24 juli 2013

Thessaloniki (6)

Een beetje laat op, zo rond acht uur. Ik laat de slotbrug zakken. Ingeborg gaat weer lopen. Ik eet een harde pruim en ga weer schrijven, buiten in de kuip, het lijkt wel een loopbaan dat schrijven. Het is nog redelijk fris want er staat nu een pittig windje. Om half tien ben ik klaar. We gaan boodschappen halen: water en wijn. Maar eerst douchen op de kant met de slang en dan koffie. Alles hebben we klaarstaan voor vertrek. Het is ogenschijnlijk een enorme chaos in de boot, alleen wij weten dat er orde in zit! Voor we de Kikkoman terugbrengen naar Anneke val ik bijna van het zwemplatform in het water. Dat zit zo: ik maak het steekkarretje dat met een slipsteek aan de hekstoel hangt met een rukje los maar vergeet het ding vast te houden. Dat pleurt rechtstandig te water en begint meteen te zinken. Godver. Dat moet niet. Ik laat me op mijn knieën vallen en kan met mijn arm tot aan mijn oksel in het water het ding grijpen. Ik glijd wel met mijn linkerbeen van het zwemplatform waardoor de balans meteen in mijn nadeel doorslaat, letterlijk. Ik kan niet meer op het platform komen, hangend met 1 arm aan het potdeksel en met 1 been krampachtig op het zwemplatform. Ingeborg stond al aan de kant en kan me op het nippertje beetpakken, voor ik me van arrenmoede in het water moet laten zakken. Pffff. Moeizaam kan ik mezelf steunend op een landvast nu overeind krijgen op het platform. Wat een avonturen maken wij mee. Anneke gaat mee naar de supermarkt. Het begint al warmer te worden. In de super slaan we 12 flessen water in, voor als we terugkomen, zie je, en 2 flessen Apelia-wijn. Die blijven ook dicht. En nog wat dingetjes voor in het vliegtuig. Ik was vergeten dat we die lange trap af moesten met de boodschappen, wat een klus. Omlopen had ik geen zin in. Te ver met die hitte. T.a.b. gaan we verder met de werkzaamheden: steeds maar wasjes doen, inchecken via internet en boarding passen printen, karretje opruimen. Na een tweede bak koffie ga ik de watertanks vullen. Ik klap de fietsen op en doe ze in hun zakken. Na de fruitluns (gebakken banaan met chocola en Amaretto) begin ik van alles naar binnen te slepen: het Fortress-anker, de 23 bossen touwen die aan de Granny-bars hangen, de extra zwemtrap, de klapfietsen. De kuipbanken raken aardig vol en op de vloer onder de tafel kan er niets meer bij. We wegen de bagage: alles blijft binnen de toegestane marges. We laten alle anti-zonneflappen aan de bimini zitten; het beschermt de kuip een beetje tegen de zon en het ziet er meer bewoond uit. Met Cees naar het havenkantoor om alvast een taxi te bestellen voor morgenochtend 11.00 uur. Nou, dat kon niet hoor! Dan moeten we meer betalen, omdat we dan “een afspraak” hebben. We moeten 10 of 5 minuten van tevoren maar langskomen op het havenkantoor. Dan gaan zij bellen en moet jij ondertussen keihard met je koffers naar de “poort” (slagbomen) rennen omdat de taxichauffeur het haventerrein niet op kan. Grote flauwekul allemaal. We vernemen dit allemaal van het knorrige grietje dat ons ook zo “vriendelijk” verwelkomde vijf dagen geleden. Gelukkig zit er morgenochtend iemand anders. Tussendoor internetten. Linda skypt ons nog een laatste keer, dat gaat niet echt goed met deze verbinding. Saves eten wij een maal van restjes: crackers, bakjes olijven, crackers met kaas en gekookte eieren. Een paar diepvriesdingen geven we aan onze “blauwe broekemans”, die er heel erg blij mee is. Kan nooit kwaad. Het is bloedheet geworden vandaag dus we stellen het moment van slapen gaan zo lang mogelijk uit en kijken tot 24.00 uur naar youtube filmpjes van X-factor en Britain’s got talent, geweldig. Het is onrustig op de kade met lawaaiige jongeren en drommen wandelaars. Te 24.00 uur toch maar tussen de klamme lappen gaan liggen. Je moet wat, hè? Morgen naar huis.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s