Donderdag, 25 september 2014

Siracusa 3

Zeven uur. Het regent al sinds vanmorgen halfvier. Toen druppelde het een beetje, nu regent het gestaag. Tijdenlang ben ik blijven liggen, maar nu is het toch wel tijd om er uit te gaan. Dit is bijzonder bar. Jammer hoor, wat we nu meemaken. De boot wordt wel goed schoongespoeld, da’s een voordeel. Ik denk dat het weer vanaf nu gaat veranderen: lagere temperaturen, vaker harde wind en dat soort dingen. De herfst zet in. Half acht. Zo lang als het nu regent hebben we nog niet meegemaakt dit seizoen. Het regent nu al uren en de lucht is helemaal betrokken. Het is gewoon donker, lijkt wel of de zon nog moet opkomen, volkomen grauw en grijs, onvoorstelbaar. Lin, wees maar blij dat je thuis bent! Vijf voor half negen. Ingeborg is nu ook maar uit bed gekomen, ze is gewoon doorgeslapen (en doorgelegen) omdat het zo lang donker bleef. Cees heeft een buurman van 32.000 ton gekregen: vanoggend is een cruiseschip de baai ingevaren en hij ligt middenin voor anker. Ondanks het slechte weer varen de tenders af en aan tussen het schip en de stad om de toeristen heen en weer te brengen. Wat een pokkeweer! De puntige golfjes worden door de regen platgeslagen, een wit waas van opspattende regendruppels hangt over het water. Tis weer eens wat anders.

Het lijkt wel een zwart wit foto

Het lijkt wel een zwart wit foto

Dit is helemaal bar!

Dit is helemaal bar!

Regen

Regen

Regen

Regen

Het is niet koud maar in ieder geval een stuk frisser dan gisteren! Kwart over negen begint het te onweren en steekt de wind op. Een soort van noodweer, zeg maar. We zitten droog en liggen stevig vast dus er kan niet veel gebeuren. De accu’s worden een beetje uitgeput door alle stroomtrekkers, de zonnepanelen trekken het nu natuurlijk niet meer. Straks als het opknapt maar de Honda generator tevoorschijn halen. Ik ga nu de dongel in de computer steken en eens zien of iet het nu eindelijk wel doet. Jawel! Floep, floep, daar is de homepage van TIM met de mededeling dat ik 5 GB tegoed heb. Tot 13 oktober kunnen we bijna 300 MB per dag opmaken; gaat lukken. De hele oggend ben ik verder bezig met drie stukkies op de weblog zetten, hebben zullie weer wat te lezen. Twee keer koffie gehad. Even bij de “Beau” kijken of ze misschien vanmiddag een borreltje bij ons komen drinken. Maar voor ik daar aan toe ben begrijp ik dat Hanny en Guido vandaag al naar Nederland terugvliegen. Ik was een dag in de war. Nou, in dat geval : goeie en voorspoedige terugreis! (later hoorden wij dat het niet zo voorspoedig ging: vertraging, koffer van Hanny nog niet terecht, vliegtuig gemist in Rome, koffer van Guido ook weg en zeer laat landen in Brussel, waardoor ze bijna ook nog de bul-uitreiking aan hun zoon misten! Hoeveel pech kun je hebben!!). Cees en Ann gaan hen wegbrengen naar het busstation aan het eind van de Corso Umberto II, want ze gaan met de bus naar Catania.

Guido en Hanny gaan naar huis

Guido en Hanny gaan naar huis

Daar gaan ze

Daar gaan ze

Doei! Goeie reis!

Doei! Goeie reis!

13.00 uur. Heerlijk broodje gezond gegeten. De verbinding van TIM is momenteel weer slecht. Ik sluit em maar af, misschien is de dongel te heet geworden. Kwart voor twee zet ik de generator aan want het vlees dreigt te ontdooien in de koelkast. Daar ben je altijd weer een kwartiertje mee bezig, leuk hoor. Het cruiseschip ligt er nog steeds. De lucht is wel veranderd. Het is droog maar het blijft dreigen. O nee, toch niet, het begint weer te regenen. Even een luik dichtdoen. Kwart over twee. Ik ga lezen buiten, het kan nu wel. Het is nog steeds somber en de wind is zuidwest (4 tot 5 Bf denk ik). Niet fijn. Omdat ik in de uitlaatgassen van de Honda zit ga ik weer naar binnen. 16.00 uur. De Honda doe ik uit. Hij heeft 2 uur en een kwartier gedraaid en de accu’s zitten redelijk vol. Ik ga een foto maken om het verschil te laten zien met daarstraks.

Het is eventjes zonnig

Het is eventjes zonnig

Idem

Idem

Voor de rest zitten we te lezen.Half vijf. Ze komen eraan! Gauw, Ing, trek een broek en een t-shirt aan, ze komen eraan! Cees en Ann komen palaveren over wanneer we verder trekken. We drinken een biertje en een wijntje. Cees en ik kijken naar de weerberichten. Hij doet alles met zogenaamde apps, die heb ik helemaal niet, kan ook niet, ik heb een gewone telefoon om mee te bellen. Het rare is dat je op de Mac geen apps kan installeren. Die Steve toch. We vergelijken onze weerberichten. Ik heb sinds gisteren een nieuwe: de metoffice, een Brits geval, misschien klopt die beter dan Windfinder. Zaterdag gaat het hard waaien. We zijn het erover eens dat we zondag het beste kunnen vertrekken naar Porto Palo en daar bekijken we het wel weer. Ik will niet vóór 1 oktober in Licata zijn in ieder geval anders moet je per dag liggeld betalen. Het contract gaat 1 oktober in en loopt tot 1 mei 2015. Verder hebben we gezellig geborreld en gebabbeld. We zien het cruiseschip vertrekken. Hij had wat problemen met zijn anker, om dat in de kluis te krijgen. Kwart voor zeven. Ingeborg gaat eten maken. Griekse salade; we krijgen er maar niet genoeg van. Binnenkort groeien er tomaten in mijn oren en komt er een komkommer uit mijn navel. Tien over elf saves. Ik heb weer een stukkie geschreven! 23 september. Da’s de vierde die ik op één dag op de weblog zet, ik weet niet zeker of dat een record is. Het is windstil, totaal blak, we liggen alle kanten op te draaien. Ik hoop maar dat dat geen problemen oplevert met de motorboot buurman. 23.55 uur. Klaar met computeren (ik) en puzzelen (Ingeborg). Naar bed. We zijn niet naar de kant geweest vandaag.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

4 reacties op Donderdag, 25 september 2014

 1. C.l.m.gremmen. zegt:

  Bij ons op Lefkas ( Poros baai ) was het donderdagmiddag, avond en nacht ook aanhoudend regen, gelukkig vrijdag onze laatste dag toch nog aardig weer. Zijn na een voorspoedige reis weer terug in Weesp.

  Like

 2. Guido en Hanny zegt:

  Hallo Willem en Ingeborg,

  Na een zeer vermoeiende reis en bijzondere dag nu thuis maar nog steeds zonder bagage. Twee koffers in een reis kwijtraken is wel erg veel van het goede. Vandaag zou er een (grijze of blauwe ?) tussen 11 en 4 gebracht worden. Het is nu drie uur. Spannend.
  Dankzij de kleding van Ingeborg ben ik niet “gesmolten” en heb toch nog kunnen genieten van onze dagen aan boord. Dank daarvoor. Gezellig jullie nu “in het wild” ontmoet te hebben.
  Tot ziens en een goede vaart naar de winterhaven.

  Hartelijke groet
  Hanny en Guido

  Like

  • wingiv zegt:

   Jullie hebben wel erg veel pech gehad, ongelooflijk! Wij leven met jullie mee. Graag gedaan, hoor, dat van die kleding! Wij vonden het ook leuk jullie te hebben ontmoet. Bedankt en misschien tot ziens in Nederland!

   Groetjes,
   Willem en Ingeborg

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s