Dinsdag, 10 juni 2014

Ay Eufimia 2

Te 03.00 uur ben ik de harde kuipbanken zat en kruip naast Ingeborg in de voorpunt. Ik heb al tijden geen herrie van het ankergerei gehoord, dus …. Ik slaap prachtig tot zes uur en ga er om halfzeven uit. Schrijven. Halfnegen, we gaan wandelen, hadden we afgesproken met Anneke. Het is nog niet af, doen we straks wel. Eerst wandelen, voordat het alweer bloedheet is. Je voelt de hitte al komen opzetten. Ik roei met Ingeborg naar de “Beau” en fluisterend stapt Anneke in, om Cees niet wakker te maken. Vervolgens roei ik naar het betonnen piertje waar ik een paar natte poten haal omdat ik niet oplet bij het uitstappen; het scheelt niet veel of ik ga er helemaal in. Ik kan me nog net ophijsen aan de betonnen kade, zonder schade. Lekker soppen in mijn wandelschoenen. Droogt vanzelf. We drentelen wat rond in de buurt van de haven, foto’s nemend van bloemen, uitzichten enzovoort. De weg langs de zee loopt in noordoostelijke richting dood bij een groot hotelcomplex. Onder aan die kustweg vind je een paar stenige strandjes, wit met kraakhelder water waar de gasten van de hotels een duik in zee kunnen nemen. Ik maak van bovenaf een paar fotootjes van Ann en Ing, terwijl ze zich op zo’n strandje begeven.

Planten

Planten

Bloemen

Bloemen

Uitzicht

Uitzicht

Idem

Idem

Nog eentje

Nog eentje

Langs de kust

Langs de kust

Lekker wandelen

Lekker wandelen

Poseren op het strand

Poseren op het strand

Poseren op de muur

Poseren op de muur

Even zitten, hoor

Even zitten, hoor, at the end of the road

Ansichtkaart

Ansichtkaart

Aan de haven

Aan de haven

Bij het bootje

Bij het bootje

Bij een bakkertje aan de haven kopen we een brood en twee koffiebroodjes erbij. Het wordt al warmer. We brengen Ann terug naar de “Beau” Waarom drinken we bij ons meteen niet een bakkie koffie, zegt ze. Ja, waarom niet? Cees is ook op. We willen de koffiebroodjes aansnijden. Het blijkt er maar eentje te zijn! Potverdikkie! We zijn gefopt, zeg! Anneke deelt hem in drieën, offert zichzelf op. Troost je Ann, hij was niet lekker. We zitten gezellig te kletsen over de toekomst (motorboten), over Sail Amsterdam en dat soort dingen. Heel gezellig. T.o.d.b. moet ik de rommel van vannacht nog opruimen, alle “hulpstukken” uit de kuip. Ik moet van Ingeborg het stukje van 9 juni af maken. Dat gebeurt dus niet. Ik heb er geen zin meer in. Ik ga lekker lezen onder de bimini op de kuiprand in het zoele windje, kijken naar de bootjes die één voor één afstoten van de kade. Half één eten we een heerlijk broodje ham met mosterd. Het is inmiddels heet. Ik doe de gordijntjes van de dekopbouw dicht en leg twee lange kuipkussens op de ramen van de buiskap. Ingeborg heeft het alweer gehad met die hitte, ze wil naar huis! 10 juni is de dag van de omslag. Heerlijk. Tien over twee. Het is heet. Ingeborg ligt te puffen op de bank. Ik heb een windslurf gespannen boven een dekluik, dat helpt, iets. Da’s voor het eerst dit jaar dat we op dat idee komen. Zo heet, ach, wat is het heet. Des middags gaan Anneke, Ingeborg en ik even zwemmen, afkoelen. Naar het strandje achter ons en terug. Cees duikt er even later ook in. Er zijn drie boten bijgekomen op de ankerplaats, we liggen nu met zijn zevenen. We blijven zoveel mogelijk in de schaduw. Een prachtige dag. Anneke, Cees en Ingeborg gaan boodschappen doen, we eten vanavond varkenshaas.

Ing gaat mee boodschappen doen

Ing gaat mee boodschappen doen

Daar gaan ze

Daar gaan ze

Ik zet nog een windslurf op het andere luik en daarna pak ik een nieuw boek van Ake Edwardson, een Zweedse politie-trillerschrijver, met een mystiekerige stijl. Tis even wennen. Sommigen zeggen dat hij een waardige opvolger van Henning Mankell is. Ik zie dat niet zo zitten, maar het leest lekker weg. Als de drie boodschappers terugkomen drinken we met zijn allen een drankje bij ons in de kuip. Heel gezellig worden de dag van vandaag en morgen en nog meer dingen onder de loep genomen. We gaan morgen een deurtje verder, naar Fiskardo, ongeacht de wind. Het wordt laat. Het bezoek neemt te 19.30 uur afscheid en terwijl Ingeborg eten gaat koken ga ik Rietje bellen met de GSM want via de skype is de verbinding te slecht. We hebben al zolang niets van onze zoon en schoondochter gehoord, we worden gewoon ongerust, zeg! Dat is dus onterecht want alles is prima en ok. Ze zijn nog steeds bezig ons land te verdedigen: Rietje in Den Helder en Marijn is nog steeds onderweg in Scandinavië en met zijn been gaat het ook goed. Rietje zal hem de groeten doen en hem wijzen op ons sms-je. Zijn verjaardag op 20 juni gaat ie vieren in Kiel, tijdens de Kielerwoche, nou dan weet je het wel. Ze onderzoeken ook of ze aan het eind van de zomer ons een keertje kunnen opzoeken. Dat zou wel leuk zijn. De reden dat de verbinding slecht was met de skype is gelegen in het vrolijke feit dat na exact tien dagen en een verbruik van in totaal 978 Megabyte Vodafone Griekenland (terwijl we 40 euro hebben betaald voor 5 Gigabyte gedurende een maand) wederom, voor de derde, en wat mij betreft laatste, maal besloten heeft ons te beletten verder gebruik te maken van hun diensten, tenzij ik bereid ben wederom een geldbedrag te doneren. Vanaf heden zijn we in Griekenland dus afhankelijk van free wifi-verbindingen, hetgeen de tijdigheid en actualiteit van dit weblog niet ten goede zal komen. Wij doen ons best. Hier op de ankerplaats hebben we toevallig een free hotspot dat het redelijk doet, maar niet voor de Skype. We eten pas om half negen. Saves zitten we zowat tot half elf met zijn tweetjes te babbelen in de steeds frisser wordende kuip. Ik laat de windslurf boven ons slaapkamerluik staan met de vitrage hoes over het luik en voor de rest sluiten we de boel af tegen, muggen, ratten, wespen, rovers en moordenaars. Te 23.00 uur leggen we onze vermoeide en redelijk koele hoofden op onze respectieve kussens ter ruste.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

3 reacties op Dinsdag, 10 juni 2014

  1. Linda zegt:

    Hi paps & mams, hopelijk lukt het dan om te skypen dit weekend! Ik zal ‘m zo veel mogelijk aan zetten (met name vandaag). Ik ben van plan morgen even langs oma en jullie huis te gaan. Doei!

    Like

  2. Potverdikkie, net nu ik een paar dagen op Terschelling zit en geen literatuur heb meegenomen. Wat moet ik nou lezen? 😮

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s