Vrijdag, 28 juni 2013

Sigri 4

Omdat ik weet dat we vandaag nerregens naar toe gaan voel ik me onthaast. We blijven in bed liggen lezen totdat de lattenbodem begint te kraken. Tijd om op te staan; “the bedbugs are beginning to bite”. Pas te 08.00 uur begin ik mijn stukkie te schrijven en als ik klaar ben ga ik weer experimenteren met allemaal randjes om foto’s en het plaatsen van die foto’s in de tekst. Het wordt best aardig. Uren ben ik bezig. Pas na de middag, om een uur of half drie gaan we naar de kant. We varen even langs de “Beau”. Anneke wil wel mee om boodschappen te doen. Cees past op de boten. We gaan naar ons restaurantje en ik bestel dit keer een biertje. De dames nemen een watertje. We skypen met Marijn omdat ie “thuisgevaren is” (hoog “Ketelbinkie”-gehalte, dit!). Fijn om even contact te hebben. Ann en Ing gaan schappen doen. Ik ga bellen met het ABP over een invulformulier dat we via Linda hebben ontvangen. Het blijkt dat we te laat zijn en Ingeborg d’r pensioenuitkering komt in gevaar, de mevrouw adviseert ons zo spoedig mogelijk alsnog het formulier op te sturen, maar ze kan ons niks garanderen. Stelletje bureaucraten. De mevrouw wenst ons nog wel een prettige voortzetting van de vakantie. Jammer dat ik haar niet door de telefoon kan trekken. Ik raak wat opgewonden en reageer me af op Ingeborg. Dat is niet lief van mij. Het komt er op neer dat we Ann laten zitten in het café (nogmaals sorry, Ann!) en als een haas naar de boot terug gaan om formulieren te printen, te kopiëren, een envelop te zoeken, een jaaropgave van 2012 tevoorschijn te toveren en terug te varen naar het dorp om de envelop met inhoud op de bus te doen. Ik laat ‘m per expresse versturen voor 3,40 euro. Wanneer is ie dan in Nederland, morgen?, vraag ik. Neen, zegt de mevrouw, hij wordt maandag pas opgehaald hier. Lache man. We hopen dat we clementie krijgen van de bureaucraten. Dat schijnt in Nederland steeds moeilijker te worden. Wat een toestand. Moving on. In het postkantoor kunnen we ook water kopen, bier en andere eerste levensbehoeften; wel handig. Moe maar voldaan brengen we Anneke terug bij Cees en gaan naar onze eigen boot. De rest van de dag en avond is het vermelden niet waard. We hebben gegeten, macaroni, lekker, met gehak erdoorheen. We gingen ook naar bed saves, geloof ik. Morgen naar Limnos. Zodra ik wakker word gaan we.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s