Woensdag, 8 april 2015

Licata 8

Het is zo koud in de kajuit dat ik steeds in mijn handen moet blazen om ze een beetje te verwarmen. Half negen is het. We hebben de hele nacht geslapen op twee uurtjes na volgens Ingeborg, ik weet van niks. Dat betekent dat ik minstens acht uur heb geslapen. Twaalf graden is het in de boot en het wil maar niet warmer worden, stervenskoud, zo ervaar ik het, maar ik zit ook stil. Ik heb twee paar sokken aan. Het moet niet gekker worden. Eigenlijk moet de kachel aan. Nou, dat kan, zegt Ing, we hebben toch dat elektrieke ding? Ach, doe maar niet. Ik krijg zo hete thee, daar kan ik mooi mijn voeten aan warmen. Kwart voor tien. Stukkie van 6 april geschreven, alsnog, en op de weblog gezet (met koekel kroom). Nu moet ik 7 april nog doen, de dag van gisteren dus. Ondertussen heb ik koffie besteld bij Ingeborg en wat zit die te doen?! Ik had al gezegd dat ik het er niet meer over zou hebben, maar ja, als dat nou toch echt het enige is wat ze doet, buiten wat klussen hier en daar, ja, dan, dan, dan, dan moet ik dat toch wel noemen steeds, verdikkeme! Je weet hoe dat werkt bij mij; als ik niks heb om over te schrijven, dan schrijf ik evengoed over niks! Letters moeten er komen, als er geen letters zijn, is er niks. Foto’s maken we tegenwoordig ook al haast niet meer. Kwart voor tien. Ik vergeet bijna te vermelden dat het in de boot nog steeds handenblazen koud is (14 graden nu, dat schiet lekker op). Ik heb vier lagen kleding aan. Het maffe is dat de zon volop schijnt buiten, weinig wolkjes en dergelijke, boven land een paar schaapjes en er staat een landwind, noord dus en koud dus. Hij staat de kuip in, dus de schutbordjes moeten erin blijven, wat een narigheid, daar kwamen we niet voor! Had ik al gezegd dat ik dankzij Cees Goegel Chroom heb gedownload en daardoor weer wel op de website terecht kan? Het vervelende is echter dat ik dan niet vanuit de administratie van mijn weblog het gehele bericht inclusief foto’s kan kopieëren naar Pages. Alleen de tekst komt over. Met Safari kon ik dat wel zie je. Dit levert voor mij heel veel problemen op bij het maken van papieren boeken van de website, dus ik moet dat in orde zien te krijgen. Vijf over half elf. We zitten nog steeds binnen. Het kwik stijgt: 17 graden al! Verder gebeurt er niets. Het waait pittig, de wind zoeft om de boot. Wat bankzaken geregeld, onverkwikkelijke, maar dat hoort bij banken, onverkwikkelijk. Tien over elf. We gaan effe wandelen, een beetje beweging nemen. De zon is nu ook weg, nou dat weer. Tien over twaalf. We komen van het winkelcentrum, hebben ons in de Conad even georiënteerd op wat ze hebben en wat te duur is. We hebben kookroom ontdekt! Verder kon er na gisteren alleen een broodje en een pak tosti-brood vanaf.

We bekijken alles

We bekijken alles

Maar we kopen (praktisch) niks

Maar we kopen (praktisch) niks

We koesteren ons achter het centrum, uit de wind, in het zonnetje, dat nu weer wel schijnt. Dan is het wel lekker. 13.00 uur. We hebben gegeten. Na den eten ga ik klussen. Ik vervang een dingetje aan de stuurpaal dat te maken heeft met de stuurautomaat. Het is een beginnetje. Er ligt nog een lange klussenlijst klaar. Ik kijk ook even naar de morsebediening aan de stuurpaal, haal de vieze ducttape resten weg en denk na over een meer structurele oplossing. Ik weet wel iets, maar dat kan ik alleen thuis doen. Voorlopig blijft het bij schoonmaken, smeren en opnieuw intapen.

Dit destijds zelfgemaakte prikkie......

Dit destijds zelfgemaakte prikkie……

.......zat in dat stuk hout (voor de stuurautomaat), maar nu is het pas echt mooi (na 7 jaar)

…….zat in dat stuk hout (voor de stuurautomaat), maar nu is het pas echt mooi (na 7 jaar)

Ziet er toch goed uit?

Ziet er toch goed uit?

Werk in uitvoering, dat zie je zo

Werk in uitvoering, dat zie je zo

Idem

Idem

Lekker knutselen

Lekker knutselen

Eenvoudige klusjes, om te beginnen

Eenvoudige klusjes, om te beginnen

Thuis maak ik het wel helemaal in orde

Thuis maak ik het wel helemaal in orde

Ik ben evengoed lekker een paar uurtjes bezig. Inmiddels waait de stront van de dijk. We hebben de hele dag al de kuiptent op staan. Aan het eind van de middag komen Cees en Anneke langs. We drinken gezellig een borreltje met een hapje erbij. Ingeborg en Anneke nemen de recente wederzijdse arbeidservaringen in het onderwijs door en Cees duikt in mijn probleem met Safari en WordPress, aan de hand van alle instellingen op mijn computer. De conclusie moet luiden dat het aan WordPress ligt (daar gaan zij het ongetwijfeld niet mee eens zijn!). Ik zal via Goegel Chroom de discussie openen met WordPress. Saves eten wij een bal gehak met sla, lekker hoor. Neen, geen piepers! De bal was veerkrachtig, doch smakelijk. De sla ook, mits vermengd met een geel, romig goedje uit een schudfles. Te 20.00 uur sterven wij het alweer af van de kou, Joop, ja je leest het goed, we liggen helemaal niet in de zon! Gek word ik er van. Dubbele sokken, 4 lagen en hete koffie, dat is het recept voor vanavond. Ik ga in de slag met WordPress. Ik druk de letterlijke chat sessies hieronder integraal af. Lijkt me wel leuk (voor de liefhebber).

wingiv:

Dear Happy people,  I am not so happy right now myself. For a few days now I am trying hard to reach my blog on wordpress with Safari, my main browser ( I am working on a MacAir). All in vain. All other websites I can approach, except the ones supported by wordpress. Right now i am working with Google Chrome, but that browser does not allow me to copy content including pictures (photos) to pages, which function is paramount to me.  A friend of mine who knows a lot of these things has tried to solve the problem by looking into my settings, but he came to the conclusion that the problem should be lying with WordPress. Please, help me to get things right. If need be prove my friend wrong, but be clear, specific and, above all, in layman’s terms! 

Thankfully yours up front,  with kind regards: 

Willem Brandenburg,  
http://www.wingiv.wordpress.com, 
w.brandenburg@hotmail.com.

Pam: Hi there!

Pam: Let me take a few moments to read over your message.

wingiv: OK

Pam: Is this the site you are having trouble accessing?

Pam: https://wingiv.wordpress.com/

wingiv: THAT IS CORRECT

Pam: It’s possible that it could be an issue with your network. I might have to get some information from you that is rather technical…

wingiv: Oh dear, well, let’s try!

Pam: I assume your friend already cleared your browser’s cache? https://en.support.wordpress.com/browser-issues/#clearing-your-browser-cache

Pam: When you say you are trying to copy images to pages, do you mean upload them?

wingiv: No, i simply select all and copy them to a new empty page  and then get the text including images. No uploading as far as I understand.

Pam: You actually do have to upload the images, you can’t paste them into a new post.

Pam: Where are you selecting them from?

wingiv: You don’t understand: when i have uploaded my pictures into the admin environment of my blog i include them in my blogcontent and AFTER THAT i copy the complete post, including images as is, and paste them into a new page (“Pages” from Mac (Jobs), the equivalent of “Word” (Gates), you know?)

Pam: So you’re pasting the content of your blog into a word processor?

wingiv: To be exact: I copy the post in the admin environment

Pam: Yes.

wingiv: Are you familiar with the software “Word” in microsoft? Apple has a similar software called: “Pages”

Pam: Yes.

Pam: So you’re saying you can’t paste into Pages?

wingiv: No, I am saying that I have this problem in Google Chrome and that is the reason I want my connection with WordPress back in SAFARI! I DON.T HAVE ANY CONNECTION WITH WORDPRESS IN SAFARI AND I HAVE TO USE (RELUCTANTLY) CHROME TO UPLOAD MY POSTS, WITH THE PROBLEMS OCCURRING AFOREMENTIONED!

Pam: Okay, then let’s forget that part.

Pam: Is your version of Safari up to date?

wingiv: I should think so!

Pam: Okay, well, since your site is working in Chrome, it’s more than likely a browser issue, and not a network issue.

Pam: I suggest going through the steps on this page: http://en.support.wordpress.com/browser-issues/

Pam: Clearing the cache, and the WordPress.com cookies.

Pam: If you continue to have any issues, let us know and we can investigate further.

wingiv: Ok, thank you so far. I’ll try my best!

Pam: You’re welcome!

wingiv: By the way, can i do that on chrome?

Pam: You can, yes.

wingiv: Ok, thanks

Pam: My pleasure!

– – – – – – – – – – –

wingiv: Hello Pam,

Elizabeth: Hi there! I’m not Pam, but happy to help. 🙂

wingiv: I did what you said, still no result, sorry i mean elizabeth. Hope you have the log of Pam because it’s a hell of a lot to explain otherwise, i am only dutch you know!

Elizabeth: Ok, let me take a look here

Elizabeth: Ok, I’ve reviewed your transcript and it looks like you were having some issues in Safari

wingiv: that’s correct

Elizabeth: And it’s that you can’t access this site? https://wingiv.wordpress.com/

wingiv: that’s correct

Elizabeth: What happens when you try to go to it?

wingiv: nothing, that’s the point!

Elizabeth: But by nothing, do you mean you get a blank white screen? Do you get any kind of error message? If so, what’s the exact error?

Elizabeth: Did I lose you?

wingiv: No I had to gather my thoughts (IK ZAG FRANZ KAFKA LANGSKOMEN!). Ok, i’ll give it a try: when i give in the adress: http://www.wingiv.wordpress.com, a thin blue line under the adress goes from left to right, only 3 cm, and the page under it stays blank and says completely nothing,  whereas with all the other adresses of sites,blogs (other than wordpress) go all the way and deliver a normal page, which one might expect. Again, all this i am experiencing with SAFARI. I am now working with google, otherwise this chat would not be possible

Elizabeth: Ok, so it sounds like it gets stuck on loading. In Safari, can you go to Safari->About Safari and tell me what version number is in that information box, please?

wingiv: Ok, just a moment

wingiv: Like this?: Versie 8.0.4 (10600.4.10.7)

Elizabeth: Yes! Thank you. That’s fine. Now can you please go to Safari->Preferences->Extensions and let me know if there are any active extensions listed there?

wingiv: not a single one is there!

Elizabeth: Can you load this blog in Safari? https://steviefm.wordpress.com

Elizabeth: Or does it get stuck with the blue line, too?

wingiv: I will try, just a moment

wingiv: I have tried, same result

Elizabeth: Ok, and now can you try http://www.nytimes.com

Elizabeth: Also in Safari?

wingiv: ok, will do

wingiv: nothing is happening

Elizabeth: Ok, it seems like your Safari browser is simply not functioning. This isn’t a WordPress.com problem. It sounds like slow internet connection to me, but that can’t be it because everything works in Chrome

Elizabeth: But I’m not really sure what else to look into from here, because you just cannot load sites in Safari.

wingiv: But i can still get facebook, my bank accounts, the weather report sites etc. in Safari. How is this possible?

Elizabeth: I don’t know! It’s odd.

Elizabeth: Maybe those sites are cached because you’ve visited them in the past and so they load quickly? And everything else is just loading extremely slowly?

Elizabeth: You could try uninstalling and reinstalling Safari

wingiv: Well, i’ll think about that last one, thanks anyway for your support. If you could come up with more (developments?) you’re welcome on my email. Thanks and goodnight.

Elizabeth: You’re welcome! Let us know if you have any other issues. And also if you figure this out! I’m curious what it could be.

wingiv: I will, bye

– – – – – – – – – –

wingiv: Hello

Daniel – WordPress.com: Hi there! How can I help you?

wingiv: Elizabeth, still there? Oh no, Daniel, ok.

Daniel – WordPress.com: Yep! 🙂 What can I do for you?

wingiv: I just saw that http://www.nytimes.com did come through, whereas http://www.steviefm.wordpress.com did not. Does this change anything about the conclusions?

Daniel – WordPress.com: I’ve reviewed your two previous chats with Pam and Elizabeth. It seems like they’ve covered all possible options regarding your Safari browser. The latest suggestion was to uninstall the current version, and then install the newest one. Have you done that as well?

wingiv: No not yet, i thought this last discovery was worth mentioning, if not i’ll try the big change

Daniel – WordPress.com: It was just a test to check whether there’s a difference in the loading of the two sites. Loading the first one should mean that you are able to load the second for the most part, but that’s not the case. It’s clearly browser-specific. My guess is that something in your browser’s settings is preventing you from fully loading the site. The best way to approach this would be to reinstall your browser, or use an alternative one.

wingiv: As regarding as to your last suggestion: i figured that one out already myself today, that’s the whole reason that i can communicate with you anyway. As to the first suggestion: i will get to it. Goodnight and thanks anyway.

Daniel – WordPress.com: Sure thing. Have a good day!

– – – – – – – – – –
EINDE –

Wat een drama! Helemaal niet leuk dus eigenlijk. Je reinste KAFKA. Geen houvast meer in deze wereld. Je schiet er geen moer mee op. Zie je wel: het ligt niet aan WordPress!? Ik begrijp nu pas goed waarom mijn moeder niet meer aan een computer wil beginnen. Ik heb zin om ook weer terug te keren tot het Chinese telraam en de ouderwetse telefoon, jammer dat ik dan niemand heb om normaal mee te telefoneren: het is volstrekt onmogelijk een telefonisch gesprek te hebben met WordPress, geen telefoonnummer te vinden, net als bij de veiling website Catawiki om maar eens wat te noemen; alles gaat met chats of mails, forums of supportgroepen of weet ik veel. Schijtziek word ik ervan! Ik ben toch maar beleefd gebleven anders kom je helemaal nergens, alhoewel dat hier niets had uitgemaakt. Het geval wil dat ik eens keek of er updates waren in de “store” van Apple. En ja hoor, een heuse herstel update van het hele besturingssysteem (Yosemite OSX, update 10.10.3). Dat gaat me dus wel 2,3 Gigabyte kosten! Zucht. Ik doe het toch maar. De computer gaat tot diep in de nacht staan stampen bij de ingang van de kajuit, vanwege “de traagheid van het bestaan”. U begrijpt het al: deze avond komt van schrijven niks terecht. Morgenoggend maar. Buiten is het donker en werkelijk onguur vanwege de te lage temperatuur. Ik haal de slotbrug op en sluit de poort. De computer staat te stampen en blijft zeggen dat het nog anderhalf uur duurt. Daar wacht ik niet op en ga naar bed, laat maar rammelen dat ding. Ingeborg is het al lang zat en probeert het bed voor te verwarmen, hetgeen ik bijzonder waardeer. Uiteindelijk is het pas 22.30 uur als ik naar bed ga, mijn hele, nieuwe, ritme loopt in de war. Ik hou mijn dubbele sokken aan. Ze kunnen me wat.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

2 reacties op Woensdag, 8 april 2015

 1. Linda zegt:

  Hopelijk nu al wat warmer bij jullie? Bij ons vandaag uitzonderlijk warm: circa 21 graden en volop zon!
  Wat een toestand met die WordPress lui zeg. Ben benieuwd of het laten stampen van je kompjoeter heeft geholpen…

  Like

  • wingiv zegt:

   Als je effe wacht, kun je dat zo lezen. Het is hier snags, sogges en saves hartstikke koud, met name als het waait. Jullie boffen maar, daar in Nederland!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s