Woensdag 30 en donderdag 31 oktober 2013

Finike 11 en 12

Het is nou 30 oktober alweer, enne…., nou enne…..half zes werd ik wakker. Hardlopend over steiger naar de plee. Dat scheelde weinig. Ik moet een fiets hebben, we liggen echt te ver! Ondanks dat het aarzelend licht werd ging ik toch maar weer naar bed. Beetje lezen tot half negen en nu staan we ons aan te kleden in de nog koele kajuit, terwijl de zon schijnt, geen wolken; helemaal blauw die lucht. Maar het waait wel, zoals elke oggend, recht van achteren uit het noordwesten zo de kajuit in en die luchtstroom is nog tamelijk fris, zie je. In het algemeen kun je wel zeggen dat het ook in deze contreien heel langzaam koeler wordt. We gaan weer joggert eten en een banaantje. Oh ja, ik moet nog vertellen dat ik gisteravond ook nog heb gekeken naar de nieuwe Golf Variant, 7e generatie. Ik moet zeggen dat ik dat toch ook een hele mooie auto vind, hoor. Hij is dan wel een beetje duurder dan de Subaru XV, maar dan heb je toch wel een auto die van binnen heel mooi is, hoor (geen hard maar zacht plastic) en veel meer bagageruimte. Jammer van die lage zit en het ontbreken van “symmetrical all wheel drive”. Het verbruik is wel weer een stuk minder. Nou weet ik het niet meer, hoor. Godsamme, Willem, zei Ingeborg, hou toch op met dat geleuter over auto’s; we zijn aan het zeilen, ja?! Ik ben er nog niet mee klaar, da’s wel duidelijk.

Ik ga het fietsje uitpakken om het kapotte achterwiel eruit te halen en daarmee naar de Senay te gaan. Voor de zekerheid pak ik het andere fietsje ook uit de zak in de veronderstelling dat daar ook wat mee was. Blijkt dat ding toch in puike staat te verkeren?! Er zit zelfs nog lucht in de banden! Mooi, kan ik voortaan sogges op de fiets naar het toiletgebouw en straks naar de senay. Ingeborg is met Anneke naar de stad om boodschappen te doen en ik ga douchen (op de fiets). Het is zonnig en heel erg warm. Tien over twaalf: terug van de douche. Lekker gedoucht, lekker stil daar rond deze tijd; geen geboer, gerochel of geruft. Ingeborg gaat na de luns zwemmen met Anneke en ik ga naar de Senay om het achterwieltje, waaraan ook een spaak ontbreekt, te laten repareren. Binnen een half uur ben ik terug. Niet te geloven! Ik kom daar aan en zet m’n fiets neer voor de rij brommers en motoren die voor de deur staan en stap op de baas af die buiten aan een mountainbike bezig is. Can you repair….., voor ik uitgesproken ben grist ie het wiel uit mijn handen, ritst in 10 seconden de buitenband eraf, gooit de kapotte binnenband op de grond, loopt naar binnen en pakt een veel te lange spaak, maakt die op maat met een knipper en een slijpmachine, legt er een krulletje in zodat ie blijft zitten in de naaf, rijgt ‘m op zijn plek, zet het wiel in een stellage, spant alle spaken tot de slag uit de velg is, legt een nieuwe flexibele beschermring om de velg, knipt de oude binnenband in de lengte door, snijdt het ventiel eruit, plooit een nieuwe binnenband (die ondertussen “over de schutting” was gegooid door een jochie) in de oude, propt de hele zooi vaardig in de buitenband om de velg, zet de compressor aan en pompt de band keihard op, spuit wat olie in de naaf en stuitert het wiel tenslotte naar me toe. Klaar. Binnen een minuut of tien. Dat heeft ie vaker gedaan. Wat kost het? Hij schrijft het op zijn hand: ik denk eerst: 80 TL en ik geef hem een honderdje. Neeneenee, hij pakt het 50 biljet uit mijn portemonnee en gaat naar de zaak naast hem. Komt terug met 20 TL; het was niet 80 maar 30 TL (=11,10 euro). Flabbergasted verlaat ik hem. Geweldig die Senay! Fijne buurt, aardige mensen, helemaal niet zo’n rotzooi, als je goed kijkt, moeten we vaker heen. Terug op steiger zet ik het achterwiel in de fiets en ga proefrijden op mijn keiharde banden. We hebben weer actieradius!  Ik kom Ingeborg tegen, terug van zwemmen en douchen. Ze konden toch nog het water in en uit komen ondanks de verdwenen zwemtrap. Een hele kudde Nederlandse jongeren kwam bij hen kijken. Ik had ze al zien lopen toen ik naar de Senay ging. Het waren studenten van de School voor Toerisme uit Harderwijk, op studiereis. Merkwaardig, ik wist niet dat Harderwijk een school had. De rest van de dag puffen we uit van de vermoeienissen, met lezen en puzzelen en Ingeborg kijkt saves naar een film: “The Nightlistener” met Robin Williams. Ik begin aan een nieuwe van T.C.: “Ongelijke Strijd” (“Patriot Games”) en stap, met Harrison Ford voor ogen als Jack Ryan, al lezend in bed. Ik slaap heerlijk tot 04.00 uur en ga dan verder met lezen. Na het opstaan verder lezen in de kuip. Na een uurtje ga ik schrijven aan 29 oktober. Als dat klaar is weer verder lezen. Ingeborg leent de snelkookpan van Anneke en begint rond enen met het stoven van vlees. Na de luns gaat Ingeborg achtereenvolgens zwemmen met Anneke, dan lezen en puzzelen en even kijken bij de les “Aquarelleren” (dat gaat ze misschien ook wel doen) Bovendien gaat ze morgenoggend vroeg (07.30 uur!) met Anneke Yoga doen! Misschien ga ik wel kijken. Saves smullen we van het stoofvlees. Outstanding! We gaan morgen een snelkookpan kopen. Ik ga schrijven en doe 30 en 31 oktober in 1 stukje, zodat alle berichten van oktober ook werkelijk onder “oktober” vallen. Helaas heb ik geen foto’s gemaakt vandaag. De zwemtrap hangt weer terug op zijn plek. De bezieling is er een beetje uit, niet uit de zwemtrap maar uit mijn schrijfsels. Hoe moet ik dat vegeteren nou bezweren en afleren? Ik stop ermee. Ik denk dat ik maar even ga kijken naar de Mitsubishi Outlander, die hebben ook een “Hybride”. Het is 19.58 uur. Als ik nog wat heb zet ik het er later wel bij. 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

2 reacties op Woensdag 30 en donderdag 31 oktober 2013

  1. wingiv zegt:

    Heb dank, Metty en Peter! Jullie ook veel plezier daar in Holland!

    Like

  2. Metty/Peter zegt:

    Toch blijft het leuk om te lezen Willem. Ook al beleven jullie nu minder. Heb nog een goede tijd daar. Groet van Peter en Metty.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s