lekkere ijs te krijgen voor 3 uro!

Het was een fijne dag en nou maar hopen dat we morgen geen problemen hebben met overdadige vergassingsprocessen of erger.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

2 reacties op 20 september 2012

  1. Cees zegt:

    Leuke dochter hoor, en Willem goed hoor dat je steeds op tijd je buik inhoudt.;-)
    Mag ik nog één tip geven: gooi die bakplaat van de Cobb weg en BBQ gewoon alleen op het rooster, wonderbaarlijk resultaat, echte BBQ beleving.
    Gr. Cees

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s