Zaterdag, 16 augustus 2014

Ormos Kalami 4

Rare dag, vanaf half acht ben ik aan het schrijven aan 15 augustus 2014. Wat een verhaal! Er is veel gebeurd gisteren. Zo ben ik bijvoorbeeld “geshund” door Vodafone. Vandaag ga ik op heksenjacht naar hunnie. Ik wil geen compensatie meer, tenzij het om substantiële bedragen gaat. Ik heb veel tijd nodig om op gang te komen. Buiten het verhaaltje van 15 augustus 2014 moet ik de finale e-mail die ik aan V. wil richten ook nog schrijven, in het Engels. Dat doe ik in concept op de boot, zodat ik hem meteen kan verzenden en in het bericht van 15 augustus kan zetten zodra we op de kant wifi hebben. Het hele spul wil ik dus opnemen in het bericht van 15 augustus, zowel de nog niet eerder geplaatste (black)mail van 18 juli 2014, waarmee ik de twee kraskaarten verkreeg, als deze laatste e-mail waarin ik afscheid neem van Vodafone. Het schrijven lucht op, ik lucht mijn hart. Tussendoor ga ik naar de “Thalassa” om te vragen of ze bezwaar hebben in ons weblog “te verschijnen”, neen dus, en om de foto die Frans van de Zwitserse mevrouw heeft genomen op te halen. Ik krijg een heerlijk bakkie koffie en we kletsen gezellig. Mooie boot, zo’n Hanse, lekker ruim. T.o.d.b. schrijf ik koortsachtig verder. Af en toe vind ik mezelf wel een zielige figuur, maar het voelt zo lekker, dat afzeiken van een bedriegend bedrijf. Te 13.30 uur ben ik klaar met alles en we eten een gebakken broodje met kaas en kappertjes voor we naar de kant gaan. Het is een lang verhaal geworden, veel uitzoekerij in foto’s van drie verschillende camera’s. Te 14.30 uur leggen we het rubberbootje naast de Taverna White House voor anker (geweldig deze manier van afmeren, je kunt overal gaan liggen waar je je bootje met een touw aan een steen of een boom kunt vastbinden en dat wordt door iedereen gerespecteerd) en wandelen naar de Kalami Bar, die volgens Afra een goede wifi heeft. We nemen daar een biertje (ik) en een fruit miksje (Ingeborg). Na tien minuten hebben we het bekeken, de drankjes zijn op en de verbinding is kut. Ik reken af met de guitige waard en we dwalen wat door het enige straatje van de nederzetting. Er zijn nog wat restaurantjes met wifi, maar daar is het zo druk dat als iemand flauwvalt er kans is op doden door gedrang, zoals bijvoorbeeld tijdens popconcerten. Daar wil ik mijn eigen niet aan wagen. “De wal” is hier overigens best mooi, dat moet gezegd, veel bloemetjes, kleurrijke omgeving etc. En heet. Dan maar weer naar Taverna White House. Wij installeren ons aan hetzelfde tafeltje als de vorige keer. Ik log in op de wifi van het restaurant. Het gaat hier iets beter dan in de Kalami Bar, maar het houdt nog steeds niet over. Ik raak steeds meer gemotiveerd om Vodafone eens temeer door het slijk te halen. Eerst 14 augustus erop zetten. Dat lukt! 15 augustus is een ander verhaal. Jezus, wat een marteling! “Laat deze drinkbeker aan mij voorbijgaan”, denk ik herhaaldelijk, maar het blijft bij denken want elke drinkbeker die ik (op mijn verzoek) krijg aangereikt, gaat er grif in. Er zitten ook veel mensen complete maaltijden naar binnen te werken, terwijl ze druk aan het internetten zijn (“Kijk, zie je wat we eten?! Ja, het is hier fantasties, een beetje te warm, maar het is hier mooi, oh, kijk, daar komt de ober, wacht even, blijf hangen, ik kom zo bij je terug!”). Ik kan er niks van zeggen want we hebben dat zelf ook gedaan! We hebben het best naar ons zin eigenlijk, op het terras. Hee, daar is de “Cooky”! Geweldig!

Daar is "Cooky"!

Daar is “Cooky”!

Ik loop naar de waterkant (die foto’s inladen duren toch eeuwig) en ik roep naar Henk, zodat ie weet waar we zitten. Ze zijn druk bezig met een ankerplaats zoeken en dat is in deze baai geen sinecure, weten wij inmiddels: te diep, te veel wier en idiote winden die van alle kanten komen, maar gelukkig niet stinken. Ik ga terug naar het terras en concentreer mij op het plaatsen van 15 augustus. Het lukt eenvoudigweg niet. Niet veel later komen Henk en Christine naar het terras en Cees en Anneke ook. Gezellig wordt het, zonder meer. Rob, Afra, Frans en Amelia schuiven kort aan en maken kennis met Henk en Christine.

Step into my office

Step into my office

Allemaal in het gelid

Allemaal in het gelid

Nog een fotootje op het terras

Nog een fotootje op het terras

Zij gaan al snel naar hun boot en met zijn zessen zetten wij de bijeenkomst voort. De ouzo’s, watertjes en what have you blijven aangesleept worden. Henk bestelt wat hapjes en we kletsen verder. Cees en Anneke gaan terug naar de boot en wij blijven met Henk en Christine hangen op het terras. Indringende gesprekken voeren wij. Het slot van het liedje is dat Ingeborg te 23.00 uur (plm) met Henk en Christine meevaart naar de boten. Ik blijf moederziel alleen op het terras achter om EINDELIJK EEN KEERTJE DAT F……..BERICHT VAN 15 AUGUSTUS OP DE WEBLOG TE ZETTEN! Ik zie het allemaal natuurlijk niet meer zo helder, waardoor een aantal foto’s zonder de gebruikelijke ondertitels erin terechtkomen. Nou ja, het zal wel, het is goeie! Wonder boven wonder kom ik zonder kleerscheuren of een nat pak op de boot. Wel link, zo’n computer in je rugzak, in je eentje in het donker over de gladde rotsen wadend in je rubberbootje stappen en het startkoordje zoeken in het donker, het ankertje naar binnen halen en de motor starten en zonder andere bootjes te raken in het stikdonker je eigen schip terugvinden terwijl je zowat opstijgt van de ouzo’s. Maar het lukt! Te 23.30 uur sta ik in de kajuit te lullen in de voice-recorder. Geinig, ik heb ruwweg 9 uur op terrassen gezeten om twee stukkies op het internet te zetten. Het moet toch niet gekker worden. Ondertussen waait het pittig buiten. Het slechte weer komt eraan. We gaan naar bed. Het was een fijne dag.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s