19 september 2013

Ormos Apollonos (op Naxos) – Ormos Katapola (op Amorgos)

 dag datum Wind Weer
Donderdag 19 september 2013 0 – 1 Bf ZO – Z Zon
vertrek aankomst logstand motoruren
09.15 uur 15.15 uur 8341,9 (tr. 30,9/tr. 26,82) 4233,59

Ik schrijf. Batterij van de Mac leeg. Ik de oplader in het contact steken en de omvormer aanzetten: pieeeeep! Een snerpende langgerekte piep, zolang ik de stekker er niet uittrek. Ik de giek boven de panelen weghalen: werkt niet, zon staat te laag. Ing, in bed, wordt gek. Ik stekker eruit en stoppen met schrijven, was toch al bijna klaar. Wat was er nou aan de hand? De spanning van de accu’s ging naar 10,8 volt en dat schijnt bruin (omvormer) niet te kunnen trekken. Alles plat dus. Het is tegen negenen. Cees roept: gaan we? We gaan, richting Amorgos. De snapsluiting vervangen door een joekel van een harp, de motor aan en anker op. Ondanks het losse zand moest ik het anker eruit varen! Te elf uur motoren we nog steeds. Het is windstil, praktisch blak. Ik ga maar eens kijken waar al dat zoute water in de bilge steeds vandaan komt. Binnen stinkt het naar rotte eieren. Ik heb het al eens eerder geroken maar nu is het wel heel erg. Daar moet ik straks maar even over nadenken. Eén ding tegelijk. Ik haal anderhalve ton rotzooi uit de ruimte waar ik doorheen moet om bij de roerkoning en de hennegatskoker (de as van het roer en de koker waar ie doorheen steekt) te komen. De boot is meteen weer veranderd in een slagveld. Ik haal de luikjes boven de accu’s, de bilgepomp en de acculader daarachter, weg om de kruipruimte hoger te maken. Terwijl ik naar achteren tijger voel ik dat één accubak van de vier heet is. Dus, zoekend naar de oorzaak van het ene probleem ontdek ik die van het andere: de accu in kwestie is wijlen. Hij kookt en produceert knalgas. Oh ja, dat is natuurlijk die stank. Voorlopig maar even geen koffie zetten en vonkjes vermijden. Nu de boel openligt kijk ik toch eerst even naar de hennegatskoker en jawel hoor er komt een stroompje water aan de bovenkant uit. Er zit een flensbus om de roerkoning met twee bouten die je met moeren aan kunt draaien, een soort pakkingdrukker dus. Ik neem tenminste aan dat deze malle constructie zo dicht op of onder de waterlijn een pakking bevat.

Nog geen halve meter hoofdruimte

Nog geen halve meter hoofdruimte

De roerkoning en de hennegatskoker en de pakkingdrukker

De roerkoning en de hennegatskoker en de pakkingdrukker

Teringzooi aan bakboord

Teringzooi aan bakboord

Teringzooi aan stuurboord

Teringzooi aan stuurboord

Hij heeft het 24 jaar gedaan, het water tegenhouden, maar nu heeft ook hij besloten de pijp aan maarten te geven, net als de accu en de snapsluiting. Zorgelijk. Ik hoop maar dat ik met aandraaien het lekken kan stoppen. Ik doe het nu niet onder het varen. De ruimte is te nauw en het gewobbel van de boot draagt niet bij aan het comfort van de werkplek. Ik prik de loosgaatjes in de spanten wel door om het water dat in die compartimenten staat in de bilge te laten stromen zodat de bilgepomp zijn werk kan doen. Zodra het water zich daar verzameld heeft, moet de vlotter de pomp aan het werk zetten: vergeet u ook dat maar, meneer Willem! De vlotter blijft hangen en als ik hem met de hand aan het werk zet wil ie niet meer stoppen als de bilge leeg is. Mag ik even vloeken? Dank u. Pas na het een paar keer op en neer wippen van de vlotter stopt ie. Niet goed. Eerst de dode accu. Voor ik iets doe bel ik Cees, terwijl we doormotoren en de stank toeneemt.. Cees zegt dat ik hem er gerust tussenuit kan halen. Eén pool loshalen is al genoeg. Maar wel even de motor uitzetten. Voor de zekerheid draai ik ook de hoofdschakelaar om. We doen voor heel even alsof we zeilen. Ik hoor de boosdoener koken en sissen! De accu bolt al een beetje op. Als ik de pluspool loshaal blaast de accu letterlijk de laatste adem uit: het sissen stopt. Ik hoor allemaal piepjes in de boot als ik de hoofdschakelaar weer omzet. Gelukkig, het klopt, de apparaten doen het. De motor start ook, niks meer aan de hand! Problem solved, job done! We kunnen weer “onbeperkt” koelen, verlichten, opladen, noem maar op! We gaan wel van een 300 amp. lichtbatterij terug naar een 225 amp. bankje. Misschien kan ik in Katapola op Amorgos een nieuwe accu kopen en erbij zetten. Ik laat de boel open, want als we liggen wil ik kijken naar de lekkende hennegatskoker, ruim provisorisch op en we plokkeren vredig voort naar Amorgos. Het is totaal blak. De zee gaat over in de lucht of andersom.

Ik zie blauw

Ik zie blauw

Nog meer blauw, met een beetje wit

Nog meer blauw, met een beetje wit

Vanaf de boeg (voetjes van de vloer)

Vanaf de boeg (voetjes van de vloer)

Zo blauw dat het pijn doet aan de ogen. Erg hoor. Cees ligt heel ver achter, af en toe zie ik hem helemaal niet meer tegen de achtergrond van de kust van Naxos. Hij blijft zeilen. Te 13.00 uur zijn we negen mijl van Amorgos af. We doden de tijd met het bespreken van de bestemmingen van volgend jaar: we gaan naar Folegandros, Santorini, Milos en dan hop naar de Peloponnesos en terug naar de Ionische Zee. Vermoedelijk zullen we dan besluiten het seizoen van 2014 af te ronden in Marina di Ragusa, maar niets is in steen geschreven, dat deden alleen de Oude Grieken.

Tonijnsalade op het brugdek

Tonijnsalade op het brugdek

Ha, de wind neemt een beetje toe uit het zuiden. We kunnen een uurtje zeilen, maar dan is het ook weer over. We zijn dan dwars van Akra Agios Ilias en tuffen de Ormos Katapola in. We zien daar aan de oppervlakte weer een slachting onder vissen, de derde keer al vandaag!

Je ziet het niet goed, maar hier is een slachting aan de gang

Je ziet het niet goed, maar hier is een slachting aan de gang

Ik heb de zeilen onder de huik gestopt, het bootje hangt al laag boven het water, kunnen we zo erin laten ploffen. Het anker hangt gereed op de boeg. Bij het stadje liggen een stuk of wat jachten aan de kade. Wij kiezen voor ankeren op afstand. Binnen vijf minuten zijn we klaar daarmee, dankzij de voorbereidende werkzaamheden onderweg. Ik haal het lijk uit de accubak en zet ‘m klaar voor “disposal”. We gaan straks naar de kant.

Daar is Amorgos

Daar is Amorgos

Even wachten op de “Beau”. Als de “Beau” ook ligt vertelt Cees dat ik beter niet een accu erbij kan zetten. Hooguit eentje van hetzelfde merk met exact dezelfde specificaties. Goed advies. Gematigd gemotiveerd gaan we naar de kant om naar een zaak te zoeken die accu’s levert. De dooie laten we op de boot. Die zaak is er niet, althans wij vinden hem niet. Een beetje langs de haven slenteren en dan moeten we op een terrasje waar we noodgedwongen moeten pauzeren kijken we op de iPad op het internet naar ons banksaldo, de mailtjes, het weerbericht, de reacties op de weblog, enz. Terug naar de boot. Eerst naar de “Beau” over het weer. Even later komen Ann en Cees een borreltje drinken en verder overleg plegen over morgen. Gaan we of niet? Morgen is er geen of weinig wind. Overmorgen hardere wind, een beginnende Meltemi, geschikt om naar Astipalaia te zeilen. Morgen dus naar het tegen de rotsen geplakte klooster van de Heilige Maagd Maria aan de Zuidkust.

Paars met geel

Paars met geel

Tien over acht is het alweer donker. Ingeborg ruimt de vaat op. We hebben wifi! Amorgos wifi. Die Grieken proberen op elk eiland tegenwoordig een vrije wifi zender die overal te ontvangen is (moet zijn) te realiseren, dat doen ze goed. De verbinding is niet aldoor echt tof, maar met wat geduld kom je er wel. Tegen de tijd dat we naar bed gaan staat er een vervelende deining de baai in. Ik moet echt gaan liggen. Nog een laatste notie: voor het eerst sinds weken staat de voltmeter van de BTM al tijden boven de 12 volt, ondanks onbeperkt gebruik van koelkast, opladers enzovoort. Ik voel me dolgelukkig maar dat duurt niet lang want sinds ik “When I’m sixty four” voor Ingeborg heb gedraaid, zeurt dat deuntje nu plotseling constant door mijn hoofd! Ik kom er niet vanaf. Op deze manier word ik geen sixty five! Geluk is een betrekkelijk begrip. Ik hoop maar dat het gezegde: “als er één accu over de dam is, volgen er meer” (kende u dat niet?) in ons geval geen opgeld doet.

 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s