Zaterdag, 13 juni 2015

Port Mallet (in de Golfe Juan bij Cap d’Antibes) – Ile de Porquerolles

Dag Datum Wind Weer
Zaterdag 13 juni 2015 NO – O – ZO, 2 – 4 Bf Geheel bewolkt, vrijwel de gehele dag
Vertrek Aankomst Logstand Motoruren
07.30 uur 17.00 uur 10.403 (trip 32,2/track 53,34_ 4619 uren en 30 minuten

Tien voor half zeven. Na een regenachtige nacht zijn we weer wakker en eruit, dat wil zeggen: ik. Nog steeds winderig, maar nu van de landkant af, noordoost zou ik zeggen. Overal bewolking. De zee zal nog wel niet echt rustig zijn. Ik kijk over de luikjes heen de kuip in en ik zie dat er een decimeter water in staat. Vergeten de afdekplaatjes van de loospijpen te halen. Slurp, weg is het weer. Ik wou gaan schrijven maar doe het toch maar niet. We gaan varen, we moeten wel anders komen we er niet. De wind is nu minder en bovendien zie ik aan den einder een heleboel boten naar het oosten varen, terwijl we gisteren zowat de enigen waren.

Half acht trek ik het anker er uit. Ingeborg stuurt en ik hijs het grootzeil. Zodra ik bij de losse leuver kan, pak ik de combinatietang en klik het beugeltje vast. Nu zit er nog maar eentje los. Die maak ik in Port Napoléon wel. Dag, Port Mallet en Anti-bes. We gaan om de eilanden Honorat en Marguérite heen. Er staat een reuzendeining. De noordoostenwind gelukkig in de rug, landwind dus.

Vijf voor acht. Ik ga de boom in de kluiver zetten. De zee is tamelijk wild maar als het niet harder gaat waaien en hij blijft een beetje van het land komen, zal het met de “opbouw” wel meevallen. De zon begint op te komen maar of ie kans krijgt om goed door te breken is de vraag want er is nog veel onweersachtige activiteit, zo ver als het oog reikt.

Acht uur. Motor uit. We zeilen weer. Plat voor de wind. 5,6 knoop over de grond. Honorat trekt aan stuurboord aan ons oog voorbij. Ik maak een laatste fotootje van het fort en het klooster.

Een laatste blik op Honorat en Margriet

Een laatste blik op Honorat en Margriet

Is het geen plaatje?

Is het geen plaatje?

We lopen af en toe zelfs bijna 6,5 knopen, vooral nadat ik de kotterfok erbij getrokken heb. Hèhè, eindelijk lekker zeilen. Benieuwd hoe lang dit duurt. De kust wordt ruiger, minder bebouwing, de toppen in de regenwolken, hier en daar een bult met huisjes als luciferdoosjes ertegenaan geplakt en een viaduct in het dal.

Nou kappen!

Nou kappen!

Ingeborg moest even sturen want ik moest een foto maken

Ingeborg moest even sturen want ik moest een foto maken

Sombere luchten

Sombere luchten

Maar zeilen deed het wel!

Maar zeilen deed het wel!

Bewoonde berg

Bewoonde berg

Viaduct

Viaduct

Kwart over tien. Bij de “Chrétienne”-boei, een zuidkardinaal, moet ik gijpen, opdat ik straks twee kanten op kan: hetzij naar de Golf van St. Tropez, hetzij er voorbij, richting Iles d’Hyères of Toulon, afhankelijk van hoe het allemaal verloopt: de windkracht, de windrichting, de golven. Onderweg komt een weerbericht van Meteo France op de navtex binnen, handig wel, terwijl je al vertrokken bent. Gelukkig komt de verwachting niet boven de 2 – 4 Bf uit, zoals ie nu is dus. Zoals het er nu uitziet gaat Hyères wel lukken.

Tien over half elf. Bij een oostenwind gaan we 6,8 knopen over de grond bij 12 tot 14 knopen wind, dat is helemaal niet verkeerd! De schoothoek van de kluiver staat iets naar voren gezet, zodat we iets hoger kunnen lopen. De groene koerslijn komt namelijk nog op het land uit en daar moeten we niet wezen. Het gaat heerlijk.

Nu over stuurboord, richting St. Tropez

Nu over stuurboord, richting St. Tropez

Geen zon, hij zal waarschijnlijk wel ergens achter de wolken zitten. Wat zeg ik? Ik weet zeker dat ie ergens achter de wolken zit. Het is redelijk druk op het water. We hadden net zowat een aanvaring met een Fransman die op het grootzeil en op de motor voer en niet wilde uitwijken omdat ie een hengel had uitstaan achter de boot. Ik ben ook de beroerdste niet en zette de kluiver bak terwijl ik scherp op zijn hekstoel mikte. Als een haas ging ie zijn hengel inhalen. Leek me wel verstandig, zo’n actie.

Vanaf half twaalf gaat de motor bij. De wind nam te veel af en we kwamen in de roller
Camarat. Ik heb weer een tijdje, zoals Joop altijd zegt, (a-)religieuze liederen staan zingen en heiligen aangeroepen. Middellandse Zee: een zee om tegelijkertijd een pesthekel áán en ontzag vóór te hebben. Het grootzeil liet ik op de giek pleuren, letterlijk, gaat razendsnel en ook de boom moest er uit.

Hij valt vanzelf op de giek

Hij valt vanzelf op de giek

Dansen met de duivel (die ik ook aanriep overigens) op het voordek noem ik dat. Gekkenhuis.

Te 13.30 uur gaat de motor uit. De zee aan het begin van de eilanden du Levant en Porquerolles wordt vlakker, door het oppertje dat ze bieden. Daar kunnen we weer zeilen, vanaf half drie met de boom erin tot Le Lavandou. Het is nog een eindje naar Iles de Porquerolles. Daar zijn de beste ankerplaatsen zagen wij in de Heikell.

Tien voor half zes. We liggen sinds 17.00 uur. Dit is een fantastische baai, een geliefde ankerplek want er liggen zo’n twintig schepen hier. Sommigen ankeren gewoon achter de gele boeien, maar dat zijn waarschijnlijk locals, gaan wij niet doen. We kwamen langs prachtige rotsformaties waar Ingeborg grappige foto’s van maakte.

Mooi hebben ze dat gekleid!

Mooi hebben ze dat gekleid!

Detail

Detail

Twee kwaaie koppen tegenover elkaar

Twee kwaaie koppen tegenover elkaar

Afgezien van het gepraat en het gelach en gejoel op de boten (het lijkt wel een camping) is het hier heerlijk rustig. Eigenlijk wel gezellig, die levendigheid om ons heen. Verderop is een dure jachthaven, daar komen we morgen langs. We zullen er door de verrekijker kennis van nemen. Deze dag was een enorme verademing vergeleken bij die van gisteren. Iets van het vertrouwen komt terug.

Daar liggen we

Daar liggen we

Flinke afstand afgelegd

Flinke afstand afgelegd

Geweldige ankerplek

Geweldige ankerplek

Veel bos hier

Veel bos hier

Half zeven. We eten lekkere gebakken broodjes met camembert en zelfgemaakte kruidenboter bij de Italiaanse soep, lekker opgepimpt met knoflook en peper. Een glaasje rood erbij, heerlijk! Niet te beschrijven.

Kwart voor tien. Het is nog niet geheel donker buiten. Als je aan dek stil gaat zitten luisteren is het net een kippenhok. De mensen zitten te genieten in hun kuip van de rustige avond. De meeuwen krijsen en binnen jankt de computer voor de duizendste keer dezelfde nummers. Ingeborg puzzelt en ik heb 10 juni geschreven, bezig met 11 juni, probeer wat in te halen maar ik denk niet dat ik het ga redden vandaag. Ben het helemaal spuugzat, wor misselijk van mijn eigen gebroddel. Dat zal ook wel te zien zijn aan de kwaliteit. Aan de lezert om dit te beoordelen.

Ik denk dat ik buiten ga zitten en een rucola neem, dat is alweer een tijdje terug. Ingeborg blijft binnen puzzelen. In de verte, naar het westen, zie ik het weerlichten. Als dat maar goed gaat vannacht. De hele dag heb ik in een lange broek gelopen maar dit was wel een fijne dag; erg lekker gezeild. Wel jammer dat die rot zee zo vervelend doet iedere keer. Vijf over elf. Hoog tijd om de oogjes te sluiten. Morgen naar Napoléon. 65 mijl. Slik.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s