Dinsdag, 28 april 2015

Porto Teulada

Mijn boek is uit, dus kan ik ook, eruit. Het is halfacht, Ingeborg blijft nog wat sudderen, lezen op de e-reader. Het waait als de pieten. De wind komt schuin van achteren in, uit het noordwesten. Het havenwater klotst tegen de kont van het schip. Warm is het niet echt. De wolken jagen langs de hemel. Kortom, dit is nog niet helemaal wat we graag zouden willen. Even zien, was dat het? Ja, dat was het wel zo’n beetje over het weer. Ik ga maar aan de slag met het restaureren van mijn verhaaltje op de weblog. Half negen. Ik ben klaar met het bijwerken van 25 en 26 april. Het is iets overzichtelijker geworden en de meeste fouten zijn eruit en nu heb ik geen zin meer om verder te gaan met 27 april. Ik schuif dit naar de middag. In mijn eentje maak ik een wandelingetje over de haven, helemaal rond naar het uiteinde van de pier en terug. Geen levende ziel te zien, dooie boel hier. Er ligt een mooi motorjacht aan de pier, aan drie meerboeien vastgeknoopt. Het is een Alm Trawler, Delfino 70 (21 meter), een Nederlands produkt. Voor anderhalf miljoen heb je al een tweedehansie van 5 jaar oud. Ertegenover staat een witte VW Touareg op de kade, “that figures”. Als ik naar de boot terugloop zie ik in het spatheldere water een heuse barracuda langs de kade zwemmen! Ongelogen! Kwart over tien. Er gebeurt niets, behalve dan dat het nu permanent hard waait, harder dan gisteren. De boot trekt aan de mooringlijnen en er staan kabbeltjes in de haven. Oh, daar kan ik wel een fotootje van proberen te maken

Kabeltjes in de haven, zie je die Almtrawler? Mooi schip

Kabeltjes in de haven, zie je die Almtrawler? Mooi schip

De vlag staat strak in de wind

De vlag staat strak in de wind

Kwart voor twaalf. Ik ben nog een keertje wezen wandelen, nu de andere kant op naar de andere pier, waar de vissersboten liggen. Ik moest wijdbeens lopen anders werd ik omver geblazen. Een vuilniswagen kwam de propvolle containers op de haven legen. Hij ging met zijn achterkant tegen de wind in staan en de knul reed de container met geopende klep tegen de achterkant aan en zo werd ie opgehesen en leeggekiept. Je snapt wel dat de helft, alles wat vliegen kon, ook daadwerkelijk ging vliegen: over de kade en hop zo “over de muur” de zee in. De piepschuimdozen vlogen in het rond en vele vierkante meters plastic verdwenen in zee! Ik blijf me verbazen hier. Deze keer waren er wel al wat mensen op de been; wandelaars en een taxi-chauffeur die op klanten stond te wachten: iedereen stond erbij en keek er niet eens naar. We eten crackers met kaas en pindakaas, heerlijk! Ik ga foto’s verdoezelen (= hele stapels overhevelen van de computer naar een externe harde schijf). Daar ben ik lekker lang mee bezig, terwijl de wind door het want loeit. Half drie. Het stormt nog steeds. We zitten knus in de boot met de zetbordjes van plexiglas (dan kun je er doorheen kijken, zie je) in de ingang. Half vier. We worden nu ongedurig, moeten er even uit. De wind lijkt iets af te nemen. Volgens het weerbericht dat we door de gesloten deur van het havenkantoortje op de computer kunnen volgen wordt het morgen rustig weer en overmorgen zelfs windstil. Mooi, dan kunnen we verder, naar Pula of zo, daar hebben ze een oude Romeinse stad boven en onder water! Dat moeten we zien! Wij wandelen over de weg een stukje in de richting van waar het dorp Teulada ergens tussen de bergen moet liggen. Dat is ons te ver. Ondanks de wind is het toch warm. We maken foto’s van de “Budello Tower Anchorage” waar wij kort hebben gelegen. Zo te zien is het ondanks de hoge wal daar best golverig.

Het havengebouw

Het havengebouw

De ingang van het kantoortje en de toiletruimte

De ingang van het kantoortje en de toiletruimte

Hier andersom gezien

Hier andersom gezien

Oh, wat een mooie blauwe zee, het moest niet zo waaien

Oh, wat een mooie blauwe zee, het moest niet zo waaien

Vanaf de weg genomen

Vanaf de weg genomen

Idem

Idem

De ankerbaai naast de Budello toren

De ankerbaai naast de Budello toren

Naast dat vissersbootje lagen wij een paar uurtjes voor anker

Naast dat vissersbootje lagen wij een paar uurtjes voor anker

In de verte Capo Malfatano

In de verte Capo Malfatano

We kijken hier ruwweg in de richting van Teulada, behalve Ingeborg dan

We kijken hier ruwweg in de richting van Teulada, behalve Ingeborg dan

De omgeving is prachtig. Terug nemen wij de route langs het strand en de rotsen. Als kleine kinderen lekker klauteren en klimmen en met bamboestokjes in waterpoeltjes poeren. We blijven ons verbazen over vreemde steenformaties en de helderheid van het zeewater hier. Net puur kraanwater, lijkt het wel.

Mooie rotsformaties

Mooie rotsformaties

Idem

Idem

Zicht vanaf de rotsen op de haven

Zicht vanaf de rotsen op de haven

In poeltjes poeren

In poeltjes poeren

Helder, or what?

Helder, or what?

Betonplaten, dat er geen afval ligt komt door de wind

Betonplaten, dat er geen afval ligt komt door de wind

We stappen zo van het laatste strandje af op de betonplaten van de haven. In de zomer is het hier ideaal om te zwemmen, te snorkelen of te duiken, vijf minuten lopen van je boot of even met je rubberboot de haven uitvaren. Terug op de boot verdiep ik mij weer in de foto’s en Ingeborg doet ook iets. Half zes. Luisteren naar de harde wind, storm is het niet meer. Anneke skypt ons. Dat vinden wij leuk! In Licata waait het ook behoorlijk. Ze waren van plan 30 april te vertrekken, maar als er geen wind is blijven ze misschien nog even liggen. Cees vraagt naar de ankerplaats in Trapani haven. Ik kan hem mededelen dat dat een voortreffelijke optie is! De foto’s staan klaar voor het weblog, van gisteren en vandaag. We gaan patat en sla eten. Geintje. Het wordt een dun varkenslapje met gebakken ei en gegrilde pepperoni’s met kaas. Vet lekker! Kwart over negen. Stukkie van 27 april gepubliceerd met veel foto’s. Te half tien wil ik horizontaal, dreig door mijn rug te gaan achter die kaartentafel! Doei, tot morgen, misschien gaan we dan varen, lijkt me wel wat.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

2 reacties op Dinsdag, 28 april 2015

 1. Hi, Hi. Pff ik ben weer helemaal bij. Wat een hoop leeswerk en mooie foto’s. Jullie hebben al een flink stuk afgelegd. Wat een rust zo te lezen en te zien, heerlijk. Goeie vaart weer en de groetjes.

  Like

  • wingiv zegt:

   Dank je wel! Ja, het gaat hard, we moeten pas op de plaats maken ergens denk ik! Jullie straks ook weer een behouden vaart, hoor! Groetjes van ons.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s