25 juli 2013

Thessaloniki – Ilpendam

Fris en fruitig opgestaan om kwart voor zes, koude douche op de kade met de waterslang.  Stukkie geschreven van 24 juli. We kunnen aan de gang. Koffers nog een keer wegen: allebei precies 21,7 kilo. Houten loopplank regelen. Laatste joggertontbijtje aan boord. Alles wat los en vast zit naar binnen gooien, bakskisten afsluiten, schutbordjes erin, het “Stazolock” erop en we kunnen weg. We rekenen de maand juli af op het havenkantoor en de mevrouw, die andere, wat oudere, iets vriendelijker dame belt voor ons een taxi en we lopen met zijn vieren naar de plek waar ie ons oppikt. Binnen twintig minuten brengt ie ons naar de luchthaven buiten Thessaloniki. Koffers afgeven en we kunnen een uurtje wachten. Te 13.25 uur precies taxiet het toestel van Austrian Airlines van de terminal weg. Na een probleemloze vlucht landen we om 14.15 uur op de luchthaven van Wenen waar we op ons gemak de aansluitende vlucht naar Amsterdam halen. Tijdens beide vluchten worden ons gratis drankjes en koekjes aangeboden, zelfs de wijn is gratis! Precies op tijd landen we op de Polderbaan en ik bel Linda terwijl we op de lopende band staan. Cees en Anneke worden opgehaald door hun zoon Niels en zijn vriendin Eline. Linda staat buiten voor vertrekhal 2. Het weerzien is hartelijk. Hop, koffers achterin en naar Ilpendam. Er is vanwege de vakantieperiode gelukkig geen file voor de Coentunnel. In Ilpendam staat Ricky al een heerlijke spaghetti-maaltijd te koken en Marijn en Rianne zijn er ook, zij hebben de koelkast gevuld. Knuffels en omhelzingen en zoenen. Heerlijk als je zo thuis komt. We eten gezellig met z’n zessen en kletsen bij. Om een uur of half negen zijn we weer alleen en we stappen in de auto om ook even bij Ma langs te gaan. Daar zijn we weer! We drinken gezellig een glaasje appelsap en ik zie dat ik het gras moet maaien. Als we thuis zijn gaan we voor de TV zitten en kijken de stapel krantjes, reclame en tijdschriften door. Kortom, we pikken de “thuisdraad” op waar we  6 maanden geleden gebleven waren. Dat betekent ook dat dit weblog even stilligt, tot 26 augustus 2013. Prettige vakantie!!

Een paar fotootjes van vandaag:

Koffers op de kant

Koffers op de kant

De troep naar binnen

De troep naar binnen

Wachten op de vlucht

Wachten op de vlucht

Dag Griekenland

Dag Griekenland

Boven de wolken

Boven de wolken

Een hoop techniek

Een hoop techniek

Wachten bij de band

Wachten bij de band

Hallo, Lin!

Hallo, Lin!

Het weerzien is hartelijk

Het weerzien is hartelijk

en het eten was lekker!

en het eten was lekker!

Daar gaan ze weer

Daar gaan ze weer

 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

5 reacties op 25 juli 2013

 1. Edward de Groot zegt:

  Beste Willem en Ingeborg,
  Wij volgen al een tijdje met veel plezier jullie verslagen. Jullie zijn nu net thuis en ons schip (Meeuw) gaat a.s. maandag via de weg op transport naar Koper, aankomst a.s. woensdag. Daarna varen we richting Griekenland en volgend jaar naar Marmaris. Wij zouden heel graag telefonisch of via de mail contact met jullie opnemen om eventueel wat adviezen te ontvangen. Ons e-mail adres: edwarddegroot@me.com of tot dinsdag telefonisch 0229-551118 of
  06-49111641.
  Met hartelijke groeten,
  Edward de Groot

  Like

 2. Roel Rozenga zegt:

  Ze waren weer in Edam op de “KOFFIE”!

  Like

 3. wingiv zegt:

  Dank je wel. Jullie goede vaart gewenst!

  Like

 4. Metty/Peter zegt:

  Heel fijn verblijf in NL. Peter en Metty

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s