Zaterdag 9 november 2013

Finike 20

Half negen eruit. Meteen aan de slag: met twee spanbandjes de loopplank op zijn plek bovenop de kajuit vastgesnoerd en het juk waaraan de loopplank hing weggeborgen. Pff, is me dat werken op de vroege ochtend?! Vijf over half negen is het nu. En weer schijnt die zon; tistogwat! Tot kwart voor elf gebeurt er niets. Het is rustig, geen wind, zon, beetje lezen op de kuiprand. We gaan naar de markt en lopen even bij Anneke langs of ze ook gaat. Ja, maar eerst koffiedrinken. Da’s ook goed. Anneke is er achter gekomen dat wij een rookoventje hebben. Nou, maar dan gaan we vanmiddag toch lekker kip roken?! En dan eten we die vanavond gezellig op de “Beau” op! Dat vinden we met zijn allen een heel goed idee. Na de koffie met zijn vieren naar de markt, altijd leuk die markt. Er is een stalletje waar een mevrouw een soort van hele grote pannekoeken staat te bakken op een grote zwarte bolle plaat. Daar willen Cees en Anneke straks wat van eten, maar eerst inkopen doen. Wij stoppen de boodschappenkar bijna helemaal vol met druiven, peren, pruimen, appelen, tomaten, komkommers, noten en bij de slager halen we een plak rundvlees die we in blokken kunnen snijden, morgen, voor de BBQ. Ingeborg en Anneke kopen een zooitje kip voor de rookoven. De tijd vliegt. Voor we het weten is het lunstijd. Bij het pannekoekenvrouwtje gaan we achter het stalletje aan een tafeltje zitten en bestellen twee van die grote lappen, die ze vult met vlees en met kaas en andere ingrediënten. Er staat een bakje olijven op tafel en een bakje met kleine groene pepertjes, lijken het wel. Zijn het niet, smaken een beetje zurig maar wel lekker. Glaasje Turkse Thee erbij, heerlijk. Jazeker, heerlijk, want het smaakt mij ook voortreffelijk! Dat had ik niet gedacht, bevooroordeeld als ik altijd ben ten opzichte van buitenlands voedsel. Ik had er nog wel eentje op gekund. We moeten 10 TL betalen: 3,70 uro, nog geen uro de man!

Ze zijn er heel handig in

Ze zijn er heel handig in

Hij gaat over het geld

Hij gaat over het geld

Na deze “t.t.b.” (=Typisch Turkse Belevenis) lopen we terug. Ingeborg gaat met Anneke bij de warme bakker een brood kopen en Cees en ik lopen naar de haven. T.a.b. haal ik de rookoven tevoorschijn en inspecteer de inhoud van de doos. We hebben het ding maar één keer eerder gebruikt en dat was met Joop en Meta op de Cies eilanden in Galicië. Het ding glimt me tegemoet en hij is nog helemaal compleet. Bij de “Pothole” staat al een hele club, de Scandinaviërs, te barbecuen. Ik zet de rookoven erbij, een beetje uit de wind. Daar is Anneke met de kip, die ze eerst heeft voorgekookt. Ik heb niet meteen door hoe het ding werkt maar uiteindelijk staat ie lekker te stinken.

Het stinkt al lekker

Het stinkt al lekker

Ann keert kippies

Ann keert kippies

Na een half uurtje is het al klaar en kunnen we de boel opruimen. De rest van de middag zitten we in het zonnetje, da’s niet zo heel lang want de zon is zo verdwenen achter de bergen en dan moet de korte broek meteen uit (en de lange aan). Te 18.00 uur, het is dan al stikdonker, tijgen wij met een pan Turkse soep (voorgerecht) en Tiramisu (nagerecht) naar de “Beau” waar Anneke reeds een complete gerookte kipsalade heeft bereid. Het is heel gezellig op de gerieflijke banken in het dockhouse van de “Beau” en de kipsalade smaakt voortreffelijk. Broodjes met kruidenboter erbij, glaasje rode wijn. Tiramisu en koffie toe. Na het eten laat Cees een mooi programma zien voor de genealogie-hobby van Ingeborg. Cees houdt zich daar ook mee bezig. Het programma heet “Aldfaer”. Volgens mij moeten we dat zelf al hebben. Helaas draait het alleen op windows. We gaan straks wel kijken op de Acer of ie daar op staat. Het wordt tamelijk laat, voor ons doen dan. Te 23.00 uur breken we de bijeenkomst op. T.o.d.b. gaan we niet meteen naar bed, zijn over onze slaap heen. Dat Aldfaer programma hebben we toch niet, jammer genoeg. Het is 00.30 uur als we naar bed gaan. Het was een fijne dag. 

 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s