Zondag, 6 april 2014

Finike 9

Tien over negen. Zes april. We hebben niet gewandeld. Geen zin. Het is zondag. Ik heb van kwart voor vijf tot kwart over acht liggen lezen in “Utopia” van Lincoln Child. Het wordt spannender, zo op de helft (pag. 350). Het is een beetje betrokken buiten. Ingeborg zit te puzzelen en thee te drinken en ik zit een beetje te rommelen op de computer. Het is stil op de haven, niemand te zien. Ik heb wel al een klusje gedaan: de gebroken landvastveer van de landvast gehaald. Het langste overgebleven stuk ga ik gebruiken als knuppel. Die hang ik naast de kajuitingang, klaar voor gebruik. Kan ook tegen me gebruikt worden natuurlijk, door Ingeborg bijvoorbeeld. Het is een groot rose beest dat Ingeborg zit te puzzelen. Als ie af is krijgt ze een triomfantelijk muziekje en een applausje uit de iPad. Na de koffie gaan we op de fiets de stad in om geld uit de muur te halen. Daarna naar de “Tahtakale”, de dichtstbijzijnde super die ook een heleboel huishoudelijke spullen heeft, om een barbecue klemrooster te kopen waarmee je vissen kunt barbecuen. Ingeborg vindt daar eindelijk een mooie grote plastic emmer voor op het dek waar ze haar wasjes in kan doen. Te 11.45 uur t.o.d.b. Het is warm, mijn baardstoppels prikken van het zweten. Kleren uit. Het is zeker 25 graden buiten en in de kajuit al 20. Commotie op de steiger: een boot (“La Foret d’eau”) vertrekt. Een bescheiden gezelschap zwaait ze uit met getoeter en goede wensen. Aan de B-steiger begint Wendy vanaf de “Strømhella” a Capella een liedje te zingen. Ze is zeker blij dat ze vertrekken. Later gaat er nog eentje. Ik ga in de rubberboot liggen kijken naar de groentetuin onderwater en probeer met de bezem nog wat van de schroef af te boenen. Dat lukt niet, kan geen kracht zetten zo. Ik zal er echt in moeten. In pak, want het is te koud. Ik heb namelijk mijn rechterbeen in het water gehouden en dat hield ik niet lang vol. Ik proef ook het havenwater: het prikkelt een beetje op de tong maar het is vrijwel zoet! Krijg nou wat. Misschien valt de kokkelaangroei dan wel mee. Ik zie er ook niet zoveel zitten. Ga ik er vandaag in? Kweetniet, moet nog moed verzamelen. Zondag is Skypendag. We kletsen gezellig eerst met Ma en om half twaalf met Linda. Ze gaat volgende week op bezoek bij oma. Marijn krijgen we pas in de middag te pakken. Rianne gaat komende week alweer een keertje naar Hurghada, Egypte. Die reist wat af bij de marine! Ook Miriam spreken wij. We doen alles zonder beeld, vanwege de snelheid waarmee de MB’tjes er dan doorheen gaan. Aan het thuisfront is dus alles in orde. Ingeborg gaat de spullen klaarmaken voor de barbecue: brood, een fruitsalade, de vis volstoppen met ingrediënten, inpakken en tussen de roosters klemmen. We nemen de fles witte wijn mee die we in mei 2010 hebben gekregen van Bart: een fles Mouton Cadet van het chateau van Baron Philippe de Rothschild! Die heeft al te lang gestaan. Ik proef hem eerst: hij is goed te drinken maar het wordt tijd dat ie opgaat. Om half vijf tijgen wij samen met Wim en Jacqueline naar de barbecueplaats. Daar is het al of nog hartstikke druk. Bijna alle tafels en stoelen zijn bezet en één barbecue is al bijna uit. Ik weet het ding tot leven te wekken met hulp van Cees die er later bij komt. We doen de vissen van Wim en Jacqueline tussen ons rooster en leggen hem op de bakplaat. Binnen de kortste keren verbranden de velletjes van onze vissen en bij het verwijderen blijven de koppen aan het rooster hangen. Ze zijn gaar genoeg en ik ga ze met Ingeborg op eten. Wim neemt het bakproces voor hun vissen van me over. De forellen smaken niet gek, voor een vis bedoel ik. Er zit iets teveel tijm in en het beest beschikt over teveel graten naar mijn zin. Ik vind het maar rommelig eten zo, maar ja, je moet er gevoel voor hebben en daar mankeert het bij mij aan. We zitten voor het overige gemoedelijk aan tafel en praten met elkaar over van alles en nog wat en maken veel foto’s. De Mouton laten we ons goed smaken. We zijn de laatsten. Het is frisjes en het begint te schemeren als we terugwandelen naar de boot. Saves gebeurt er niet zo veel, tenminste niet wat ik deze keer de moeite van het vermelden waard vind. Het was een fijne dag. Hieronder de foto’s van de barbecue.DSC_0414 DSC_0419 DSC_0422 DSC_0424 DSC_0426 DSC_0428 IMG_0582 IMG_0583 DSC_0433 DSC_0437 IMG_0593

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s