Zondag, 24 mei 2015

Portoferraio 6

Zeven uur rond. We zitten gezamenlijk aan de computer aanstalten te maken te gaan kijken hoe het weer is buiten de baai. De zon schijnt, het is praktisch windstil en er komt een ferry binnen, maar dat laatste mag nauwelijks verbazing wekken. Nog even en we gaan weg, als het goed is. Volle porren, naar Livorno of zo.

Vijf over zeven. Lieve kijkbuiskinderen, wij beiden hebben even naar het weerbericht gekeken en gezien dat de golfhoogten nu nog meevallen (djiezus, terwijl ik dit tiep komt er een liedje van Johnny Cash en nog iemand op de computer langs met de titel: “Ship those niggers back”! Moet vast een soort satire zijn, die tekst gaat te ver als ie gemeend is! Zoek maar op Google), maar dat het in de loop van de middag in de buurt van Livorno wederom opklotst, wellicht tot hoogten van 1,25 meter, recht op kop en dat gaan we dus niet doen. Komende nacht wordt het echt minder, derhalve gaan we vannacht weg en varen we morgen in een keer door naar La Spezia (80 mijl). De kans bestaat dan ook dat we even kunnen zeilen, dat zou mooi zijn; een goede vluchtweg wordt op die manier geboden. Nou, dat wordt dus lekker vegeteren vandaag, lezen, verhaaltje over eergisteren afmaken en een stukkie over gisteren schrijven, genoeg te doen dus.

Half acht is het pas. We zouden naar de kerk kunnen gaan, doch besluiten deze keer over te slaan (net als al die andere keren). Ik zou ook kunnen gaan schrijven, maar dat stel ik nog maar even uit, dat heb ik dan nog lekker tegoed zie je, de dag is nog lang. Lezen in de onwaarschijnlijke avonturen van Jason Bourne trekt mij meer momenteel. Ik maak ook nog een paar laatste fotootjes van de omgeving.

Binnenkomende Moby dinges in het ochtendgloren

Binnenkomende Moby dinges in het ochtendgloren

Zou dat een boot zijn?

Zou dat een boot zijn?

Kwart voor twaalf. Stukje van 22 mei af en op de website gezet. Tussendoor probeerde zwager Willem te skypen. Dat lukte niet. Ik heb hem toen maar even gebeld. Ze zitten nog steeds in Zeeland met Trilobiet maar gaan morgen op huis aan want er komt regen en ze hebben de afgelopen week zat gedoken, toen het niet zo druk was tussen Hemelvaart en Pinksteren. Ondertussen zitten we aan de tweede bak koffie. De zon schijnt nog steeds trouwens. Het waait wel. We kunnen niet zien hoe het op zee is, ga het ook niet bekijken ook op Lamma. Morgenoggend weer, te 03.00 uur.

Zes uur. Hele middag niks gedaan. Gaan nu eten.

Kwart voor acht. Ik ben er klaar mee met schrijven, nu 23 mei gedaan. Dat is toch wel weer wat. Ik zou vandaag ook kunnen doen, want dat wordt toch een hele korte, maar dat doe ik onderweg wel. We hebben lekker gegeten moet ik zeggen: een gehaktprutje met allemaal spulletjes erdoorheen en een broodje met een restje knoflookboter erbij. Dat was smullen, zeg! We deden dat tamelijk vroeg en we nemen vanavond geen koffie want we willen om half tien naar bed, zodat we fris en fruitig te 03.00 uur aan de ankerlier staan. We gebruiken geen andere wekker dan de ingebouwde spanningsklok. Nu ga ik naar buiten, om me heen koekeloeren, plaatjes knippen.

Het blijven prachtige bergen, daar gaat niks vanaf

Het blijven prachtige bergen, daar gaat niks vanaf

Vertrekkende Moby dinges in het avondgloren

Vertrekkende Moby dinges in het avondgloren

Het zal de geïnteresseerde lezer opgevallen zijn dat we niet van de boot af zijn geweest. Vonden we niet nodig vandaag.

Half tien . We gaan naar bed. Niks te melden verder. Rustige avond, windstil, beetje zitten lullen in de kuip (met elkaar, niet tegen mezelf). Het is praktisch donker. Tijd. Zodra we wakker worden lichten we onze hielen en het anker, uiteraard.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s