Dinsdag, 2 juli 2013

Myrina 3 (Limnos)

We staan tegenwoordig erg laat op. Het is weer half negen vanochtend voor we eruit komen. De buren gaan vertrekken, met die megabak, de “Electa”. We hebben Cees, die nog steeds ligt te wobbelen in de havenbaai, al ingeseind. Ze maken niet veel haast, de buren. Henk en Christine drinken bij ons een kopje koffie. Ah, ze gaan losgooien naast ons. Het schip vaart onder Engelse vlag maar de bemanning bestaat uit Italianen en ook de eigenaar, een schriel mannetje, die aan boord is is een Italiaan. Hij liet vlak voor vertrek door een bemanningslid (van de mannelijke kunne) zijn benen insmeren, tegen jicht of tegen de zon; dat kon ik niet goed zien. Ik kan geen foto’s maken want ik heb het te druk met afhouden. De sukkels vergeten een landvast waarmee het schip nog aan de kade zit los te maken. Tot mijn verbazing breekt die lijn, een tamelijk dunne ook nog, niet eens maar rukt hij met een metalige knal een bolder of een ander soort beslag op het dek kapot! Voor hetzelfde geld had ik hem voor mijn harses kunnen krijgen. Het schriele mannetje staat alles vanuit de kajuit- ingang sullig aan te kijken. Bovendien gaat er bij het ankerophalen een grote fender (jeweetwel, zo eentje die je met zijn tweeën moet tillen) overboord. Die wordt later aan de punt van de kleine visserskade aangereikt door twee kustwachters. Ik denk dat daar aan boord vandaag wel wat ontslagen zullen vallen want dit was geen goeie reclame voor de Italiaanse zeemanskunst! Vanaf de kant staan we het met z’n allen zoals het goede stuurlui aan wal betaamt te becommentariëren. Even later ligt de “Beau” naast ons, met de kont naar de kant. Tegelijkertijd komt een Australiër op een andere vrijgekomen plek liggen Hij schraapt met de schroef van zijn buitenboordmotor de gelcoat van de Bavaria van zijn buurman. Die overigens niet adequaat medewerkt bij het afmeren, dus: eigen schuld, dikke neus. Tja, wat verder? Oh ja, Anneke, Christine en Ingeborg zijn des middags gaan zwemmen aan het strand.

Klaar voor onderwater

Klaar voor onderwater

Pas te 13.30 uur of daaromtrent had ik 1 juli af. Om vijf uur drinken we met z’n zessen een borrel op de “Beau”. Henk blijkt gitaar te kunnen spelen! Ik haal Ingeborg d’r instrument van de boot en na enig stemmen zitten we zowaar ouderwets even te zingen! Of wat daar voor door moet gaan, natuurlijk. Jammer dat de “Cooky” morgen al weg gaat, anders hadden we nog wat verder kunnen trainen.

Glaasje op, laat je drijven

Glaasje op, laat je drijven

Die Henk!

Die Henk!

Mannekoor Karrespoor

Mannekoor Karrespoor

Vandaag geen boodschappen gedaan, er is niets meer in huis, alleen nog maar hazelnoten. Morgen maar. Ik ben nauwelijks van de boot af geweest. Clubblad van de zeilvereniging online gelezen. Coos was nog even aan de Skype. Ik heb de “op- en afstap schoen” op de boeg geschoven en ik heb een paar plekken van Henk z’n romp gepoetst (van de “Cooky” dan, hè?) want de buitenboordmotor van het bootje lag er af en toe tegenaan te dansen. Gelukkig geen serieuze krassen, voorzover ik kon zien en anders krijg ik de rekening wel. Na de borrel hebben we alleen maar een ei gebakken en die opgegeten met brood. Als we in bed liggen is er veel herrie van kinderen op de kade, maar ja, het luik kan echt niet dicht.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

2 reacties op Dinsdag, 2 juli 2013

  1. Linda zegt:

    Waarom zit je scheef op die laatste foto, liet je er even eentje vliegen…?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s