Donderdag, 4 juni 2015

Rade de Villefranche 2

Rechtstreeks uit bed (om half tien) op de kuiprand gaan zitten lezen en dat de hele oggend gedaan. Meteen ook maar koffie gedronken, de thee overgeslagen. Wat Ingeborg binnen deed, kon ik niet zien. In de loop van de oggend ging het een beetje waaien vanaf zee, best wel pittig, maar we hebben er geen last van.

Half een. We gaan eten zometeen. Nog niet naar de kant geweest om brood te halen. Dus? vraagt Ingeborg. Wat nou dus? Niks dus. Dan weet ik het niet. We doen niks. Er gebeurt niks. Ik kijk bootjes die komen ankeren en weer vertrekken. Ik heb pijn in mijn ogen (van het kijken?), branderig. Of is dat boek een tranentrekker? Wie zal het zeggen? Ik niet. Het is een heerlijk boek, leest lekker weg.

Half twee. Eindelijk gaan we eten, er waren nog een paar sneetjes. Hoera.

Half vier. Ik heb mijn boek uit. “Dierbare Tijd” heet dat boek, van Erica James. Nu gaan we een beetje piemelen en daarmee bedoel ik: rommelen. Ingeborg heeft al de plankjes boven de kaartentafel leeggehaald en schoongemaakt. De rotzooi ligt op de kaartentafel uitgestald. Ruim jij het op? vraagt ze. Ja hoor, ik leg alles gewoon weer terug. Het blijft een troep.

Tien voor half zes. We komen net terug “van zwemmen”, naar de kant en terug. Dat was leuk.

Kwart over tien saves. We hebben gehak gegeten, niet veel, wel smakelijk. Ook gelezen. Daarna twee stukkies geschreven: 2 en 3 juni. Toen was het donker en was ik moe. Ik ben het zat, moet nodig naar bed. Einde bericht.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s