Vrijdag, 10 april 2015

Licata 10

Vijf over acht, prachtige dag, koud. Goed geslapen. Schrijven. Akelige bankzaken, nu in orde. Ik heb al anderhalve pagina over niks; kan ik. Weet je wat, ik ga even kijken, met het fototoestel, of de diesel/waterflessen al zijn opgehaald. En ja hoor, ze staan er nog. Ik maak een foto voor bij het verhaaltje van gisteren. Als ze gaan lekken is het mijn verantwoording niet meer, ik heb ze gewaarschuwd. Ik ga morgen nog een keer kijken. Als ze er dan nog staan wijs ik ze daar voor de laatste keer op. Tijdens dat wandelingetje merk ik goed dat het bijzonder koud is; ik had mijn muts op moeten zetten. Er staat niet eens veel wind maar de verkillingsfactor is groot. In de boot trek ik een dikke winterjas aan over vier lagen kleding en ga verder met schrijven. Ik weet wel dat ik met deze kou niet weg ga hier. Negen uur. De zon schijnt volop. Stukkie is klaar. Ik zie dat de batterijen van de V.R. bijna leeg zijn. Ingeborg kan weer puzzelen; de lijm is van haar vingertoppen gesleten. Thee gehad, joggertje, fruitje. We blijven binnen vandaag, of het zou moeten zijn om te gaan schaatsen. Half elf. Koffie gehad met een stukje choco cake van de Lidl. Bootje ligt nog te drogen.

Het zit aardig dicht, alhoewel "aardig" niet genoeg is natuurlijk

Het zit aardig dicht, alhoewel “aardig” niet genoeg is natuurlijk

Ik krijg weer een idee: ik ga de kopse bovenkant van de spiegel, waar het motortje ophangt beplakken met stevige rubberstrips, die ik nog heb. Ja, dat ga ik doen! Goed plan (stond niet op de lijst)! Maar eerst een wandeling op de grote pier. We doen dat tegen elven, want dan drinken ze koffie op de “Beau”. Daar gaan we dus daar eerst langs. Cees is bezig met een klein schuurmachientje al het houtwerk rond de kajuitingang en de stuurstand in de cockpit te schuren, handig dingetje met allemaal kleine hulpstukjes voor hoekjes en gaatjes, moet ik ook hebben. Cees onderbreekt noodgedwongen zijn klus.

Even pauze

Even pauze

Ann zet een heerlijke cappuccino. Na een tweede bakje gaan we met zijn drieen op de pier wandelen, Cees werkt verder. De temperatuur is inmiddels een stuk verbeterd. We wandelen tot het eind van de pier en terug, fotootjes makend en gezellig kletsend.

De pier

De pier

Licata vanaf de pier

Licata vanaf de pier

Lange pier

Lange pier

Licata vanaf de pier

Licata vanaf de pier

Poseren op de pier

Poseren op de pier

Poezen op de pier

Poezen op de pier

Vrijstaande woning met riant uitzicht

Vrijstaande woning op de pier, met riant uitzicht rondom

Wat een pier!

Wat een pier!

Allemaal beton

Allemaal beton

Ingeborg en Anneke spreken af des middags boodschappen te gaan doen in de Conad, waarna wij teruglopen naar de boot, alwaar ik mijn voorgenomen werkzaamheden ter hand neem. Het plakken van de rubberstrip op de spiegel van het bootje is binnen een half uur gepiept. Loodblokken erop om goed aan te drukken en klaar is kees.

Loodblokken om aan te drukken

Loodblokken om aan te drukken

Daarna pakken we een klus van de lijst: de bakboords hondekooi leeghalen, schoonmaken en bekijken wat weg kan. Dat “verkopen” we dan in de “Jumble Sale” die morgen te 11.00 uur bij de sjeudeboelbaan wordt gehouden. Maar eerst fiets ik nog even naar Cees want ik had beloofd met onze luchtpomp te proberen zijn verstopte gootstenen door te blazen. Helaas, de hulpstukken passen niet zo goed en het mislukt. Hij zal toch te water moeten om in de gaatjes te poeren. Morgenmiddag gaat ie dat doen met onze duikflessen en lange luchtslang. We spreken ook af dat Cees bij mij komt kijken naar de motorurenteller en het elektriek van de boiler, wanneer zien we nog wel. Zo helpen we mekaar de winter door. T.o.d.b. duiken we in het achteronder en slepen alles uit de hondekooi, niet alleen om te sorteren en schoon te maken maar ook om bij het roerkwadrant te kunnen komen, zodat ik die kan inspecteren. Wat een teringzooi!

We hebben veel spullen

We hebben veel spullen

De kapotte pijpenbundel, die ik bewaarde als een soort trofee, gaat de container in. Twee waterpompjes van Shurflo of zoiets gaan morgen in de verkoop (en anders de container in). De oude zwemtrap van vóór het zwemplatform gaat er ook uit, die ligt alleen maar ballast te wezen. Ik haal de starre duikvlag van de bezemsteel, die ik achter in een koker aan de spiegel van de rubberboot kan steken, als we onder de bijboot aan het duiken zijn (!). Die heffen we dus ook op; nooit gebruikt. Ik had ooit eens klapbare wielen gemaakt op aluminium profielen voor de rubberboot. Nooit gebruikt, die haal ik ook uit elkaar. Een 7 liter duikfles die ik ooit eens als reserve kocht van een medelid van de zeilvereniging gooi ik er ook uit: voor de liefhebber. Dat ruimt aardig op, zeg! Hadden we eerder moeten doen. Voor een deel gooien we de ruimte weer vol, o.a. met de verfspullen die nog rondzwierven.

Voor een deel staat ie weer vol

Voor een deel staat het weer vol

Morgen kijk ik wel naar het roerkwadrant, de stuitnokken, de kabels, de klemmen, als controle en dan kan de rest er ook weer in. Vijf over half vijf. Ingeborg is naar de winkel en ik rust even uit op de langsbank (ik mag niet verder, voor het geval ik iets verkeerd doe). Ik maak ook een fotootje van de rubberstrip op her bootje, het “gereed product”.

Zie je die rubberstrip? (en de klaarliggende koopwaar?)

Zie je die rubberstrip? (en de klaarliggende koopwaar?)

Kwart over vijf komt Ingeborg met vissticks terug en kunnen we verder. Het ergste ruimen we op, de rest komt morgen. Zeven uur. We eten vissticks. Lekker hoor, met een bak sla en een gekookt eitje. Tien voor half tien. Wat laat! We gaan naar bed. Ik weet niet meer wat we na het eten gedaan hebben, niks vermoedelijk. Het was een fijne dag.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

2 reacties op Vrijdag, 10 april 2015

 1. wingiv zegt:

  Dank je wel Metty. Jullie straks ook weer veel vaarplezier toegewenst!
  Groetjes,
  Willem en Ingeborg

  Like

 2. metty kempenaar zegt:

  Veel plezier weer Willem en Ingeborg. Goede tijd met zn allen en goede reis later. Wij eind mei Preveza.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s