Woensdag, 23 oktober

Finike 5

Zeer luie oggend. Negen uur op. Ontbijt. Lezen. Het is windstil. Ingeborg is naar de douches. Ik ga het stukje van gisteren schrijven en dan ben ik helemaal bij. Kwart voor elf: Ingeborg is terug van het douchen en ik heb nog niks gedaan. Buiten is het alweer warm. We hebben een lijst gemaakt van dingen die we moeten doen. Er staan 19 punten op en we hebben nog 29 dagen. Per dag hoeven we dus maar 0,7 dingen te doen. Ing gaat na de koffie boodschappen doen, lopend, bij de BIM en die andere supermarkt. Ik blijf lezen. Na een half uurtje ga ik toch maar schrijven aan 22 oktober, met kouwe knieën onder de kaartentafel, want daar is het nog koud. Half twaalf is Ingeborg terug met Turkse kaas, Turkse joggert en Turks brood. Nog 29 dagen dan hebben we weer kaas van de Deen, joggert van de Deen en brood van de Deen en nog een héleboel andere dingen, zoals biefstuk van de Deen, varkensfiletlapjes van de Deen, varkenshaas van de Deen enz. enz. Kwart voor twaalf is het stukje op de weblog gezet. Half twee: grootzeil gehesen en afgespoten. Drie uur: niets, lezen, ja dat wel. Af en toe komt een boot binnen met overwinteraars. Ook het Belgische stel dat we in Mirina, Limnos op de Cooky Kalik ontmoetten loopt binnen. Vier uur: grootzeil is droog, naar beneden en op de giek onder de maindrop huik opbergen. Die kunnen we afstrepen. Ik loop een eindje rond op de haven, inspecteer deze keer de middelste steiger, had ik nog niet gehad. Mooie bootjes hoor, daar. Ook de Belgen liggen daar. We kletsen een tijdje. Gezellig. Hij gaat inchecken op kantoor. Tegen zessen komt de “Beau” terug. Ik maak een fotootje.

Daar komt de "Beau"

Daar komt de “Beau”

Om zeven uur gesneden snijbonen, aardappeltjes, gebakken eitje en een kip cordon bleu. Het smaakt heerlijk. Na den eten doet Ingeborg spelletjes op de computer en ik rommel wat op de computer, onzin, allemaal onzin. Als ik het zat ben ga ik languit op de bank liggen lezen in een nieuwe van Tom Clancy,”Golf van Ontzetting”. Dat is te zeggen: ik val meteen in slaap. Te kwart voor tien verplaats ik die bezigheid maar naar het bed. Ingeborg ook. Wat vloog deze dag om, zeg!

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s