Dinsdag, 26 mei 2015

Le Grazie ( Golfo di la Spezia) – Imperia Porto Maurizio

Dag Datum Wind Weer
Dinsdag 26 mei 2015 0 Bf uit alle richtingen Bewolkt, later zon
Vertrek Aankomst Logstand Motoruren
03.00 uur 18.00 uur 10264 (trip 55,9/track 83,21) 4603 (15 uren dus)

Kwart voor vier. Heel wat werk zit er al op. We zijn reeds drie kwartier onderweg. De motor snort tevreden. Het zag er fraai uit, de omgeving in de doorgang tussen Isola Palmaria en Portovenere, een fraai havenstadje op de zuidpunt van het schiereiland, tenminste voorzover wij dat konden uitmaken in het donker.

Portovenere bij nacht, het moet er heel mooi zijn 1

Portovenere bij nacht, het moet er heel mooi zijn 1

Portovenere bij nacht, het moet er heel mooi zijn 2

Portovenere bij nacht, het moet er heel mooi zijn 2

Bij daglicht zal het beslist betoverend zijn, maar die aanblik hebben wij onszelf niet vergund. Ingeborg wil hier beslist nog een keertje terugkomen, met de Kuster (of de Sturiër, or whatever, als er maar geen paal op staat). De doorgang werd voor ons gevoel wel erg nauw, maar dat effect heeft de duisternis op je. Onder de geruststellende lichtflitsen van de vuurtoren op Isola Tino, een rotseilandje onder Isola Palmaria, dartelt de “Wing IV” de Golfo di Genua op. De zee is naar mijn idee tamelijk beweeglijk: glad maar niet vlak, bij totale windstilte. Ik had het grootzeil gehesen, nog voor we de passage bij Portovenere in gingen, maar nu laat ik hem weer op de giek ploffen, want dit heeft geen zin. Voorlopig houden we de Ligurische kust aan stuurboord in zicht op onze oversteek van circa 75 mijl. De kust heeft daar overigens dezelfde naam. We hebben nog niet een definitieve keus gemaakt maar leggen de koerslijn op Marina di Andora (niet Andorra, dat wordt moeilijk, hoog in de Pyreneeën). Met een banaantje achter de kiezen en pruttelend schroefwater achter de boot steigeren wij de, voorlopig onzichtbare, horizon tegemoet.

Half zes. Tis alweer licht. Gaap, Aaaah, rèèèèk (= uitrekken, beetje oggendgimmestiek). Het gaat niet erg lekker. We slaan in de korte deining, onrustige zee. Er staat iets wind, niet veel, recht op kop, 5 tot 6 knopen. Ik heb inmiddels het grootzeil alweer bijgezet. Nu krijgen we een bakje fruit. Werd tijd, ik rammel (alweer).

Half zeven, de zon moet allang op zijn maar ik heb hem nog niet gezien. Het is volkomen bewolkt, het ziet er zeer somber uit boven de Golf van Genua, all around us in fact. Naar het westen toe, boven de Frans Italiaanse grens ziet het de lucht er nog grimmiger uit, onweersachtig, grauw, regenachtig. Het zal toch niet? De zee blijft ruw. De boot stampt, maar goed daar is niks aan te doen. We moeten er even doorheen. Ingeborg heeft een tijdje zitten slapen op de kuipbank, zij kan dat. Dat zou ik ook wel willen doen. Het is koud, ik heb hopies kleren aan. We hebben nog 60 mijl te gaan, ongeveer 15 zitten erop.

We laten de kust langzaam achter ons

We laten de kust langzaam achter ons

Idem

Idem

Acht uur. Slaapverwekkende bezigheid, dit. Vijf uur gevaren, vijfentwintig mijl afgelegen, nog vijftig mijl, blèh. We gaan naar Marina Diano hebben we besloten, een klein haventje een paar mijl onder Andora, want die is chargeband 2 i.p.v chargeband 4, volgens Heikell. Het plan is om te ankeren, dat kan bij beide, maar als je onverhoopt de haven in moet, kies je liever voor een goedkopere. Morgen willen we naar de Rade de Villefranche, bij Cap Ferrat, daar schijnen ankerplekken genoeg te zijn. Nice is dan nog maar drie mijl. Nu gaan we koffie drinken met een wafeltje.

Tien uur. We zitten (weer) koffie te drinken. Van bakboord komt een ferry van de Grimaldi Lines ons oplopen met 17 knopen. Op weg naar Savona (zo vertelt ons de AIS, een geweldige uitvinding, had ik dat al gezegd?). Hij zal voor ons langs kruisen, maar voor mij lijkt dit op een ramkoers dus neem ik het zekere voor het onzekere en maak een kronkeltje in onze koers. Het duurt eeuwig voor dat ding voorbij is.

Zie je dat kronkeltje?

Zie je dat kronkeltje?

Half één. We lezen ons suf. Eten een gebakken broodje met gebakken kaas en verse kappertjes, lekker hoor. We zijn over de helft en moeten nog, pak em beet, 30 mijl naar Marina Diano. Het water is glad, niet vlak. Geen wind. Ik heb het zeil moeten strijken. Af en toe passeert een zeeschip of een visserman. Het is nog steeds bewolkt maar er is meer blauw dan wolk, dat wel. De zon schijnt nu overwegend. Het is een stuk warmer, aangenamer dan vanmorgen.

Een visserman

Een visserman

Een zeeschip

Een zeeschip

Twee uur. We zagen een paar dolfijnen bij de boot. Eén keer. De zee bobbelt voort, wij ook. Nog 18 mijl. De overkant is te zien. De overkant is nu trouwens de kant. De andere kant, waar we vandaan komen, is niet meer te zien, dat is nu de overkant.

Drie uur. We zitten nu in deiningsgolven van een meter of vijf. Nou, da’s misschien overdreven, maar hoog zijn ze wel. Heuveltje op, heuveltje af. Ik begin er een beetje zeeziek van te worden; van mij mag het wel over wezen. De computer staat al aan om te zien of ie verbinding maakt. Daar komt de thee om een beetje vocht binnen te krijgen. Het is nog steeds windstil; ik heb daarnet het grootzeil gehesen toen ik dacht dat er wat wind kwam, maar nu ligt ie weer op de giek. Dat was de derde keer, het zal de laatste wel zijn.

Op vijf mijl afstand van Danio Marina krijgen we ontvangst op TIM. Alles klopt weer. Om een uur of vijf komen we aan bij de Marina Danio. Dat wordt niks. De haven is klein maar er ligt ook een boot aan verschillende mooringlijnen die naar de bodem lopen midden in de ingang! Ik zou niet weten aan welke kant ik er langs moest. Als dat geen hartelijk welkom is dan weet ik het niet meer! Wegwezen hier! Onder het toeziend oog van de hengelaars, wandelaars en andere weggebruikers op de pier laten wij Danio onze kont zien en koersen verder naar het drie mijl verder westelijk gelegen Imperia Porto Maurizio, chargeband 3. Die haven is wel groot genoeg, mag ik wel zeggen. Heikelltje mag zijn pilot wel eens herzien. Er klopt niets meer van. Dit is een grote betonnen bak geworden met verschillende grote kommen waar tientallen miljoenenjachten liggen. De noordpier is verdwenen en daarvoor in de plaats is gewoon een enorme betonnen landengte verschenen waar aan de binnenkant enorme betonnen pieren zijn neergelegd, voor het overgrote deel leeg.

Een joekel van een haven

Een joekel van een haven

Veel grote speelbootjes

Veel grote speelbootjes

Er liggen ontzettend veel superjachten hier, dit heb ik nog nooit gezien. De hele haven is nu volledig beschut, dat was in Heikell zijn beschrijving nog niet het geval. Een beetje verloren, en moe, tuffen we wat rond in de kommen met zeekastelen. Waar het stadje lijkt te zijn is een gedeelte met gewone zeiljachten, maar we zouden niet weten waar aan te leggen. Er is ook helemaal niemand die tevoorschijn schiet in een bootje om ons te assisteren. We varen terug naar de ingang en pakken de stuurboord kom en leggen aan op de eerste pier die we zien, naast een Duitse boot, die eruit ziet als een live aboard. Aan de andere kant van de pier ligt een jacht van een meter of honderd, de “Secret”. Hij beneemt ons het uitzicht. Het kost wat moeite om de mooringlijnen te pakken en recht voor de steiger te komen, maar het lukt uiteindelijk.

Dit plaatje klopt dus in het geheel niet meer!

Dit plaatje klopt dus in het geheel niet meer!

De oversteek

De oversteek

Ook hier geen hond te zien, laat staan een havenmeester. Ingeborg gaat aan de spaghetti beginnen en ik loop de landengte op waar ik een kantoortje meen te ontdekken. Jawel, het havenkantoor. Er lopen 4 mensen rond. Ze wilden net sluiten (!). Heel vriendelijk zijn ze, dat wel. Ik had me moeten melden op kanaal 9, dat is 24 uur bemand. Mijn fout dus. Voortaan doen we dat dan maar, ondanks te verwachten communicatieproblemen. Ik mag niet blijven liggen, er is een andere oplossing voor ons, in de stad, dichter bij de voorzieningen. Ze komen morgenoggend bij ons op de boot de formaliteiten verrichten. Ik moet mijn ICP afgeven als een soort onderpand. Een knul in een RIB begeleidt ons naar de plek waar we moeten liggen in de stad. Pas om 19.00 uur liggen we definitief en zitten we aan de spaghetti die overigens bijzonder goed smaakt! Ben benieuwd wat we morgen moeten afrekenen. Dit is een veel betere plek aan een mooie kade, naast een boulevardachtig iets, dichtbij de gezelligheid!

Daar liggen we dan

Daar liggen we dan

Idem

Idem

Daar komt de spaghetti!

Daar komt de spaghetti!

Dit is beter

Dit is beter

De grote jongens aan de overkant

De grote jongens aan de overkant

Daar gebeurt het allemaal

Daar gebeurt het allemaal

Wat een dag was dit, blij dat het niet gewaaid heeft op die bobbelzee.

Om kwart over acht gaan we wat beweging nemen. We lopen langs de boulevard. Het is gezellig druk. Veel restaurantje. Straatjes omhoog. Boven tegen de helling is het centrum, daar vinden we ook een bank waar ik geld uit de muur trek. Niet makkelijk om winkels te vinden. De Lidl werd ook ergens aangekondigd, op 5 minuten gaf dat bord aan, met de auto waarschijnlijk.

De Lidl, het laat je niet los, he?

De Lidl, het laat je niet los, he?

Prachtige gebouwen, mooie huizen, tuinen, palmbomen. De typische pasteltinten van de Italiaanse Rivièra, we kijken onze ogen uit. Geen supermarkt gezien, geen bakkertje. Gezellige, Italiaanse stad, lijkt wel of we in de bergen zijn, Madonna di Campiglio. Heel knap hoe ze die gebouwen allemaal tegen de bergwand aanplakken.

Deze zagen we onderweg van Diano naar Maurizio

Deze zagen we onderweg van Diano naar Maurizio

Prachtige tuinen

Prachtige tuinen

De Lidl, het laat je niet los, he?

De Lidl, het laat je niet los, he?

Mooie palmen

Mooie palmen

Hoog, laag

Hoog, laag

Half tien. T.o.d.b. Erg moe, ik ga niet schrijven, kan geen pen meer vasthouden. Als het hier maar geen hangplek voor jongeren is. Dat trek ik niet.

Vijf over tien. Lekker een drankje gedronken op de kuiprand, de omgeving in ons opnemen, de langslopende mensen, gezellig, een druk haventje hoor. In de zomer kun je hier over de hoofden lopen waarschijnlijk. Gelukkig zijn we hier dan niet. Einde bericht.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s