Donderdag, 4 juli 2013

Myrina 5

Ik ga de dagen die we op één plek blijven nummeren, want ik raak steeds de tel kwijt. We liggen hier goed in Myrina. Elke dag wordt wel stevige wind opgegeven maar meestal uit het Noordoosten dus een oversteek naar, laten we zeggen de middelvinger van Chalkidiki, Sinthonia genaamd, is te doen. Toch blijven we lekker liggen want we hebben geen haast en “aan de overkant” schijnt het minder aantrekkelijk te zijn. Pas te 14.00 uur ben ik klaar met de 2 en 3 juli op de weblog te zetten. Ik heb prakties de gehele oggend binnen gezeten. Niet helemaal want het achteranker was los. Misschien het werk van de buurman, we weten het niet. Met hulp van Cees heb ik het anker opnieuw uitgebracht, nu met een extra lijn eraan.

Alle Hens voor anker uitbrengen

Alle Hens voor anker uitbrengen

Hier maar?

Hier maar?

Trekken maar

Trekken maar

We zijn er

We zijn er

Met de bijboot vol in zijn achteruit hebben we hem tamelijk strak in de prut getrokken, maar een paar uur later zag ik hem alweer los hangen. Ik trok aan de ankerlijn en kon die te gemakkelijk inhalen. Dan maar een springetje maken naar de kikkert van de charterbakbuurman, want we blijven niet aan de gang. Ingeborg is met Anneke een paar uur weggeweest, lekker winkelen; “kijke, kijke, nie kope!” Verders een beetje internetten, muziek draaien op iTunes en lezen in de biografie van Steve Jobs, wat een eikel was dat, zeg. Wel een geniale eikel, dat wel. Des middags zijn we naar het strand geweest met de bootjes. De meisjes gingen lopend.

Na het zwemmen dobberden we vorstelijk

aan ons ankertje,

met een koel “Fixje” in de hand,

babbelend,

sjips knabbelend,

in het zonnetje voor het strand.

Je kan het slechter hebben op een dondermiddag in juli

Je kan het slechter hebben op een dondermiddag in juli

Daar komen de meisjes

Daar komen de meisjes

Eentje moet het zware werk doen

Eentje moet het zware werk doen

Daarna ben ik bezig geweest met de foto’s op de weblog, die blijken namelijk opeens een stuk slechter op internet te staan dan tot nu toe. Ik heb er met Cees naar gekeken, ook als hij op mijn site inlogt komen ze er slechter uit. Het ligt niet aan de instellingen of aan de bron (Nikon, Kodak, iPhoto) maar aan de publicatie op WordPress. Ik heb een klacht ingediend en beschreven wat het probleem is. Ik moest een printscreen van een voorbeeld mailen en nu maar afwachten. Misschien gaat het vanzelf over (dream on!). Later hebben Cees en ik nog even staan kijken naar de “Adix” en foto’s van haar genomen terwijl de zon zakt. Wat een mooi schip!

De Adix in het avondlicht

De Adix in het avondlicht

A thing of beauty is a joy for ever

A thing of beauty is a joy for ever

Nog even geskypt met zwager Willem die 8 weken op vakantie gaat met zijn motorjacht. Saves eten we een varkenshaasje met Asperges (ik). Zo lekker. Als het bijna donker is lopen we in de gezellige drukte de winkelstraat op en neer en eten weer een ijsje op een bankje aan de kade. Die Wannabe hoed van 4.50 euro wordt niks, veel te groot, of liever gezegd: m’n kop is te klein, het is geen smoel.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s