Woensdag, 26 juni 2013

Sigri 2 (Lesbos)

Lekker geslapen, ondanks een paar onderbrekingen. Sogges vroeg zoefde het al een beetje door het want. Twee stukkies geschreven. Na de koffie hebben we met z’n vieren aan de wal een beetje rondgekeken, broodje gekocht bij een bakkertje, naast een typisch Grieks kerkje. Het was warm en aan de noordkant van het dorp winderig.

Typisch kerkje

Typisch kerkje

Typisch kerkje met uitzicht

Typisch kerkje met uitzicht

Wandelen in de hitte. Hier staan we trouwens even stil

Wandelen in de hitte. Hier staan we trouwens even stil

Cees en Ann gingen terug naar de boot en ik wilde iets doen aan de weblog. Op een terras aan de haven dronken we een kop cappuccino. Hij was nog lekker ook en niet duur. We zaten in de schaduw en in de wind, lekker koel dus. Terwijl ik computerde ging Ingeborg courgettes en aubergines halen om nog een keer het recept van Metty te doen vanavond. Het lukte om 24 en 25 juni met een zooitje foto’s op de weblog te zetten. We konden de post niet bekijken of andere dingen doen op de computer want Ingeborg werd ongerust door de toenemende wind en met een anker dat misschien niet goed ingegraven is zit je dan niet rustig op een terras. Wel een goed terras trouwens: gaaf, schoon meubilair, vrije wifi (geen wachtwoord), uitstekende cappuccino. Ingeborg rekende af en we liepen door de hete straatjes terug naar het bootje, onderweg een fotootje van het uitzicht op de baai makend.

Hij lag er nog

Hij lag er nog

Ing geniet van het uitzicht

Ing geniet van het uitzicht

We zagen dat de boot nog op zijn plaats lag, een hele geruststelling. De visserman naast wiens bootje onze rubberboot lag was daar kennelijk niet van gediend en heeft hem verplaatst en vastgezet door een roeiriem over de landvast van een ander vissersbootje te hangen, zodat we niet meer tegen hem opreden. Lulhannes. Op de boot zetten we het zalig nietsdoen voort. Luns. Lezen, meer koffie. De enige bijzonderheid die wellicht nog vermeldenswaard is, is dat we om vier uur gezwommen hebben. Ik heb gedoken naar het anker, nu wel met een loodgordel om. Je kon zien dat ie bij het ankeren 5 meter over de bodem is gesleept, waarna ie met zijn punt een klein stukje de bodem in is gegaan. Sindsdien heeft het aardig gewaaid en toch is het anker blijven zitten. Ik heb gevoeld; hij zat aardig vast en met 50 meter ketting in 6 meter water hoeven we ons niet zoveel zorgen meer te maken. Er zat een stuk visnylon om de schroefas heen, heel dun, tussen de ringanode en het lager in de schroefas-tunnel. Met een schaar en een paar keer duiken kreeg ik het weg. Ik heb meteen maar de anoden ontdaan van kalkaanslag; de brokken vlogen om m’n oren. Na de zwempartij heb ik de verende pen van de spinnakerboom, die alweer een tijdje niet meer verend was, met WD40, klauwhamer en schroevedraaier gangbaar gemaakt. Vanmorgen zijn twee boten vertrokken, maar vanmiddag kwamen er vier bij. Gezellig. Allemaal schuilen voor de Meltemi van morgen, natuurlijk.

Drie van de vier

Drie van de vier

Saves genoten wij van de gevulde aubergines. Ik vond een nieuw boek, van Nicci Gerrard, altijd goed. Lezen tot de olielamp aan moet en dan doorlezen. Cees en Ann kwamen langsscheuren, die gingen passagieren. Veel plezier! Te 22.00 uur stapten wij in bed en lazen daar verder. Het was een fijne dag; morgen moeten we zingen want dan is Anneke jarig!

 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s