Dinsdag, 2 september 2014

Giardini Naxos 5

We zijn rechtstreeks uit bed naar kajuitbank en kuipbank gegaan om daar respectievelijk te gaan zitten puzzelen en lezen. Dat was om 07.30 uur. Afgezien van eten en koffiedrinken hebben we voornamelijk dat de hele dag gedaan. Het waaide als een gek. Veel wolken aan de lucht. De koelkast trok de batterijen leeg, die stonden af en toe op 11,97 volt. Er kwamen vandaag nog wat blusvliegtuigen overvliegen. Misschien gingen ze de Etna blussen. Er kwamen nog steeds roetsnippers en as op de boot terecht. Aan dek waaide dat weg maar in de kuip moesten we met stoffer en blik aan de gang. Om elf uur kwam er een zwemster langs met een knotje en van die “handjes” waarmee ze harder kon, terwijl er weer een “full blown storm” stond. Zuk waaien. Het gierde van de lucht maar we bleven exact op dezelfde plaats liggen. Het anker deed het voortreffelijk, ben er nog steeds verwonderd over. De 30 meter ketting strak en bijna horizontaal naar voren. Prima allemaal. Het strand zag er een stuk leger uit dan zondag en we horen weinig tot niets. Terwijl ik las was Ingeborg een paar uurtjes aan de gang gegaan met het uitschrijven van een “interview” dat zij een tijd terug met Paul en Miriam met Tante Loes en neef Wubbo hebben gehad. Tante Loes is 99 zie je en kon nog dingen vertellen over de familie die Ingeborg en Miriam graag wilden weten; een “walk down memory lane” dus. Waar zo’n Olympus Digital Voice Recorder VN 480 PC al niet goed voor is! Ze had zo’n anderhalf uur aan materiaal. Ach, het houdt je van de straat. En dat was letterlijk het geval. We zijn niet aan de kant geweest deze dag. Terwijl zij daarmee bezig was kon ik hem niet gebruiken maar er gebeurde toch niks, dus dat maakte niet uit. Eens kijken, wat was er nog meer. Oh ja, de kouwe kip raakte op. De zon scheen tussen de wolken door en het bleef maar waaien als de pieten. Des middags draaide de wind naar het noordoosten om even later hortend en stotend te ruimen over het hele kompas heen naar het noordwesten. Gek wor je er van. De wind en de golven gingen dus weer tegen elkaar opstaan. Cees marifoneerde dat TIM nu bij hem geflikt heeft wat Vodafone bij mij geflikt heeft: geen internet meer! Later, toen de wind wat ging liggen, ben ik even langs geroeid om een stickie te brengen (en te halen). Ik had mijn dongel meegenomen, of zij die misschien nodig hadden voor enig dringend internetwerk? Dat was niet het geval. Cees was bezig met zijn teakdek. God, wat is die gozer kaal! Te 17.00 uur had ik mijn boek uit. Was leuk. Te 18.00 uur ben ik op bed gaan liggen en heb een uurtje liggen doezelen. Slapen kon ik niet. Te 19.00 uur lagen we wederom steeds harder te wobbelen. We aten een heerlijk bordje met Kidney bonen, een augurkje, uitje, beetje Griekse salade, en een stukje varkensfilet, het laatste. Ik heb er de enige foto van vandaag van gemaakt, dat fleurt de pagina wat op.

Lekker hapje

Lekker hapje

Saves ben ik bezig geweest met het verhaaltje van 1 september, met dank aan Anneke want bijna alle foto’s zijn door haar en/of met haar camera gemaakt. Ingeborg hield het niet meer en ging te 21.30 uur al te kooi. Ik volgde te 22.45 uur. Het was een fijne dag van “Dolce far niente”.

(Lastig hoor, dat schrijven in de (voltooid) verleden tijd, maar ik dacht, kom, laat ik het eens proberen)

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s