28 september 2012

Xerokampos (baai aan de zuidkant van het eiland Leros) – Vlihadhia (Kalimnos)

 dag datum Wind Weer
Vrijdag 28 september 2012 Noord 2 tot 5 Zon
vertrek aankomst logstand motoruren
10.00 uur 13.45 uur 6869,79 (15,3 mijl = 12) 4068,79

Ik word om half negen wakker, meteen eruit. Ik had die slaap echt wel even nodig. We gaan pas om een uur half elf weg dus ik heb nog even tijd om de printer tevoorschijn te halen uit de donkere krochten van de bakboord hondekooi en een kleurenafdruk te maken van het pdf-document dat ik op mijn verzoek per email van FBTO heb ontvangen. Dit is een internationaal verzekeringsbewijs waar ze in deze contreien dol op zijn. De Griekse kustwachters hebben me al diverse keren gezegd dat mijn bewijs binnenkort afloopt en ze kijken erbij op een manier van: wee je gebeente als de data niet kloppen! Aardig van ze, niet dan? Ik maak een keurige kleurenafdruk en ik ben weer tot volgend jaar oktober gedekt! De printer gaat weer in zijn donkere hol (het is een ding dat 40 euro heeft gekost, minder dus dan de set cartridges die d’r elke keer weer in moeten). Job  done. Ik moet Linda d’r cadeau (een zeker bedrag) niet vergeten, want ze is morgen jarig en dan moet ze haar cadeau ontvangen, vinden wij! Ik denk daar pas aan als we al buitengaats zijn en dan heeft Vodafone geen dekking meer. Het zeilen lukt ook niet echt. De “New Breeze” en de Le Clapotis” gaan er als hazen vandoor maar deze Koopmans blijft als een aangeschoten eend in deze klote-zee liggen!

kijk ze dansen over de golven!

We klotsen alle kanten op en de zeilen slaan van hot naar her. Ik ben er gauw klaar mee en start de motor. Het grootzeil laat ik naar beneden pleuren om de druk eruit te halen. Wat een vervelende zee. Ik heb er grote moeite mee. We hebben voor de westkant van Kalimnos gekozen, voor ons een grote fout, want daar klotsen de permanente korte golven van de Noord-Zuid route, ook al waait het niet of nauwelijks. Had ik maar een Bavaria 38 of een Hanse 47, want die blijven als lichte eierschalen over de golven lopen. Eenmaal onder de zuidkant van Kalimnos wordt het beter. Op de enkele kluiver (want het grootzeil hijs ik niet meer; ik blijf niet aan de gang!) lopen we 4,5 knoop gemiddeld naar de baai toe waar we wezen willen. Ook Kalimnos is kaal en dor en groots in zijn ruige schoonheid.

steenklont, mooi in zijn ruige schoonheid

De baai waar Xerokampos aan ligt is een verrassing. Klein, lieflijk, twee strandjes met een paar schilderachtige restaurantjes.

lieflijk strandje

is het niet een plaatje?

kijk, dat krijg je met zo’n Hanse 47

kijk, daar liggen we

Bescheiden bebouwing en veel zwemmers in de baai. Morgen zal ik wat fotootjes van de hele baai presenteren.We liggen (te) dicht bij elkaar en het water is hier zeer helder. We weten wat er gebeurt met de ankers en de kettingen, want je kan het zien. De middag besteden we aan het regelen van Linda d’r cadeau, om ons heen kijken, bijvoorbeeld naar in het zwart gehulde personen die kennelijk bezig zijn met smokkelpraktijken,

volgens mij waren het kerels die uit Turkije overgestoken waren

een zwemmetje doen, douchen in de kuip want we kwamen er niet meteen achter hoe de douches aan het strand werkten. Soms zijn we echt grote oenen! Meestal eigenlijk. Vandaag is de borrel aan boord van de “New Breeze”. Het is heel gezellig. Een minpuntje was dat ik wat rode wijn morste op de teakhouten kuipvloer. Ik weet niet hoe dat kwam maar het was niet mijn schuld. Wie heeft er dan ook een teakhouten kuipvloer! Ondanks dit is het heel gezellig en gaan we als goede vrienden uit elkaar (denk ik). Saves heb ik wat naar het computerscherm zitten staren maar er kwam niets dus ging ik maar naar bed. We blijven morgen hier liggen, in ons eigen kleine paradijs.

 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s