Vrijdag, 5 juni 2015

Rade de Villefranche 3

Half negen. 5 juni, of is het 6 juni? Nee, 5. Vrijdag. Het weekend komt eran. We gaan naar een andere ankerplek want we willen dichter bij de stad liggen, we liggen nu veel te ver weg. Dat nodigt niet uit om even snel naar de kant te wippen. Dan moeten we het anker ophalen, hè?

Negen uur. Nou, we liggen nu dichterbij het stadje op negen meter water. Dat scheelt een hoop benzine en tijd. Tijd is kostbaar. We liggen te dicht bij een Franse boot, maar hij zit er niet mee.

Small step for men, but a giant step for Linda

Small step for men, but a giant step for Linda

Dichter bij de stad, waar het allemaal gebeurt

Dichter bij de stad, waar het allemaal gebeurt

Kijk maar

Kijk maar

Zo maar een kiekje van de boten in de baai

Zo maar een kiekje van de boten in de baai

Daar in de verte lagen wij eerst

Daar in de verte lagen wij eerst

Mooi paars is niet lelijk

Mooi paars is niet lelijk

Twaalf uur. Koffie gehad. Gelezen. Het is 30 graden in de boot en er zitten kleine beestjes in de lucht. Irritant. Platform laten zakken, bootje van het slot af gehaald. Het is hier fantasties.

Tien over twee. We gaan zo naar de wal; internetten en boodschappen doen.

Tien over half zeven. Terug van ons uitstapje naar de wal. In de boot is het 33 graden, maar dat komt doordat ik alles heb dichtgedaan. Eerst internetten op de trappen van een straatje via de vrije wifi van Villefranche. Dat werkte niet snel genoeg. Dan maar op een terras. We wilden een ander, gerieflijker terras. Dat vonden we bij een restaurant aan de boulevard. We kregen de kaart met de gerechten en de dranken. Beiden schrokken wij ons de pleuris: 8 euro voor 25 cl. ordinair tapbier. Wij vertrokken schielijk van dat terras, onnozel als wij waren. Dan maar weer naar de Engelse kroeg, daar kost een halve liter slechts 6 euro. Echt slim pakten wij het weer niet aan want na 17.00 uur kostte datzelfde biertje 3,90 vanwege happy hour. Nou, zo lang zijn we wel blijven zitten, want een stukje op het net zetten en foto’s erbij zoeken is geen sinecure als er diverse lieden om je heen naar de match tussen Djokovic en Murray zitten te kijken, met de nodige bijgeluiden. Ik kreeg 3 stukken erop, las de weblog van Joop, de update van de “Beau” en behandelde nog wat e-mails en feesboek dingen. Het gaat steeds moeizamer, dat weblog vullen, de tegenzin groeit, wat zou dat toch zijn? Ik pikte nog een biertje mee in het happy hour, waarna we afrekenden en naar de “supermarkt” gingen, een kruideniertje eigenlijk, om onze voorraad alvast een beetje aan te vullen, voor als Linda komt, zie je. Toen wij terugkwamen lag onze buurman er ook weer, op zijn boeitje. We liggen echt te dichtbij, dat wordt niks. Ik start de motor, hijs het anker van de bodem en 50 meter verder laat ik hem weer vallen. Klaar.

Half acht. Lekker gegeten, niet veel, maar lekker. Het is glad en vlak en plat buiten. Ik ga buiten zitten lezen op de kuiprand want als ik ga schrijven zit ik meteen weer te zweten.

Tien voor tien. Geen wind. Ik hijs het zwemplatform op en we gaan naar binnen omdat het te donker wordt om buiten te lezen op de E-reader van Ingeborg, daar zit geen verlichting op, dus moet ik er mee stoppen. Ik hang vitrage voor de ingang; het is te warm om de luikjes erin te zetten. Nu ga ik toch maar de stukjes van gisteren en vandaag schrijven, dan ben ik weer helemaal actueel. Jammer dat we nauwelijks foto’s hebben gemaakt. Ingeborg hoort de ankerketting rammelen op de boeg. Verdomme, vergeten de snubber er op te zetten. Gaan we weer.

Half twaalf. Stukjes (van niks) zijn af; dat was makkelijk! Ja, we beleven ook niks. Het zal wel beter gaan, als Linda er is. Zondag komt ze, zie je.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

2 reacties op Vrijdag, 5 juni 2015

  1. Lekker he zo lummelen. Mooie plekjes daar. Heel veel plezier met jullie dochter Linda de komende dagen. Wij gaan as woensdag weer eens kijken of de boot er nog ligt. We hebben er weer zin in. Groetjes Cees en Marijke

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s