Donderdag, 27 juni 2013

Sigri 3

Anneke is jarig vandaag. Langsalseleve! We hebben een cadeautje voor haar gekocht, een typisch product van Lesbos: een handgemaakt, geglazuurd kruikje met twee sardientjes erop geschilderd, waar je consumeerbare vloeistoffen in kunt bewaren. En we hebben de rubberboot gepavoiseerd door de pikhaak als mast omhoog te steken met aan weerszijden vlaggetjes eraan. Maar voor we gaan feestvieren schrijf ik het stukje van gisteren en experimenteer wat met de lay out van documenten met fotootjes erin in “Pages”, Word en Pdf. Kwart over tien stop ik anders krijg ik vierkante ogen. We dirken ons op – Ing trekt een rokje aan en ik trek een schone korte broek aan – en stappen uit het zicht voor Cees en Anneke in de rubberboot en varen triomfantelijk, zingend en joelend met opgestoken pikhaak naar de “Beau” en draaien een rondje om de boot. Surprise!

Langsalseleve!

Langsalseleve!

Ze vinden het prachtig en maken foto’s. Ach, ach, wat gezellig allemaal. We drinken koffie met door Ann gebakken boterkoek en Ingeborg overhandigt het cadeau. Anneke vindt het erg mooi.

Van harte hoor en nog vele jaren!

Van harte hoor en nog vele jaren!

De jarige jop

De jarige jop

We babbelen gezellig, onder andere over Steve Jobs want Cees en Ann lezen momenteel zijn biografie. Ze maken we wel nieuwsgierig naar die man. Hij schijnt een geniale freak te zijn geweest. Als Anneke ‘m uit heeft mag ik ‘m lezen. Anneke wordt constant voor felicitaties gebeld of “ge-appt” door familie en vrienden. Anneke d’r Nikon wordt op zelfontspanner gezet en we gaan met z’n vieren op de foto.

Vier op een rij

Vier op een rij

Ingeborg en ik worden uitgenodigd vanavond met hen uit eten te gaan. Dat vinden wij heel leuk en accepteren volgaarne. Ondertussen is het alweer kwart voor één. We spreken af vanmiddag om vier uur met z’n vieren te gaan zwemmen bij het strandje en we nemen de rubberboten dan mee als een soort begeleidingsschip en picknick platform. Het waait inmiddels als de pieten, de schuimkoppen komen alweer opzetten. Na de luns varen we naar de kant, naar een nieuw ontdekte aanlegplaats, ruimer en dieper en dicht bij het centrum van het dorp met de laptop in de rugzak. Ik moet even 26 juni erop zetten en ik ben benieuwd naar de e-mail. We gaan in hetzelfde restaurant zitten als gisteren, ditmaal binnen vanwege de wind. Dat zit ook beter op die stoelen. We worden al herkend. Twee cappuccino. De verbinding is nu nog beter dan met Turkcell. Het gaat supersnel. Binnen een half uur staat het verhaal erop en we lezen de websites van anderen en kijken naar het weerbericht en de e-mail.

Buffelen

Buffelen

Eenvoudig maar netjes

Eenvoudig maar netjes

De buitenkant van het restaurant

De buitenkant van het restaurant

Na het werk tijd voor ontspanning: we gaan het kasteel bekijken, of wat daar voor door moet gaan. Helaas is de poort gesloten vanwege gammel metselwerk dat gevaar voor bezoekers kan opleveren. Doe het dan goed, verdomme! We lopen om de ruïne heen, want meer is het eigenlijk niet, en inderdaad het voegwerk laat stevig te wensen over.

Dit moet nog afgevoegd worden

Dit moet nog afgevoegd worden

Dit ook

Dit ook

De temperatuur stijgt weer lekker. Die zon blijft maar schijnen. Ik maak wat foto’s van de stenen en het uitzicht. Het wrak van een tank ligt aan de voet van het “kasteel” te rotten in een kuil. Geinig.

Opknappertje van 1000 jaar oud

Opknappertje van 1000 jaar oud

Hier was ook iets Arabies

Hier was ook iets Arabies

Onze hele vloot op de foto

Onze hele vloot op de foto

Tis een kleintje

Tis een kleintje

Je kan zien dat het waait

Je kan zien dat het waait

We gaan terug naar de boot

We gaan terug naar de boot

We pruttelen terug naar de boot, drinken een glas, eten een noot. Lezen. Tegen vieren gooien we de benodigde spullen in de rubberboot en Ingeborg springt te water en zwemt naar het anker. Dat ligt nog steeds niet ingegraven. Goed zo. Daarna zwemt ze naar het strand. Ik roei er achteraan maar kan haar niet bijhouden. Ik start de motor maar. Cees en Ann komen er ook an. We gooien onze paraplu-ankertjes vlak bij het strand in het heldere water en gaan zwemmen. Dat duurt bij mij nooit lang. Na het zwemmen begin ik eraan te twijfelen of ik nou wel of niet mijn (daagse) bril op mijn hoofd had toen ik erin dook. Het zal toch niet? Voor de zekerheid vaar ik terug naar de “Wing IV” om te kijken of ie op de kaartentafel ligt. Ja. Ik doe hem op en vaar terug. Drukte om niks gelukkig. Cees heeft wijn, bier en Pringles meegenomen en bij hem in de boot toosten we, dobberend voor het strand met spelende kinderen om ons heen, op Anneke haar verjaardag. Wat een feest! Ik zie de spelende kinderen dichtbij mijn ankertje komen. Om ongelukken voor te zijn haal ik het ding weg en trek de rubberboot op het strand. Ingeborg vult een heleboel tonnetjes met water uit een kraan op het strand, voor de infuus-douche. Om beurten spoelen we met het pisstraaltje van de stranddouche het zout van ons af en om half zes varen we terug naar onze drijvende paleizen. Tot kwart voor negen het bekende werk. We zitten op hete kolen want we gaan uit eten! We doffen ons weer op. Ik trek een lange broek aan want de wind is nu zelfs een beetje fris. In het dorp zal het wel warmer zijn, maar ik neem geen risico. Cees en Ann komen ons ophalen en in het halfdonker tuffen we naar de nieuwe aanlegpier. We wandelen het dorp in en Anneke mag uiteraard het restaurant kiezen. Ze kiest “ons” cappuccino-restaurant. We installeren ons en worden vrijwel direct overvallen door ene “Hans” een Nederlander die hier al 29 jaar bepaalde perioden van het jaar woont. Hij vindt het leuk Nederlanders te treffen. Het blijkt dat hij hier een soort onbezoldigde ober is die een beetje meehelpt met serveren. We kunnen alles aan hem vragen, hij regelt het wel. Volgens hem is dit toevallig één van de beste restaurants van Lesbos. Boffen wij even.

De internettafel

De internettafel

We delen als voorgerecht twee Kawasaki’s (gebakken kaas met een korst), gebakken octopus tentakels en een Griekse salade. Alles smaakt uitstekend, heel wat beter dan in het “blauwe” restaurant waar we eergisteren aten. De octopus is natuurlijk even wennen maar misschien leer ik het nog wel eens. Het hoofdgerecht bestaat uit één grote visschotel met grote garnalen, zeebarbelen, inktvissen, gebakken rog en nog een beest en natuurlijk gefrituurde aardappelen met mayonaise.

Een lekkere visschotel

Een lekkere visschotel

Ik moet zeggen dat ook dit onderdeel van het menu mij prima smaakte!  Alles besprenkeld met twee flessen stevige rode wijn, een goede “Shiraz”. Dat sprenkelen ging via wijnglazen die je aan je mond kunt zetten. Af en toe werd tussendoor gebruik gemaakt van het internet. Ook wij hebben de iPad bij ons. Linda ziet dat we online zijn en skypt met ons. Het is een enorme herrie in het restaurant, de muziek staat hard, maar het was toch even leuk.

Hallo, hoor jij mij?

Hallo, hoor jij mij?

Anneke vraagt via Hans of de muziek zachter kan. Ja hoor, dat kan, maar de baas doet het niet. Geinig. We nemen een cappuccino toe. Om twaalf uur snags zijn wij nog de enigen in het restaurant. De muziek gaat uit en als uitsmijter krijgen we een toetje van het huis, een soort chocoladekoekpudding en de verplichte schotel watermeloenbrokken. Ik zit bomvol.

De uitsmijter

De uitsmijter

Cees rekent af, we nemen afscheid van Hans en waggelen terug naar het beautje. Het is stikdonker en Cees moet ons bijlichten met zijn HTC One X. Zonder brokken bereiken we de thuisbases en het is kwart voor één als we de matras raken. Sjongejonge, deze dag is wel erg hard omgevlogen, zo fijn was ie! Morgen blijven we nog een dag liggen want dan waait het nog hard. Zaterdag steken we over naar Limnos want dan wordt het minder.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s