Woensdag, 23 juli 2014

Preveza 2

Het is al tien over half elf en ik heb nog helemaal niks gezegd tegen de Olympus Digital Voice Recorder VN-480 PC! We zijn terug in Preveza, op de thuisbasis, met allemaal bekende boten om ons heen: de “Lowlander” ligt hier, de “Nadia” en de “Passion”. Maandag komt de “Beau” er ook bij. Wel jammer dat de “Lowlander” dan op de kant staat, de “Nadia” in de haven ligt en de “Passion” misschien de Golf weer in gaat. En zo blijven we troepenbewegingen houden. Het is windstil en het heeft vanoggend zelfs al geregend. Wat hebben we allemaal al niet gedaan tot nu toe, de binnenboel, de buitenboel. De rommel van de “overstroming” is eindelijk opgeruimd. We kunnen de blik weer naar voren richten. Bijvoorbeeld: moet ik de buiskap hier laten repareren of in Nederland?

Ziet er niet uit

Ziet er niet uit

Ingeborg zit nu te lezen en ik ben reeds sinds 08.00 uur bezig met mijn verhaal van 21 juli. Een hele uitzoekerij met 88 foto’s uit de ene en 55 foto’s uit de andere camera. Het is me weer een ouwehoerverhaal geworden! Ik wor er doodziek van, zelf. Tis niet anders. Er komen deze keer erg veel foto’s bij want die zijn wel illustratief voor het verhaal en als je ze toch hebt, waarom niet, hè? Buiten is het een beetje sombertjes, “Wolks all around”, links, rechts, voor, achter. Het koelt wel lekker af. We hebben zelfs de luiken even  dicht moeten doen voor de regen en nu regent het weer! Ik ga lekker even met mijn blote bast in de motregen staan. Dat kriebelt. Koffie. Te elf uur is het stuk klaar en wil ik hem op het weblog zetten. Dat lukt niet. Ik kan de tekst niet in de admin. pagina van mijn weblog geplakt krijgen. Ik start een vraag-antwoord sessie op het forum van WordPress. Ik krijg niet de goede antwoorden (vind ik). Het is weer hetzelfde liedje: ik zet het probleem uiteen en stel mijn vraag en het enige wat je terugkrijgt zijn wedervragen. Ik vraag of ze mee kunnen kijken want dat schijnt te kunnen. Ik krijg daar geen reactie op. Ben niet blij. Ondertussen heeft Joop ook problemen met zijn nieuwe weblog, dat ik voor hem heb ingesteld. Het lukt allemaal niet zo goed vandaag met wordpress. Gelukkig is de AOW wel binnen dus we kunnen weer aardappelen en uien kopen. 13.00 uur.  Wat ik ook probeer ik krijg het stuk niet op de weblog. Ik zal het moeten overtypen terwijl ik online ben, ga ik vanavond doen. Ingeborg gaat koken en ik bereid onze expeditie van vanmiddag voor: twee keer 25 liter diesel halen en 1 keer boodschappen doen op 2 fietsen. Als Ingeborg het eten klaar heeft ligt het bootje vol met twee fietsen, een boodschappenkar enz.

We kunnen

We kunnen

We eten asperges, gesauteerde kip, gepocheerde pommes de terre, gecuissonneerde eitjes en wederom een exquise saus bestaande uit ui en zout. Tien voor drie naar de kant. Spullen uitladen, Ingeborg installeert zich met een boek en ik fiets naar de shell een eind verderop, linksaf en weer links op de hoek.

Voetjes afvegen

Voetjes afvegen

Truck met oplegger staat klaar

Truck met oplegger staat klaar

Met de vlam in de pijp

Met de vlam in de pijp

Ik krijg een pompster die zelfs niet kan tellen, da’s lastig. Ik moet met gebaren duidelijk maken dat er niet meer in moet dan dat er aan binnenruimte in de ton beschikbaar is. Geeft niks, alleen wat vlekken. Goed gevuld peddel ik weg en suis met 30 km per uur de eerste kluft af, de tweede vlak bij het strandje gaat omhoog, gaat iets langzamer. Ik lig als een blok op de weg met die aanhanger. Ik laad de can in het bootje en Ingeborg stoot mij af.

Hier til ik de can op.....

Hier til ik de can op…..

......en hier zet ik hem in het bootje

……en hier zet ik hem in het bootje

Op de “Wing IV” hevel ik de inhoud in de stuurboord tank. Ik had alles klaarliggen. Ik blijf er gelukkig bij zitten want ik hoor opeens dat de diesel in de vulpijp omhoog komt, dat kun je horen. Ik trek gauw de hevelstengel met de knikker uit het vat omhoog. Net op tijd zeg! Er zit nog een liter of drie, vier in de can en dat mik in de bakboordtank. Hop, terug naar de kant en nog een can halen.Nu heb ik een pompster die Engels spreekt. Gelukkig. Ze helpt me snel en binnen 10 minuten ben ik terug op het strandje.

Ondertussen fotografeert Ingeborg vogeltjes

Ondertussen fotografeert Ingeborg vogeltjes

Nog een tochtje naar de boot en terwijl ik binnen nog niet eens een blikje heb opengetrokken hoor ik het ruisen door de vulpijp stoppen. Hij is al leeg de can! Hoe dieper je de uitloopkant in de tank steekt hoe harder de diesel gaat stromen, weer wat geleerd. Ik heb nu 190 liter in de tanks. Nog een keer of 4 rijden en we zijn prakties vol. Andere keer. Volgende project. Ik sluit af en vaar terug zonder can naar Ingeborg. We tuigen de twee fietsen op en gaan naar de Mazoutis supermarkt, kijken wat dat is. Die is niet ver van het Shell station. We zweten peentjes.  Deze supermarkt is mooi maar niet goedkoop. Ingeborg koopt een hoop kleine zakjes met groenten en fruitdingetjes. Zes flessen water en nog wat spullen, ze hadden trouwens geeneens sinaasappelen. Terug naar de boot.

Bulkvervoer

Bulkvervoer

We zijn er bijna

We zijn er bijna

Ik heb antwoord van wordpress, geen oplossingen. Joop zit ook nog steeds in de problemen. Gelukkig ook goed nieuws; een aardig gebaar! Vodafone reageert op mijn laatste, tamelijk zure, mailtje! Ze zijn gezwicht voor mijn chantage en schenken mij als genoegdoening, overeenkomstig mijn eis, maar liefst twee kraskaarten van 20 euro elk. Ik zal dus dat mailtje overeenkomstig de afspraak niet op mijn weblog zetten! Liefhebbers kunnen op verzoek inzage krijgen in het documentje via hotmail. Lache man! Geweldige lui, daar bij Vodafone, “either you love ‘em or you hate ‘em”! I love ‘em. 23.00 uur. We zouden nog water halen vandaag. Daar is het niet meer van gekomen. Ik worstel uren voor ik 21 juli op de website heb staan. Ik moet hem eerst uitprinten en daarna online overschrijven in mijn administratie pagina. Het lijkt er goed op te komen. Er gebeuren wel rare dingen bij het bewerken. Ook Joop is de wanhoop nabij. Hij kan helemaal niks meer. Ik probeer nog wat dingen bij hem en mij lukt het wel, maar hij kan het niet zien. Ik stuur hem een mailtje met wat ik heb gedaan. Morgen verder. Er is nog wat onweersdreiging maar het heeft er alle schijn van dat het droog blijft. Bij het doen van de buitenboel voor we naar bed gaan sta ik nog een tijdje te genieten van de koele avondlucht. Wat zullen we lekker slapen vannag. Het was een fijne, productieve dag.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

4 reacties op Woensdag, 23 juli 2014

 1. Cees zegt:

  Aha, dus je hebt weer wat gekregen van Vodafone. Dan ga ik het ook weer proberen, want ik heb ook nog wat tegoed van ze.

  Like

  • wingiv zegt:

   Ja, het dubbele dus! Ik zou het zeker doen, Cees en dan wel een beetje venijnig en dreigen het internet op te gaan: succes verzekerd, nou ja, dat weet je wel inmiddels!

   Like

 2. Nico zegt:

  Hallo Willem, het heeft geholpen, de klacht bij Vodafone. Ze kunnen dus in Griekenland niet het data verbruik goed meten. Wat vreemd is. Dus ze doen maar wat, ik denk dat ze er veel aan verdienen. Immers wie gaat er nu per email reklameren. Welk email adres, voorbeeld klacht email teskt. Etc..etc… De vakantie is voorbij, laat maar houding. Je zou eens een emailtje kunnen sturen naar mevr maj Weggen bij de EU. Daarmee doe je ook mog goed werk. En je bent in eens stukken belangrijker geworden… Ingeborg gaat je met andere ogen bekijken.
  Enfin Einde bericht….

  Start nieuw bericht…
  Windslurf… Als je nu eens niets te typen hebt, maak dan een beschrijvend verhaal met fotos over je windslurf. Want wist je dat Google Zoekwoord Windslurf, je uitkomt bij ene Willem op een boot de WingIV in Griekenland. En Niet bij de regeliere watersport handel… Maarja die hebben ook geen verstand van google zoekwoorden. En moetden dus reklame bin Goole kopen.

  Je kan Ingeborg iets anders laten doe. Dan puzzelen en lezen, maar. Windslurfen laten maken voor alle type boten. Wel de goedkopere en niet de Oyster..
  Zo verdien je belasting vrij nog wat bij… Loopt het goed, dan zet je wat chinezen aan. Het werk en Ingeborg doet de administratie.

  Fotos en beschrijving… Tel de zoek requests… En is het. Meer dan 100, dan business…

  Zo ken ik iemand die per jaar 3 miljoen euro verdient op youtube met cosmetica adviezen.
  One person… Business…

  Whats. Up. Ingeborg…

  Einde verhaal…

  … – .-

  Gr Nico

  Like

  • wingiv zegt:

   Hallo Nico! Ben je daar weer? Is het nu May-Weggen? Waar is Neelie dan? Nou ja, laat maar. Ik ben geen kruisridder (alhoewel?). Ik wil helemaal niet belangrijk worden, dat ben ik al en Ingeborg kijkt helemaal niet meer naar me, laat staan met andere ogen.En dat van die windslurf? Dat geheim heb ik al prijsgegeven met al die foto’s en het geleuter erover, dus daar is niets meer aan te verdienen. Ik stel je tips wel op prijs hoor! Probleem is dat ik Ingeborg niet (meer) aan het werk kan krijgen. Het is tobben!

   Nico hou je haaks!

   Groeten,
   Willem (en Ingeborg ook wel een beetje)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s