Zondag, 12 april 2015

Licata 12

Elf minuten over acht. Een schone lei: alle berichten gewist van de V.R. want het staat er weer op, dat wil zeggen: ik heb het getiept. Het is weer gepiept. Sjonge, ben ik even op stoom? Tis gewoon niet gewoon. We beginnen aan een nieuwe dag. Ing zit in bed, stoer bezig, met sit ups aan de slag. Ze wil een wasbordje, maar de kost gaat uit voor de baat: eerst beroerd word je. Het is buiten stervenskoud. De wind was aan het opsteken maar dat word gelukkig alweer minder. Voor wie het weten wil: de zon schijnt, net als gisteren. Na het ontbijt maken we de kuiptent schoon, zodat ie kan drogen en opgeborgen worden. Hij moet eraf want we zijn hem, ondanks de beschutting die hij af en toe toch biedt, zat. We moeten steeds bukken en omtrekkende bewegingen maken om van de boot af te komen. Niet fijn. Ik lijm een vers ontdekt loszittend deeltje aan de onderkant van het rubberbootje, bij de spiegel. Met de resten plak ik losgeraakte zooltjes van een paar bootschoentjes van Ingeborg. Tussen de werkzaamheden door bel ik met Ma. Ze is nog niet lang wakker denk ik, want ze heeft een kikker in de keel. Alles goed. Geen nieuws. Koffie. Na de koffie boodschapjes doen in de Conad. 12 liter drinkwater plus enkele artikelen voor de dagelijkse behoeften. Kotterfok aangeslagen.

Kotterfok aanslaan

Kotterfok aanslaan

Oprollen dat ding

Oprollen dat ding

Weer een project afgerond. Het is inmiddels lekker warm. We gaan op de fiets op zoek naar het gas-zaakje waar Geert het over had, hoeven we daar niet naar te zoeken als we maandag of dinsdag met de lege flessen op de steekkkarren achter de fietsjes op pad gaan. Anderhalf uur: uit en thuis, met zoeken mee (we maken heel wat “omtrekkende” bewegingen). De gasboer zit ergens in een noordelijke buitenwijk van Licata, op 10 tot 15 minuten fietsen, langs de rivier, dichtbij een groot winkelcentrum (Centro Commerciale di San Georgio).

Ingeborg poseert voor de gasboer die gesloten is

Ingeborg poseert voor de gasboer die gesloten is

Het winkelcentrum bekijken we ook even. Het is modern en er zit een grote supermarkt, een soort bouwmarkt (BRICO), een enorme electronica-zaak en veel kledingzaken in. Zag er goed uit. Te 13.00 uur zijn we terug op de boot. Ik ruim de kuiptent op en doe hem in zijn foudraal, klaar voor onder de voorkooi. We slepen de zware matrassen uit de voorpunt, Ingeborg maakt schoon eronder en daarna halen we diverse spullen die we nodig denken te hebben voor de laatste etappe van onze reis op de Middellandse Zee uit de ruimte onder de lattenbodems en stoppen de spullen erin die (voorlopig) overbodig zijn en in de weg liggen.

Ingeborg maakt eerst schoon

Ingeborg maakt eerst schoon

Twee uur zijn we klaar en spoeden ons naar de “Beau” waar we Cees zouden assisteren bij zijn tweede schoonmaaksessie onder water. Het wordt weer een leuke middag. De duikspullen doen goed dienst en de thee smaakt voortreffelijk en de koekjes zijn ook lekker, Ann! Te 16.00 uur fietsen we met de duikset in de boodschappentas achter mijn fiets over de jachthaven naar de boot. De kaden zijn bevolkt met omvangrijke groepen mensen uit de omgeving in hun zondagse kleertjes die een rondje haven doen. Ze kuieren ook vrijelijk over de steigers, met kinderwagens en al. Gezellig hoor! Het Urkse rondje haven van Licata! Daar moet ik toch een foto van maken.

Hele kudden trekken over de kaden

Hele kudden trekken over de kaden

Ingeborg op de voorgrond

Ingeborg op de voorgrond

Het blijft tot laat in de middag zeer druk op de haven. Jammer dat de restaurants en de enkele winkel gesloten zijn. Ze lijken wel definitief gesloten met al dat papier voor de ramen geplakt. 18.00 uur. Marijn heeft ons vanmiddag teruggebeld. Alles goed. Hij werkt nu weer in Den Helder, i.p.v. Texel, dat scheelt veel reistijd. Bij Linda ook alles goed, ze gaat binnenkort een keertje naar oma. De eieren knetteren in de pan en de knoflookaardappeltjes ook. We hebben de hele lijst voor vandaag afgewerkt. De kluiver is aangeslagen en stijf opgerold zodat er geen wit van het zeil meer zichtbaar is. De kluiver beschermhoes blijft nog even liggen.

De kluivert gaat er ook op

De kluivert gaat er ook op

Kluiver ligt klaar

Kluiver ligt klaar

Ik poets de stangen van de bimini en na het eten zetten we die er ook op. Half acht. Koffie drinken. We zijn klaar. Er lopen toeristen achter de boot over de steiger, kinderwagentje, kindertjes. Kwart over negen. We gaan naar bed. Ik doe het licht uit.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s