30 september 2012

Vlikadhia

Heerlijke dag. We zouden eigenlijk weg, maar gisteren kreeg ik laat nog email-contact met de “Beau” die zeiden dat ze vandaag deze kant op zouden komen. We hadden met z’n drieën al afgesproken dat we een deurtje verder zouden gaan, maar nu de “Beau” zo dichtbij is, wil ik nog wel een dagje wachten. Ik geef dit door aan Dick en Maud en aan Cees en Marijke. Zij willen ook nog wel een dagje wachten. Another Day In Paradise dus! Na de Zondagskoffie bij Marijke en Cees op de “Le Clapotis” moeten we van de Port Authority onze boten verhalen een eindje verderop in de baai; 20 meter verder is wel genoeg. Ze hebben namelijk klachten gekregen, vermoedelijk van een paar ouwe wijven die hier de gehele dag onder een roze of witte hoed als aftandse waterlelies ronddrijven. We zouden te dicht bij het strand liggen en hen belemmeren in hun zwemroutes! De geüniformeerde meisjes en jongens hadden het over klachten van “citizens”! Wij zijn ook de beroerdsten niet en helpen de kustwachters door een eindje verderop te ankeren. Dan kunnen de “citizens” zien dat ze er iets aan gedaan hebben. Iedereen tevreden. Eén vervelend oud wijf blijft ontevreden en roept dingen vanuit haar drijfsijs positie naar Dick en Maud. Maud verstaat er natuurlijk geen reet van en roept vrolijk lachend: thank you, thank you! en daar blijft het bij. Rond een uur of twee komt de “”Beau” de baai in en gaat voor anker in zeer diep water (Cees heeft nu ketting zat!). Om beurten gaan we langs om gedag te zeggen en even bij te praten. Later in de middag gaan Ingeborg en ik met Anneke snorkelen langs de rotsen rond de baai en slepen de rubberboot achter ons aan. Er is niet heel veel te zien, maar wel wat rode visjes, duizendpoten en een soort van zeeanemonen. Verder heel veel vuilnis op de bodem: autobanden, blikjes, plastic etc. Op het strand nemen we lekker een lauwe douche en roeien terug naar de boot. Wij waren aan de beurt maar de dagelijkse borrel vindt voor de gelegenheid nu plaats op de “Beau” en Dick en Maud nemen een schaal vol gebakken visjes mee, die ze gisteravond van een restaurant hebben gekregen. Dick heeft ze zelf gebakken vanmiddag, met allerlei ingrediënten en je kunt ze met huid en schub opeten! Het is heel gezellig en de schaal met vis raakt vrijwel leeg.

wij landen als eersten op de “Beau”

en daar zijn Maud en Dick

en tenslotte Marijke en Cees

Dick is terecht trots op zijn product!

wat zegt ie?

gezellig hoor!

Het is goed donker als we ieder naar onze eigen boot teruggaan. Natuurlijk hebben we vandaag, als laatste mogelijkheid via de Vodafone dongel geskypt met Ma, Marijn en Riet en met Linda (Linda heeft rekeningen voor ons van de FBTO die betaald moeten worden) en ook nog met Paul en Miriam. Straks is het afgelopen met de pret en zijn we afhankelijk van wifi-netwerken van restaurants en zo. Dus het publiceren van stukjes kan af en toe op zich laten wachten, vrees ik, maar dat is eerder voorgekomen. We gaan niet te laat naar bed want morgen gaan we verder, om een uur of half tien. De bestemming zal zijn het eilandje Yiali, tussen Kos en Nysiros in. Je kunt daar goed ankeren, beschut tegen de heersende Noordenwind in helder water. Het was een fijne dag.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s