Maandag, 8 juli 2013

Myrina 9

Ik probeer weer wat van het werk van Alistair Maclean te lezen. Het is gedateerd maar best aardig. In bed natuurlijk want ik was weer vroeg wakker. Snags om 02.15 uur was er veel herrie op de kade, veroorzaakt door een stuk of twintig jongeren. Dat krijg je aan een kade. Ik moest me van Ingeborg wegen vanmorgen. Ik ben 3 kilo aangekomen sinds 30 april j.l. Dat moet niet verder uit de hand lopen. Afijn: another day in paradise begins! Ik praat met Cees over de weersvooruitzichten. Het blijft nog wel even waaien en vooral de golfhoogte tussen Limnos en Chalkidiki baart ons (enige) zorgen: vandaag 1,7 meter, maar de komende dagen afnemend. Donderdag lijkt ons de geschiktste dag om over te steken naar de middelvinger van Chalkidiki, een afstand van 50 mijl. Kwart voor elf hebben we onze eerste bak koffie achter de kiezen. Ik kom nauwelijks van de boot af. Dat is trouwens ook riskant want we liggen ver van de kant af en ik ben te beroerd om de loopplank te installeren. Misschien doe ik dat morgen? Ik ben nog steeds met WordPress aan de gang om de kwaliteit van de foto’s te herstellen. Dat gaat moeizaam. Ze hebben steeds weer een nieuwe opdracht voor me: doe dit eens, doe dat eens. Nou moet ik weer Safari (mijn “internetbrowser”) opnieuw instellen door de “browser cache” leeg te gooien, whatever that may be. En ik moet het met Firefox en Chrome (ook van die “browsers”) proberen. Chrome is ook prut en Firefox heb ik niet. Wat een gedoe. Ik lees “De Genadelozen” van oom Alistair uit. Een oorlogsklassieker, geschreven als filmscript voor de film “Where Eagles Dare”, met Clint Eastwoord en Richard Burton en tegelijkertijd als boek uitgegeven. Handig; twee vliegen in één klap. Goh, wat weet ik veel, hè? Toch handig dat Wikipedia. Daar staat echt alles in en als het er niet in staat, zet je het er zelf in! ‘s Middags gaan we met z’n vieren zwemmen, lekker burgerlijk met je handdoekje op een grasveldje in de schaduw van een ananasboom zitten. Het water is vergeven van de kleine kwalletjes die niet prikken maar wel zo langs je huid griezelen, weetjewel. Mijn zwemseizoen is alweer over, daar ben ik erg burgerlijk in. Áls ik weer ga zwemmen trek ik m’n wetsuit aan. Na het zwemmen drinken we een borreltje bij ons aan boord en palaveren (voor de vorm) nog een keer omdat Anneke en Ingeborg er vanoggend niet bij waren. Donderdag wordt het dus, dat we vertrekken bedoel ik, tenzij het te hard waait of de golven te hoog zijn. Saves nuttigen wij varkenshaas in roomsaus. De rest van de avond ben ik aan het kleutvieulen met de browsercache dingen en zo. Het gaat niet echt lekker, ondanks dat het een Mac is. Van vandaag heb ik geeneen foto. Jeetje.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s