22 juli 2013

Thessaloniki (4)

Wat een nacht! Om tien over half drie werden we wakker doordat we regendruppels op ons kop kregen! Het regent! Door allerlei gedoe zijn we klaarwakker. Ingeborg gaat buiten muggehorren en windslurfen weghalen en ik moet naar de W.C. Nou dan weet je het wel. Niet meer slapen natuurlijk. Lezen. De hele nacht blijft het regenen, tot in de vroege oggend. Flinke buien zitten ertussen. We hebben daar gisteren niet bij stilgestaan, dat het weleens zou kunnen gaan regenen. Alles nat: stoeltjes, schoenen, al het wasgoed dat aan de railing hing, wat een toestand. Het voordeel van zulk weer is wel dat het allemaal lekker afkoelt: de temperatuur in de kajuit daalt tot beneden de 25 graden Celsius. Ingeborg maakt er goed gebruik van door energiek binnen van alles overhoop te halen in verband met ons aanstaande vertrek. De grote rooie koffer komt tevoorschijn en wordt gevuld met overbodig gebleken rotzooi. Hij is vol en zwaar: 23 kg. Te veel? Nee, niet te veel want later zie ik op de website van Austrian Airlines dat we ieder 1 stuks ruimbagage van 23 kg mogen meenemen. Daarnaast mogen we 8 kg meenemen de cabine in. Ik zit de hele ochtend in de snel opdrogende kuip te tiepen. Pas te 14.00 uur ben ik klaar met 20 en 21 juli. Dan is Ingeborg binnen wel zo’n beetje klaar en eten wij een boterhammetje. Na de luns is het tijd om het achterstuk van de boot schoon te spuiten. Alle losliggende bende gooien we in de kajuit en met de hogedrukspuit, want zo kun je de waterdruk hier wel kwalificeren, spuit ik het vuil en de verf uit de kuip, sjonge, wat gaat dat hard zeg. Ondertussen is het toch weer behoorlijk warm geworden. Ik dek de ramen van de buiskap af met een donkere doek die ik vastzet met touwtjes en loden gewichten, tegen wegwaaien. Om half vier vinden we dat we klaar zijn met de boot en nu gaan we naar de Lidl, die ergens richting het Oosten moet liggen. Cees en Anneke zijn er al heen, met de bus. Wij pakken de klapfietsjes. Met rugzakken op peddelen we langs de kust. Ergens loopt het dood en moeten we linksaf, het land in. Na enig zoeken en vragen aan een mevrouw die met een Lidl-tas loopt is onze geliefde supermarkt gauw gevonden. Cees en Anneke zijn nog bezig met inslaan. Wij pakken wat dingetjes die houdbaar zijn en/of voor 25 juli opgemaakt kunnen worden. Cees heeft voor 15 euro een “muggenverknetteraar”, zo’n ultraviolette lamp, gevonden. Ik neem er ook één, baat het niet dan schaadt het wel. Het is heerlijk koel in de winkel.

In de Lidl

In de Lidl

Met loodzware rugzakken stappen we de hitte in, alsof je tegen een muur loopt! Ik weet nu hoe ik terug moet fietsen: rechtdoor, linksaf en rechtdoor. Onderweg haal ik geld uit een muur. Aan de stoeprand zien we de bus met Cees en Anneke erin langskomen. “Follow that bus”, dan kan er helemaal niks verkeerd gaan. We komen gelijk met de bus bij de jachthaven aan, maar zijn eerder bij de boot dan C & A omdat zij nog met hun boodschappen de trappen af moeten. Alweer een avontuur achter de rug, een mens maakt wat mee. Rommelen op de boot, computeren. Terwijl Ingeborg staat te bakken en te braden komt de Australiër van de “Salarn” diepvriesspullen brengen want ze gaan morgen op het vliegtuig. Dankjewel! Er zitten moten zelf gevangen tonijn bij. Die gaan we morgen bakken. Bedankt dinges! (ik ben zijn naam vergeten, dom dom). Als we zitten te eten skypt Linda ons. De verbinding is verbazend goed. We kletsen een hele tijd, gezellig, tot de verbinding weer wegvalt. Tot half elf zitten we te computeren (websites lezen, facebook lezen) en dan gaan we een ijsje halen op de boulevard. Likkend en slikkend slenteren we terug naar de boot. Ik zet de verknetteraar van de Lidl aan. Geen mug die eropaf komt terwijl ze wel om mijn kop zoemen. 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

2 reacties op 22 juli 2013

 1. Het is elke keer weer leuk om jullie reilen en zeilen te lezen. Philip zegt: wespen lok je met zoet en muggen met bloed. Veel plezier straks in Nederland. Groetjes. P&M
  PS: het is me nog niet gelukt die link met facebook.

  Like

  • wingiv zegt:

   Dat lokken met bloed is me vannacht weer gelukt, hoor! Dat met facebook moet toch niet te moeilijk zijn. Zelfs ik kon het! Je moet het ergens vinden in je beheerdersgedeelte waar je je stukje publiceert. Gewoon alles proberen. Is er niemand in de buurt die met je mee kan kijken?

   Groetjes van Willem en Ingeborg

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s