Donderdag, 23 april 2015

Mazara del Vallo 3

Acht uur. Reeds vanaf kwart voor zeven mijn bed uit. De wind is vannacht rondstreeks 03.00 uur gedraaid naar het zuiden, heb ik kunnen constateren aan de vlag die achter aan de antennepaal hangt. We horen hem een beetje zoeven, de wind. Op zee zal wel een aardig briesje staan inmiddels. Eigenlijk een mooie wind om naar Sardinië of Trapani te zeilen. Buurman gaat dat ook doen. Hij wil naar Sardinië en vandaar in 1 keer naar Ibiza. Dat doen wij maar niet. We moeten klussen en de stad nog een keer zien. Bovendien vind ik na het bekijken van de weerkaarten dat we beter morgen op het laatste staartje zuidenwind naar Trapani kunnen zeilen en vandaar oversteken naar Sardinië. Dat moet zaterdagoggend vroeg gebeuren. We beginnen dan met lichte noordelijke tot noordoostelijke winden op een “kleinere” zee dan er vandaag zal staan. Ik ga schrijven. Ben daar de hele oggend mee bezig, tot half twaalf. Buurman is inmiddels vertrokken met een pittige zuidoostenwind.

Daar lag buurman

Daar lag buurman

Reeds tussen de pieren lag hij te bokken in de golven, brrr. Hij zei dat ie 4 tot 5 Bf zou hebben onderweg, max. Nou, aan het gieren van de wind door de diverse tuigages in deze haven te horen is het wel iets meer. Hij heeft in elk geval de wind mee. Achter de buiskap is het lekker in de zon. De boot trekt aan zijn landvasten, door de lichte deining die in de haven is ontstaan. We gaan een tweede bakje koffie drinken. De arebeien waren trouwens heerlijk in de joggert vanoggend. O, ik vergeet nog te vertellen dat Bart en Truus mij vanuit Ilpendam vandaag al telefonisch gefeliciteerd hebben, morgen kunnen ze niet want dan zijn ze er niet. Da’s toch aardig van ze. We lossen het probleem met de verkeerd zwenkende wateruitloop in de gootsteen op: gewoon de slangklem los en op de juiste stand weer aandraaien. Ik controleer nogmaals de goede roerwerking met de schroef in zijn werk. Het haperende bakboord navigatielicht (rood) levert meer werk op: de gecorrodeerde draadjes breken spontaan van de gecorrodeerde fitting af. Die moet een tijdje in de azijn en de kruipolie, want ik krijg de schroefjes niet los. Ingeborg dweilt de vloer en ik loop de motor na: hij staat er nog. Ik vul een kwart litertje olie bij en kijk naar de olie in de keerkoppeling. Allemaal goed. We eten een late luns voor ons doen: 14.00 uur. Arebeien op brood. Lekker hoor. Ik verwerk de foto’s van gisteren. Moet vanavond 22 april maar doen, anders loop ik straks helemaal achter. Kwart voor drie. De rubberboot ligt aan dek vastgebonden, da’s beter dan in de davits op zo’n oversteek, bovendien hoef ik het heklicht niet omhoog te brengen met touwtjes en zo.

Rubberboot vastbinden

Rubberboot vastbinden

Idem

Idem

Ik probeer de schroefjes uit de fitting te draaien, na hem een paar uur in de olie te hebben laten kruipen. Het lukt! Terwijl Ingeborg een bak eronder houdt, tegen teloorgang in het water, monteer ik de losse delen tot één geheel en we hebben, na een test, weer een bakboordlicht! We zijn overigens de hele dag laks met foto’s nemen van het werk, alleen onzinnige foto’s van de omgeving maak ik.

De werf aan de overkant

De werf aan de overkant

Daar begint de rivier, ik bedoel daar eindigt ie

Daar begint de rivier, ik bedoel daar eindigt ie

Trawlers

Trawlers

Te koortsachtig bezig, vandaar alleen maar deze lappen tekst. Alle zware spullen, inclusief de lijn en kettingvoorloop van het achteranker staan op de vloer in de kajuit in het midden van de boot. Vijf over half vier. Wat hebben wij gewerkt zeg! 16.00 uur. We gaan wandelen.

Het is geen punt- maar wel een partytent waar we doorheen moeten

Het is geen punt- maar wel een partytent waar we doorheen moeten

Zicht op het havenkantoor en links de stad

Zicht op het havenkantoor en links de stad

De Cantina

De Cantina

Tegenover de kinderkermis is een straatje met een trap ervoor en een plakkaat aan de muur waar in het Engels het een en ander staat over het oude centrum van Mazara, er is er dus toch één! Daar gaan we in en blijken in de geschiedenis terecht te komen. Heel mooie gebouwen, onder andere een Jezuïeten klooster met een binnenplaats, dat open is en prachtige tentoonstellingen van historische en kunstzinnige dingen heeft in kamertjes die openstaan en waar je gewoon binnen mag wandelen. Er is een kerkruïne met zuilen en resten van prachtige decoraties, best het aanzien waard. Om de hoek komen we op een ander plein (jammer van de bouwsteigers en schuttingen aan 1 kant) waar ook de kathedraal aan grenst, waar we van de boulevard zijde al in zijn geweest. We gaan er nog een keer in voor foto’s. Prachtig!

Ingang Jezuietenklooster

Ingang Jezuietenklooster

Detail

Detail

Binnenplaats

Binnenplaats

Kunstwerk

Kunstwerk

Idem

Idem

Mooi

Mooi

Dit ook

Dit ook

Fraai

Fraai

Ruïne

Ruïne

Detail

Detail

Prachtig plein

Prachtig plein

Verbazingwekkend

Verbazingwekkend

Allemaal zilver

Allemaal zilver

Romeinse fundamenten

Romeinse fundamenten

Prachtig, toch?

Prachtig, toch?

Hoe kunnen ze het maken?

Hoe kunnen ze het maken?

Na al dat fraais halen we in de COOP joggert, slobberwijn, Emmentaler kaas en Cordon Bleu. Op de boulevard waait het hard, de vlaggen staan strak.

Vlaggen strak in de wind

Vlaggen strak in de wind

De zee is geagiteerd (un peu)

De zee is geagiteerd (un peu)

Half zes. Terug op de boot. Ingeborg probeerde in de cantina te skypen met Miriam. Lukte niet. Misschien zometeen op de computer. Eerst een glaasje van het een of ander. We eten saves heerlijk. Miriam skypt ons, heel gezellig. Tot tien uur schrijf ik aan 22 april met veel foto’s (van potten). Op Facebook vraag ik aan een heleboel vrienden of ze vriend willen wezen. Daar had ik opeens zin in. De acceptaties stromen binnen! Ik ben populair! Geinig hoor. We kijken ook nog naar drie afleveringen van “The Big Bang”. Het waait hard buiten. Vijf over elf. We zijn nog nooit zo laat naar bed gegaan.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

6 reacties op Donderdag, 23 april 2015

 1. piet en wiets zegt:

  Willem,
  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Heb nog een leuke dag samen,
  Wij liggen nog in Almerimar en hopen voor 1-5 richting Gibraltar te vertrekken.
  Groet
  Piet en Wiets
  Tringus

  Like

  • wingiv zegt:

   Hee Piet en Wiets! Dank jullie wel! Ik ben hem goed doorgekomen, met een prachtig cadeau: een heerlijke zeildag! Jullie straks ook vele fijne zeildagen toegewenst! Groetjes uit Sardinie inmiddels van Willem en Ingeborg

   Like

 2. Hanny en Guido zegt:

  Van Harte gefeliciteerd. Als ik goed opgelet heb ben je vandaag (24 april) jarig. Fijne dag samen met Ingeborg.
  Hartelijke groet
  Hanny en Guido

  Like

  • wingiv zegt:

   Hoi Hanny en Guido! Da’s leuk! Alweer een tijdje geleden dat we elkaar zagen. Dank je wel, hoor, je hebt het helemaal goed! Ik voel me steeds jarigerder met al die felicitaties. Groetjes van Willem en Ingeborg

   Like

 3. Je wilt natuurlijk veel felicitaties op je verjaardag krijgen……. Dan snap ik de vrienden-uitnodigactie op FB wel! 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s