Zaterdag, 2 augustus 2014

Komeno Bay – Lidl – Komeno Bay

Dag Datum Wind Weer
Zaterdag 2 augustus 2014 Geen wind tot 2 Bf Oost Zon
Vertrek Aankomst Logstand Motoruren
10.45 uur 12.45 uur 9251,7 (tri0/tra 3,079 ) 4432,73

Zeven uur eruit. Ik ga buiten schrijven en laat de zijflap zakken tegen de zon. Als op commando draait de boot met zijn kont naar het oosten en de zon schijnt weer in mijn gezicht en op het scherm. Zucht. Acht uur. Ik stop maar met schrijven want ik moet toch zo naar de kant om de kluiver te halen. Eerst ontbijten, Ingeborg is er ook uit. E-mails bekijken en andere dingen, voorzover V. de bijtjes doorlaat. Een nieuwe map aanmaken voor augustus, had ik nog niet gedaan. De zon schijnt lekker in mijn nek en er staat een licht westenwindje. Tis nog rustig op het water, zal niet lang meer duren. Half negen. Fruitje op, joggertje op. Theetje moet nog en dan kan ik weg. Ingeborg heeft weer een geheugensteuntje geschreven, wat ik allemaal moet doen en vragen. Ze zegt: ik geef het je maar mee, ook al vergeet je erop te kijken. Zo is het. Effe kijken, heb ik alles? Rugzak, portemonnee, karretje, wandelschoenen? Ik kijk in het bootje. Ik meen alles te zien liggen wat ik nodig heb. Ik zwaai je niet uit, hoor, roept Ingeborg die blijft zitten puzzelen. Maak je ook geen foto?! Nee, rot op met je foto, ik blijf aan de gang. En ook niet als ik terugkom? Nee, je denkt toch zeker niet dat ik op de uitkijk ga staan? Ok. Dan niet. Zo ongeveer, lieve lezers, ontstaan dan de foto-lacunes van belangrijke momenten in het verhaal. Ik stap in en wil wegvaren, de pest in. Ik geef meteen een dot gas. Shit!! De boot vliegt met een ruk naar rechts met de boeg tegen de “Wing IV” aan, terwijl ik scherp naar links stuur, hoe kan dat nou?! Een fractie van een seconde wil ik nog steeds gas gevend naar links wegkomen maar dan realiseer ik me (in die fractie van een seconde, dus best snel eigenlijk) dat de dinghy nog met de lijn aan de kikker vastzit. Een goede les: altijd eerst losgooien voor je wegvaart. Een beetje verdrietig plokker ik richting gecamoufleerde golfbreker. Ja echt, dat lijkt het net! Het is echter een heus schip dat op de uiterste kaap van onze baai afgemeerd ligt. Je moet wel goed kijken voor je de scheepscontouren in het snotje hebt.

Boot of golfbreker?

Boot of golfbreker?

Volgas varend bereik ik in een paar minuten de kade waar het een drukte van belang is op en rond de teruggekeerde charterboten. Er is nog een plek vrij en daar parkeer ik mijn bootje in. Ik gooi het vulles op de kant, mijn schoenen en het karret……..? Karretje? Had ik dat niet bij me dan? Driedubbelovergehaalde demente zeekakkelobbes!!! Vergeten. Ik had weer eens een “blank”! Ingeborg d’r schuld! Even op het briefje kijken: ja, het staat erop: karretje. Nou, dat wordt sjouwen in de bloedhitte. Ik trek mijn sokken en schoenen aan, gooi de vulles in een vuilcontainer en ga op pad. Ik zet er stevig de pas in, want dit wordt een langdurige geschiedenis. Ik arriveer met mijn tong op de schoenen bij DL Sails. Astrid zit achter de naaimachine. Ik zie mijn zak (de zeilzak met de kluivert erin) al op de grote zeiltafel liggen. Er is nog een mevrouw aan een bureautje. Ik zeg: goeiemorgen…, hèhè, da’s vermoeiend en nou moet ik dat ding nog het hele eind op mijn nek terug sjouwen want ik ben mijn karretje vergeten. Astrid praat even in het Grieks met de andere mevrouw en zegt dan tegen mij: zij wil je wel even met de auto terugbrengen. Fantastisch! Ben ik even blij dat ik mijn karretje vergeten ben! Astrid wil graag contant afrekenen. De andere mevrouw (ik ben haar naam vergeten) loopt met me mee naar buiten om de ATM aan te wijzen. Ik haal geld uit de automaat en loop terug om af te rekenen met de mevrouw aan het bureautje. Desgevraagd kan DL Sails ook mijn buiskapramen allemaal vernieuwen voor een heel schappelijke prijs. We spreken af dat ik de kap 10 augustus sogges vroeg kom brengen, dan is ie misschien dezelfde middag klaar, of anders zeker 11 augustus. Nou, jongens, dat is toch helemaal top?! Ze hoeft niet op de boot te wezen als ze de oude ramen maar heeft. Ik ben helemaal gelukkig, vergeetachtig maar gelukkig. De mevrouw brengt mij in haar autootje naar de dinghy terug. Hartelijk dank en tot ziens! Ik gooi de zeilzak, nee niet naast, maar in de rubberboot en vul de twee tankjes die we nu steeds bij ons hebben om te vullen waar we kunnen, met de slang die op de kant klaar ligt. Half tien ben ik terug op de boot. Alles is fijn verlopen. Op het karretje na dan, zegt Ingeborg. Ja. Wrijf het maar in. Heb je nog gevraagd naar de buiskap van Toos en Rimmer? Ja, daar gaan ze mee verder als de “My Fair Lady” terug is. Hoe hebben ze de scheur gerepareerd? Met naald en draad denk ik en een stukje zeil, natuurlijk, wat denk jij? We zullen het wel zien als we hem aanslaan, Ing. Had ik ook moeten vragen of ze het goed heeft gedaan?! Wat voor antwoord denk je dat je krijgt? We laten hem voorlopig in de zak want we gaan toch niet meer aan de wind zeilen. In de hondekooi vinden we met wat herschikken nog een gat waar de zeilzak in kan. Zo, volgende project: boodschappen doen bij de Lidl. Eerst koffie. De Vodafone is erg traag vandaag, net als gisteren en eergisteren. Als de dongel op groen staat laat ie mondjesmaat dingen door. Gisteravond hadden we tijdens het skypen met Linda mazzel. Tien voor half tien. Het anker gaat op want we moeten naar de Lidl, op de motor want de wind is voor de gelegenheid puur zuid. Ik laat het bootje met de motor erop achter de boot hangen en het zwemplatform blijft neer. De ketting zit over een lengte van 15 meter helemaal onder de bagger. Daarom zien we de bodem hier niet: een dikke laag prut! Goede houdgrond, dat wel! Jongens, wat een vuiligheid aan dek. Emmers water eroverheen en klaar is kees. We plokkeren in een rechte lijn af op het wrakke steigertje waar we willen landen met het bootje.

We gaan naar de Lidl!

We gaan naar de Lidl!

Anderhalve mijl varen en we zijn er. Een oud echtpaar loopt heen en weer te drentelen bij het steigertje en kijkt wat wij uit gaan vreten. Ik laat het anker in 4 meter vallen en vier 15 meter uit. Omdat alles al klaar lag en stond zitten we in een wip in het bootje en plokkeren niet naar het steigertje, want daar lig je tegen de van spijkers vergeven planken te rijden met deze wind, maar naar een stukje strand met riet erachter en trekken het bootje daar op de kant. De oudjes trekken zich, duidelijk opgelucht, terug. Met de boodschappenkar en de 1 euro steekkar (enz.) gaan we op de stoep op weg, terwijl het tegemoetkomende snelverkeer naast ons voortraast. Het is niet ver. Kijk, dat gele gebouw daar aan de overkant van de weg, met die bogen in de gevel, da’s de Lidl, dat wil zeggen: dat WAS de Lidl! Het blauw/gele uithangbord is verdwenen, kettingen hangen voor de parkeerplaatsen en de deuren zijn dicht, alleen het blauw van de kozijnen herinnert ons eraan dat hier eens de Lidl was. Godverdomme (het mag wel weer een keertje, vinnik)! Had ik het nou maar gevraagd aan Astrid voor de zekerheid. Daarom deden die oudjes zo vreemd: al heel lang is hier geen boot meer gaan ankeren om te bunkeren bij de Lidl! Wij lopen nog een jezuseind door: geen Lidl, of een supermarkt whatsoever, te bekennen. We sjokken in de landhitte terug naar ons paadje door het riet en de braamstruiken, gooien de spullen in het bootje, zeulen deze het water in en zitten binnen vijf minuten aan het tweede bakkie koffie in de kuip. Afijn we hebben (ik zeker!) onze lichaamsbeweging weer gehad! We gaan vanmiddag in Gouvia wel boodschappen doen (nog meer lichaamsbeweging). Ik sms Cees meteen dat de Lidl in Gouvia is opgeheven. Ok, sms’t Cees terug: geen Irish Coffee meer! Zij zijn onderweg naar Petriti of Kerkyra, afhankelijk van de wind. Na de koffie het anker eruit en zeilend op de genua terug naar onze ankerplek.

Mooie kust

Mooie kust

Mooie kust hier aan onze linkerhand, met terrasjes en strandjes. Misschien kunnen we met Marijn en Rietje daar ankeren en op een terrasje gaan zitten, of met het bootje erheen, zover is het niet van het hotel. Hee, kijk nou, Marijn en Rietje zijn net aangekomen. Hun boot ligt voor het hotel!

Hee, Marijn is er!

Hee, Marijn is er!

Marijn sms’t (Rietje eigenlijk) dat ie op internet naar Sturiërs zit te kijken. Ik bel hem op. Hij wil dat we de 520 OC nemen. Die Nijnt! Al gooiden we allemaal ons geld bij elkaar, dan speelden we dat nog niet klaar! We gaan lekker met een licht windje uit het oosten, 2,3 knoop over de grond. Lekker hoor! Een speedboot sleept twee mensen aan een kabel hangend in de lucht onder een gekleurde boterhammenzak. Inderdaad erg kleurig.

Kleurig

Kleurig

Tijdens ons tochtje reorganiseer ik de loop van de vallen over de lieren op de mast, dat was een zooitje. Ik kan nu de beide voorzeilen weer strak omhoog trekken. Wat een rare motorboot ligt daar vlak bij “onze” plek. Ik laat op bijna dezelfde positie als vanmorgen het anker vallen en ga aan het werk: windslurf, logboek (jazeker!) enz. Het is inmiddels weer een gekkenhuis met al dat opgeblazen meubilair dat langs vliegt. Wat een rare boot!

Snavelbekkie, lijkt wel een papegaai of ligt ie op z'n kop?

Snavelbekkie, lijkt wel een papegaai of ligt ie op z’n kop?

Het is warm in de boot. Ik ga even onder de slurf liggen. Half drie. Klaar met liggen. Ingeborg roept me wakker omdat ik anders gebroken opsta, dat is nu dus sowieso het geval. Ik ga maar een biertje drinken. Het wordt warmer in de boot: 31 graden. 16.00 uur. De windslurf waait met de onderste rand steeds over het schuin openstaande luik heen zodat ie niet meer werkt. Ik ga hem op zijn plek houden met lood, eerst met drie kilo en uiteindelijk ligt er 10 kilo op (loodgordels) en nog verschuift ie door de rukwinden, maar hij waait er in elk geval niet meer overheen.

Waar je loodgordels al niet voor kunt gebruiken

Waar je loodgordels al niet voor kunt gebruiken

18.30 uur. We zijn terug van boodschappen doen. De hele charterkade lag nu “dicht” dus ik moest een ander plekkie zoeken. In een hoek tussen de kade en een verbindingssteiger lukte dat, tegenover de duikschool. Het was gezellig druk op de kade. Met de boodschappenkar liepen we naar de “exit to the village”, gingen linksaf door het kronkelstraatje, langs DL Sails en de “grote weg” over naar waar de supermarkt staat. Het is best een grote en ze hebben alles. In de winkel kwam ik Astrid tegen. Die had desgevraagd inderdaad kunnen bevestigen dat de Lidl van die plek was verdwenen. Hij staat nu verderop langs dezelfde weg bij een driesprong met stoplichten, vlakbij Kerkyra. Misschien dat je daar nog redelijk kunt komen als je verderop langs de kust voor anker gaat en een weg door de bush bush zoekt. We kochten weer tamelijk groot in, bier voor Marijn, cola (ze lusten vast wel een Bahco), een fles witte wijn voor Rietje, veel plastic zakken met groenten en fruit, 12 eieren, varkenshaas, een kilo Goudse kaas (het lieve kind had een “ruime hand van snijden” en kon nog niet zo goed inpakken), joggert, olijven, sjips, tandpasta en een afwasborstel, nog een pak Apelia, boter waar je gezond van wordt en, last but not least: slagroom in een spuitbus, voor de Irish Coffee! De tas van de trolley zat barstenvol. Ingeborg moest twee plastic zakken zelf dragen. Zelfde weg terug. Soppend in onze schoenen. Bij het bootje kannetjes vullen met water, trolley voorin het bootje laten zakken en wegwezen. No problemo. Wat een avontuur, zeg! We eten brood met gebakken worstjes met uitjes, mayo (van Hellmann, bleh!) en ketchup. Dankzij de k. zit er wat smaak aan de volstrekt smakeloze worsjes. Ik zal de volgende keer de allerduurste nemen, als laatste test. Na den eten probeer ik dingen op het internet, het lukt steeds minder naarmate het aantal MB’s afneemt, merkwaardig. 21.50 uur. Je zult het niet geloven: Ingeborg en ik zitten wederom knus in de kuip bij het warme licht van de olielamp naar youtube filmpjes te kijken over tochten van de Sturiër Club (jazeker, die bestaat ook!) en naar rampenfilmpjes (een cementcarrier die een complete jachthaven met zijn kont en schroefwater wegvaagt!) en uiteraard even naar “X-factor Britain” video’s. Het zit namelijk zo, dat ondanks het trage tempo dit op n of andere manier toch lukte, met pauzes weliswaar, maar toch. Over anderhalf uur namelijk zijn de 15 dagen om en we hadden nog zo’n 350 MB over; die wilde ik per sé tot de laatste byte opmaken. Dat lukt. Vodafone did it! They finally “delivered”! Geweldig bedrijf! Ik ga morgenoggend meteen gratis krassen! Te 23.00 uur zijn we druk bezig met naar bed gaan. Ik doe de buitenboel in het donker. We worden een beetje kribbig. Altijd als “het leuke” is afgelopen. Ik lig alweer twee stukken achter, gek wor ik ervan. Het was een fijne dag, jammer dat we nooit wat beleven.

De track van vandaag

De track van vandaag

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

5 reacties op Zaterdag, 2 augustus 2014

 1. Nico zegt:

  Vodafone perikelen….

  Er zijn meer mensen die last hebben van eigen de oplichters praktijken van Vodafone.
  Immers ze leveren niet de juiste hoeveel data, voor een al betaald bedrag.
  De klant is niet degeen die moet meten, maar de leverancier van data. In deze vodafone.
  Krankzinnig dat het nu nog niet is opgelost.
  Onze eigen KPN kan dit wel… Waarom Vodafone dan niet.

  Een softwarefout maakt dat sommige klanten van Vodafone een verkeerde status zien over hun bundelverbruik in MyVodafone. Ook kan een sms-notificatie over het bereiken van de bundellimiet te laat binnen komen.
  Lees verder…..

  http://webwereld.nl/e-commerce/83413-softwarebug-geeft-onjuist-bundelgebruik-bij-vodafone?utm_source=+SIM&utm_medium=email&utm_campaign=20140801-16%3A00%3A09_webwereld_mobile_cron&utm_content&utm_term=_8043

  Gewoon blijven klagen, net zolang het probleem uit de wereld is.

  Have fun, enjoy sailing…

  End of message

  Nico

  Like

 2. Nico zegt:

  Iets voor jou

  Gratis ebooks

  Here’s something Amazon definitely won’t like: A new extension for Google’s Chrome web browser released earlier this month can turn the giant online retail site into a search engine for pirating ebooks.

  The extension, called LibGen, pulls data from the Library Genesis search engine, which contains tens of thousands of results to locations around the web that offer pirated media (ebooks, comics, periodicals, and more). Chrome’s app store notes that just over 800 people have downloaded the extension thus far.

  Installing the extension will add a row along the top of each Amazon book listing upon navigating to a page. The new navigation bar contains pretty basic piece of information (Author, book title, edition number, etc.) as well as links to various places where you can either download an ebook file directly or download a torrent for the book.

  Like

 3. Rimmer zegt:

  De andere mevrouw van “undercover_crf” D Sails draagt de naam Maria

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s