23 juli 2013

Thessaloniki (5)

Tien over half vier deed ik de muggenverknetteraar aan, naast mijn hoofd, in bed, terwijl ik lag te lezen. Ik heb geen mug horen verknetteren tegen het ding. Wel sloeg ik er één met de oude vertrouwde muggenklapper plat tegen het plafond. Sjonge, wat een bloed zat er in dat beest!

De muggenverknetteraar

De muggenverknetteraar

Het heeft niet geregend vannacht, windstil, een nacht met hindernissen, benauwd. Met Alistair Maclean ben ik voorlopig ook klaar. We zijn er om half acht maar uitgegaan. Ingeborg wilde 40 minuten sportief wandelen dus heb ik de brug over de slotgracht voor haar neergelaten. Onderweg heeft ze vijgen geplukt maar ze waren niet lekker. Ondertussen heb ik in de kuip zitten schrijven. Het is nu half negen en ik krijg m’n joggertje. En dan maar weer aan het werk, hè? Eerst de vliegtickets printen. Printer tevoorschijn halen en op de kajuitbank installeren. Ingeborg doet wasjes. Ik gooi het tweede anker met lijn en ketting op de kant om te spoelen. We hijsen de rubberboot aan dek en schrobben hem schoon.

Ankerlijn spoelen

Ankerlijn spoelen

Bootje op de boot

Bootje op de boot

Even pauze

Even pauze

Koffie. Ingeborg maakt een lijst van dingen die tot aan het vertrek gedaan moeten worden. De “voorpunt” gaat open. Spullen die we niet meer nodig hebben, kleding, boeken enzovoort halen we eruit en stoppen we in de koffers. Nu kan de halfwinder er weer in. We gooien twee kampeermatrasjes die heel veel ruimte innemen weg. Ze liggen een half uurtje naast de vuilcontainer op de kade en dan zijn ze opeens weg. De container raakt vol met kartonnen dozen, ouwe jassen, truien en weet ik wat nog meer. We zijn opeens erg weggooierig. De Duitse vrouw van de Australiër komt op weg naar de taxi nog een zak met eten uit hun koelkast brengen. De helft gooien we weg, krijgen wij ook niet meer op. De hele dag staat de ventilator in de kajuit te draaien; stroom genoeg. Ik moet me van Ingeborg afspoelen met de slang op de kade want ik stink. We spoelen meteen de ankerlijn schoon en laten hem drogen in de zon. Ingeborg moet een tijdje zoeken naar de slotjes voor de koffers. Wat een gedoe dat opruimen en inpakken. We zijn daar altijd een dag of twee drie mee bezig, want het vereist enorm veel graafwerk in kasten, maar vooral hondekooien, om dingen tevoorschijn te halen. Ik leg twee extra landvasten aan op de middenbolders, met landvastveren. Half vier komt Anneke langs, ze wilde nog wat foto’s van me hebben. We kunnen van haar een beetje “Kikkoman” lenen, een soort sojasaus, voor als we vanavond de tonijn biefstukken gaan eten. Als we zo’n beetje klaar zijn met het werk van deze dag ga ik bij de “Beau” langs om de “Kikkoman” te halen. Ondertussen komt het “jogging-circuit” weer goed op gang. Voor het eten fiets ik een eindje naar het westen over de kustweg, tot ik het centrum van Thessaloniki in de verte zie liggen. Had ik nou maar m’n camera meegenomen. Op de terugweg kijk ik vanaf de klif naar het kleine jachthaventje dat naast de “onze” ligt, ook niet verkeerd, goed beschut. De tonijn is lekker met een gebakken aardappeltje, gemengde diepvriesgroenten van de Duitse buurvrouw en de “Kikkoman” van Anneke. We zitten in de kuip te lezen tot het donker wordt. Een jongen haalt halsbrekende (kracht)toeren uit op zo’n ijzeren hek schuin tegenover onze ligplaats. Hij lijkt wel een circusacrobaat. Met de verknetteraar op de kuiptafel proberen we ons de insecten van het lijf te houden. Dat lukt alleen door met je handen te wapperen en te slaan. Morgen verder met opruimen en inpakken. 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s